News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Sat, April 20, 07:52 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 28, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    28.03.03. №43
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РЕСПУБЛІКИ КУБА ФІЛІПЕ ПЕРЕСОМ POKE
    Київ. 27 березня.


    Президент України Леонід Кучма зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Куба Філіпе Пересом Роке.

    Під час зустрічі Леонід Кучма наголосив на необхідності поглиблення двосторонніх відносин між Україною та Республікою Куба в торговельно-економічній та гуманітарній сферах. Леонід Кучма також підкреслив, що візит міністра закордонних справ Куби стане імпульсом в активізації цієї взаємодії.


    У свою чергу Філіпе Перес Роке передав вітання від Голови Державної Ради і Ради міністрів Республіки Куба Фіделя Кастро, а також відзначив високий рівень існуючих на сьогодні українсько-кубинських відносин. "Ми цінуємо високий рівень нашого двостороннього партнерства в економічній сфері та готові до тісної взаємодії і надалі", - сказав міністр закордонних справ Республіки Куба.
    У ході розмови було обговорено також ситуацію навколо Іраку.

    Під час розмови сторони висловили зацікавленість у активізації співпраці в освітній галузі та сфері культури, зокрема, щодо навчання кубинських студентів в українських вищих навчальних закладах. Насамкінець Леонід Кучма подякував за сприяння кубинського уряду в оздоровленні українських дітей Чорнобильської зони.

    * * * * *

    МІЖУРЯДОВУ УГОДУ ПРО ПРАВОВІ ВІДНОСИНИ ТА ПРАВОВУ ДОПОМОГУ В ЦИВІЛЬНИХ ТА КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ, А ТАКОЖ КОНВЕНЦІЮ МІЖ УРЯДАМИ УКРАЇНИ ТА КУБИ ПРО УНИКНЕННЯ ПОДВІЙНОГО ОПОДАТКУВАННЯ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОДАТКОВИХ УХИЛЕНЬ СТОСОВНО ПОДАТКІВ НА ДОХОДИ ТА МАЙНО ПІДПИСАНО В МЗС УКРАЇНИ
    Київ. 27 березня. Сьогодні міністри закордонних справ України та Куби підписали Конвенцію між урядами країн про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи та майно. Укладення Конвенції є дуже важливою віхою у відносинах між країнами, оскільки вона закладає правову основу для поглиблення промислового співробітництва та прискорення взаємної інвестиційної діяльності, сказав міністр закордонних справ України Анатолій Зленко. Зі свого боку його кубинський колега Феліпе Перес Роке вважає, що підписаний документ є важливим кроком на шляху розвитку двосторонніх відносин.
    Крім згаданої Конвенції, було також підписано міжурядову угоду про правові відносини та правову допомогу в цивільних та кримінальних справах. 3 української сторони угоду підписав міністр юстиції Олександр Лавринович з кубинської - Феліпе Перес Роке.
    Феліпе Перес Роке констатував, що відносини між двома країнами на дипломатичному та політичному рівні є позитивними. Він підтвердив підтримку України у її прагненнях вступити до СОТ.

    * * * * *

    ОФІЦІЙНИЙ ВІЗИТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ДО МОНГОЛІЇ МАТИМЕ ЕКОНОМІЧНУ СПРЯМОВАНІСТЬ
    Київ. 27 березня. Офіційний візит Президента України до Монголії, який відбудеться 30 березня -1 квітня , матиме економічну спрямованість зазначив заступник Глави Адміністрації Президента України, керівник Головного управління з питань зовнішньої політики Анатолій Орел. За його словами, уявлення про Монголію, "як країну периферійну, віддалену від України і таку, де наша держава не має ніяких інтересів, не відповідає дійсності". Монголія має величезні запаси мінерально-сировинних ресурсів і може задовольнити потреби України у плавиковому шпаті, молібдені, урані, міді та інших кольорових металах. У свою чергу, Україна може запропонувати Монголії широкий спектр продукції машинобудування, електротехнічної та радіоелектронної промисловості, співробітництво в аграрному секторі та у підготовці фахівців.
    Контакти між Україною та Монголією які були традиційними за часів СРСР, вдалося відновити під час візиту в Україну Президента Монголії Нацагійна Багабанді минулого літа. Тепер же мова йтиме про розширення договірно-правової бази. Очікується, що будуть підписані міжурядові угоди про співробітництво у сфері оборони та про співробітництво у галузі карантину рослин, а також міжміністерська угода про економічне та науково-технічне співробітництво в АПК. У цьому ж зв'язку Анатолій Орел повідомив про прийняте Україною рішення надати допомогу тваринникам Монголії, де виникла складна епізоотична ситуація, і передати цій країні необхідні вакцини.


    * * * * *

    ЛЕОНІД КУЧМА ВІДВІДАЄ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ СПЕЦІАЛЬНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ РАЙОН СЯНГАН У КИТАЙСЬКІЙ НАРОДНІЙ РЕСПУБЛІЦІ
    Київ. 27 березня. Розвиваючи відносини з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону, зокрема, КНР, що є пріоритетом, Україна, на жаль, ще не задіяла ті великі інвестиційні, фінансові та кредитні ресурси, якими володіє Спеціальний адміністративний район /CAP/ Сянган і які могли б сприяти зміцненню економіки України, зауважив заступник глави Адміністрації Президента України, керівник Головного управління з питань зовнішньої політики Анатолій Орел. Саме метою налагодження із CAP Сянган ефективних торговельно-економічних відносин, насамперед фінансових, і продиктований наступний, 1-3 квітня , робочий візит Президента України до цього китайського регіону.

    Анатолій Орел також повідомив, що українська сторона у ході візиту планує підписати з Адміністрацією CAP угоду про взаємну правову допомогу. Угоду про співробітництво планують підписати також Український союз промисловців та підприємців та Рада з питань розвитку та торгівлі Спеціального адміністративного району Сянган КНР. Тут же в Сянгані 3 квітня вперше відбудеться українсько-сянганський бізнес-форум, на якому планує виступити Президент України.
    Констатувавши наявність
    "беззаперечних успіхів" в українсько-китайських відносинах, чому сприяє інтенсивний діалог на найвищому рівні, Анатолій Орел не виключив, що Президент України Леонід Кучма під час візиту контактуватиме не лише з властями Сянгану, а й новим керівництвом КНР. "Така можливість проробляється", сказав він.


    * * * * *

    ОФІЦІЙНИЙ ВІЗИТ ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ДО ІТАЛІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ
    Рим. 27 березня.
    З боку Італії є повне розуміння та підтримка позицій України щодо її місця і ролі в Європі та Європейському Союзі, зазначив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, коментуючи журналістам підсумки зустрічі з міністром закордонних справ Італії Франко Фраттіні і Головою Сенату Марчелло Пера, проведених у рамках офіційного візиту парламентської делегації до Італійської Республіки.
    За словами українського спікера, від співрозмовників він почув запевнення, що Італія розглядає Україну як важливий чинник європейської безпеки, країну, яка повинна бути присутньою в Європі. Ми дійшли висновку, що без цього не можна говорити про об'єднану й повноцінну Європу, яка буде активно впливати на перебіг світових процесів і це повинні всі усвідомити, додав Володимир Литвин.
    У ході зустрічі Італійська сторона відзначала, що Україна повинна активізувати свою посередницьку роль у врегулюванні придністровського конфлікту.
    Голова Верховної Ради підкреслив, що Україна зробить усе від неї залежне, щоб допомогти у вирішенні цієї проблеми. Володимир Литвин планує найближчим часом відвідати Молдову і Придністров'я з тим, щоб ознайомитися з ситуацією і визначити, якими парламентськими методами можна вплинути на розв'язання придністровського конфлікту.

    * * * * *

    Рим. 27 березня. Поглиблення двостороннього співробітництва України з кандидатами на вступ до ЄС і членами Євросоюзу, в тому числі з Італією, сприятиме прискоренню набуття Україною статусу асоційованого члена в Європейському Союзі. Таку думку висловив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на зустрічі з міністром закордонних справ Італійської Республіки Франко Фраттіні.
    За словами глави українського парламенту, це більшою мірою залежить саме від України
    . "Чим менше ми говоритимемо про наші європейські амбіції і устремління, а більше робитимемо на цьому напрямі, тим вищим буде практичний результат", - підкреслив Володимир Литвин.
    В інтерв'ю журналістам Голова Верховної Ради наголосив, що статус сусіда, навіть найкращого сусіда, виглядає дещо принизливо для України. Тут ми поділяємо пропозиції Польщі. У цьому контексті варто зазначити, що Італійська сторона з моменту виникнення ідеї про надання статусу сусіда Україні, Білорусі та Молдові наполягала на диференційованому підході до кожної з цих країн та необхідності особливої уваги у ставленні до української держави.

    * * * * *

    Рим. 27 березня. Проблема нелегальної міграції на сьогодні є вкрай болючою для України і потребує правового врегулювання, в тому числі, з Італією. Таку думку висловив в інтерв'ю журналістам Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, коментуючи підсумки проведених зустрічей у Міністерстві закордонних справ Італії і Сенаті.
    За словами Володимира Литвина, позиція офіційного Риму у цьому питанні зводиться до того, що розв'язувати його необхідно в комплексі, вирішивши спочатку проблеми щодо укладення угод про реадмісію та усиновлення (Італія займає друге місце після США по кількості усиновлених українських дітей). Лише після цього італійці пропонують розпочати розв'язання проблеми міграції, в тому числі, тимчасової міграції з України і незаконної міграції, яка йде через Україну транзитом в Європу. Володимир Литвин висловив думку, що Україна не повинна перетворитися на такий собі бар'єр для затримання потоків нелегалів, що прямують до Європи, і має робити все, щоб запобігти розростанню цієї проблеми до загрозливих масштабів. Очевидно, ЄС повинен активно працювати у цьому напрямі, додав спікер.
    Що ж стосується українців, які виїжджають на заробітки в Італію, то, за оцінкою посла України в Італії, цифра у 100-150 тисяч, яку недавно називали, не відображає реального стану речей. Можна говорити вже навіть про 500 тисяч українців, які працюють в Італії, підкреслив Володимир Литвин. Голова Верховної Ради висловився за необхідність правового вирішення цієї проблеми шляхом укладення відповідних угод, як це зроблено з Португалією. Ми маємо це зробити для того, щоб люди відчували себе захищеними і знали, що держава про них піклується, сказав Володимир Литвин.


    * * * * *

    Рим. 27 березня. Питання економічного співробітництва між Україною та Італією було обговорено в ході зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Головою комісії Палати депутатів парламенту Італії з питань виробничої діяльності, торгівлі та туризму Бруно Табаччі.
    Бруно Табаччі високо оцінив зрушення в економічній сфері, зокрема, зростання валового внутрішнього продукту, яке спостерігається останнім часом в Україні. Сторони спинилися на необхідності співробітництва у сфері інвестицій. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтвердив, що Україна готова до активної співпраці у питанні побудови 5-го трансєвропейського транспортного коридору.
    "Ми зацікавлені, щоб цей транспортний коридор врешті-решт запрацював і пройшов не тільки територію України, а аж - до Казахстану і Китаю", - підкреслив Володимир Литвин.


    * * * * *

    КИРГИЗЬКА РЕСПУБЛІКА АКТИВНО СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З УКРАЇНОЮ В СТВОРЕННІ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ В МЕЖАХ СНД, ЗАЯВИВ ПРЕМ'ЄР-MIHICTP КИРГИЗСТАНУ

    Київ. 27 березня. Киргизька Республіка активно співпрацюватиме з Україною в створенні зони вільної торгівлі у межах СНД заявив Прем'єр-міністр Киргизстану Микола Танаєв під час зустрічі з представниками бізнесових кіл України у Торгово-промисловій палаті.
    Глава уряду КР назвав цю ініціативу "дуже доброю", наголосивши, що Киргизька Республіка зробить вагомий внесок в її реалізацію, оскільки з квітня головуватиме у Раді голів урядів країн СНД.


    * * * * *

    КАЗАХСТАН ПРОПОНУЄ УКРАЇНІ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У РЕАЛІЗАЦІЇ СПІЛЬНИХ ПРОЕКТІВ З ВИДОБУТКУ ЕНЕРГОНОСІЇВ НА ЙОГО ТЕРИТОРІЇ
    Київ. 27 березня. Відбулася зустріч міністра палива і енергетики України, голови української частини спільної міждержавної комісії з економічного співробітництва між Україною і Казахстаном Сергія Єрмілова з послом Республіки Казахстан в Україні Равілем Чердабаєвим, у ході якої українській стороні було запропоновано взяти участь у реалізації спільних проектів на території Казахстану з видобутку енергоресурсів.
    Зокрема, Равіль Чердабаєв повідомив про нові можливості Казахстану в сфері розширення видобутку нафти та газу і підкреслив зацікавленість казахстанської сторони в участі українського промислового потенціалу в реалізації інвестиційних проектів. За його інформацією, інвестиційний потенціал Казахстану до 2030 року становить близько 180 млрд. доларів США.
    У ході зустрічі сторони також висловили зацікавленість в активізації співпраці з реалізації проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору "Одеса-Броди".
    Сергій Єрмілов запропонував казахстанський стороні провести у другій половині травня поточного року 5-е засідання спільної міждержавної комісії з економічного співробітництва.


    * * * * *

    ГОЛОВА ДЕРЖТЕЛЕРАДІО УКРАЇНИ ІВАН ЧИЖ ЗУСТРІВСЯ З ОСТАННІМ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ В ЕКЗИЛІ, ГОЛОВОЮ ОУН МИКОЛОЮ ПЛАВ'ЮКОМ
    Київ. 27 березня. Голова Держтелерадіо України Іван Чиж зустрівся з останнім Президентом України в екзилі, головою ОУН Миколою Плав'юком. Під час зустрічі Микола Плав'юк та Іван Чиж обговорили питання щодо видання в Україні творчої спадщини відомого історика Михайла Брайчевського та творів класика української літератури Олени Теліги.
    Іван Чиж підкреслив, що останнім часом Держтелерадіо України чимало робить для популяризації української книжки та розвитку національного книговидання.
    Микола Плав'юк та Іван Чиж були одностайними у тому, що засоби масової інформації мають активніше й професійніше подавати досягнення української держави, дбати про позитивний образ України у світі.
    Останній Президент УНР Микола Плав'юк подарував Іванові Чижу тритомник "
    Україна -життя моє", співавторами якого є Президент України Леонід Кучма, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, інші відомі політичні та громадські діячі України.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА В УЗБЕКИСТАНІ ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЄ ІНІЦІАТИВУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ПОЛІТИЧНОЇ РЕФОРМИ
    Ташкент. 27 березня. Цілковиту підтримку ініціативі глави Української держави і змісту запропонованих ним політичних реформ висловили учасники засідання Громадської ради при посольстві України в Республіці Узбекистан, що об'єднала представників української діаспори в цій центральноазіатській республіці.
    На засіданні виступив посол України в Узбекистані і глава Громадської ради Анатолій Касьяненко, який ознайомив українську громадськість республіки з процесами, що відбуваються на їхній історичній батьківщині, політичними та економічними досягненнями країни, суттю завдань політичного реформування владних структур. Значна частина виступу була присвячена голодомору в Україні, 70-й річниці якого на узбецькій землі з ініціативи посольства будуть присвячені дні пам'яті. Анатолій Касьяненко розповів також про глибоко зважену позицію керівництва України, спрямовану на мирне врегулювання Іракської проблеми.
    Громадська рада намітила план спільних заходів посольства з українською діаспорою, доручила лідерам українських культурних центрів провести роз'яснювальні розмови з етнічними українцями, присвячені майбутнім політичним реформам в Україні, схвалила українську позицію щодо Іраку.


    * * * * *

    ПИТАННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОЇ САМОБУТНОСТІ УКРАЇНЦІВ У РОСІЇ ОБГОВОРЕНО ПІД ЧАС "КРУГЛОГО СТОЛУ", ЯКИЙ ПРОВЕДЕНО У МІНІСТЕРСТВІ КУЛЬТУРИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ
    Москва. 27 березня.
    Питання збереження національно-культурної самобутності українців у Росії стало темою "круглого столу", який було проведено у Міністерстві культури РФ. На запитання "Як нам зберегти національну самобутність?" шукали відповідь представники української діаспори, які приїхали майже з усіх регіонів Російської Федерації. В обговоренні проблем забезпечення національно-культурних, освітніх та інформаційних потреб українців взяли участь посол України в Російській Федерації Микола Білоблоцький, міністри культури України і Росії Юрій Богуцький та Михайло Швидкий, міністр у справах національностей і міграції РФ Володимир Зорін.
    Зокрема, Микола Білоблоцький висловив занепокоєність тим, що останнім часом, незважаючи на проведений Рік України в Росії, у загальному контексті українсько-російських відносин відбувається звуження культурно-інформаційної присутності України в РФ. Наприклад,

    Україна частіше приймає російські театри, окремих виконавців, проводить більше виставок фестивалів за участю російських митців, ніж це робить сусідня держава. Посол також підкреслив, що збереження національної самобутності українців у Росії стримується відсутністю системи української освіти, підручників на рідній мові, кваліфікованих вчителів.
    Микола Білоблоцький наголосив на необхідності ратифікації російською стороною міжурядової угоди про заклади і умови діяльності інформаційно-культурних центрів, яку Україна ратифікувала ще у 1999 році. Це б сприяло відкриттю таких центрів у Сочі, Новосибірську, Пермі та Іваново. Звичайно і від активної позиції українських регіональних громадських організацій, їхнього вміння налагоджувати контакти з місцевими органами влади значною мірою залежить чи буде збережена національно-культурна самобутність українців. Наприклад, у Башкортостані, Краснодарському краї, Тюменській області створюються за рахунок місцевих бюджетів необхідні умови для задоволення культурно-освітніх потреб українців.
    Представники української діаспори наводили й інші приклади позитивного ставлення до популяризації української культури в Росії. Це й щорічне проведення Всеросійського фестивалю українських хорових колективів імені Олександра Кошиця, фестивалі українського фольклору пісні, які проводяться за підтримки влади у різних регіонах Росії.
    Учасники "круглого столу" обговорили не тільки коло проблем, а й шляхи їхнього вирішення. Важливу роль у цьому  має відіграти програма співробітництва між Україною і Росією на 2003-2007 роки, проект якої розробляється міністерствами культури двох держав.


    * * * * *

    У ТОКІО ВИЙШЛА КНИГА ІМПЕРАТРИЦІ ЯПОНІЇ МІТІКО УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ
    Токіо. 27 березня. Книга "Будувати мости" її Величності Імператриці Японії Мітіко в перекладі українською відомої поетеси Людмили Скирди вийшла в токійському видавництві "Суеморі Букс".
    Імператриця Японії добре відома у світі як письменниця і перекладач. За переклади віршів японського поета Мітіо Мадо англійською мовою вона була удостоєна міжнародної літературної премії імені Ганса Крістіана Андерсена. Значне місце в її творчості займає есеїстика, до якої належить і перекладена українською книга "Будувати мости", присвячена роздумам про роль дитячої літератури в житті окремої людини і людства взагалі.
    Дитячі роки Імператриці Мітіко припали на часи Другої світової війни. Вона згадує, як у невлаштованому евакуаційному побуті саме книги повертали їй снагу, впевненість у собі, дарували радість.
    Імператриця Мітіко - мати трьох дітей, а зараз бабуся трьох онучок. Відтак, книги для дітей протягом усього її життя були поряд з нею.  Вона стала активним діячем Міжнародної Ради з питань книг для дітей і завжди під час офіційних візитів відвідує бібліотеки для дітей в різних країнах. Вона не раз підкреслювала, що праця бібліотекаря, скромна і непомітна по суті зорієнтована в майбутнє й надзвичайно важлива.
    У своїй книзі Імператриця Мітіко зазначає:
    "Років двадцять-тридцять тому ми почали чути все частіше такі слова, як "Інтернаціоналізація", "глобалізація", та на мою думку, ці поняття виникли на кілька десятиліть, а може і на ціле століття раніше у світі дітей завдяки дитячій літературі. Перебуваючи далеко один від одного, діти різних країн усього світу вже не одне десятиліття читають ті самі книги і люблять тих самих героїв".
    Справді, книги для дітей подібні до мостів, що з'єднують і людей, і народи в ім'я того, "аби ця земля, що є нашим спільним домом, стала одного дня справжньою оселею миру".

    28.03.03. №43



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.