News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, March 29, 02:48 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 27, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    27.03.03. №42
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ УКАЗ "ПРО ЗАХОДИ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ВЗАЄМОДІЇ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ З ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ УКРАЇНИ"
    Київ. 25 березня. Цей документ підписано з метою посилення взаємодії органів виконавчої влади з Верховною Радою України, сприяння вирішенню питань, що виникають у відносинах між цими органами, забезпечення опрацювання узгоджених рішень з важливих проблем державного життя.
    Глава держави постановив, що до складу Кабінету Міністрів України входить Міністр України у зв'язках з Верховною Радою України.
    Згідно з Указом вводяться в межах установленої граничної чисельності працівників органів виконавчої влади посади першого заступника державного секретаря у зв'язках з Верховною Радою України - у міністерствах, першого заступника керівника у зв'язках з Верховною Радою України - в інших центральних органах виконавчої влади за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України.


    * * * * *

    ЛЕОНІД КУЧМА ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО ВІЙНА В ІРАКУ НЕ ВПЛИНЕ НА СТАБІЛЬНІСТЬ І СТРУКТУРУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
    Київ. 26 березня. Президент України Леонід Кучма переконаний, що війна в Іраку не вплине на стабільність і структуру Європейського Союзу. "Європейський Союз і надалі буде стабільною структурою, яка займатиме своє місце у світовій політиці", - заявив він під час прес-конференції, яка відбулася 26 березня в прес-центрі Адміністрації Президента України.
    Відповідаючи на запитання журналістів стосовно розбіжностей, які існують між країнами Європейського Союзу щодо іракського питання, Леонід Кучма підкреслив, що країнами ЄС
    "рухає їх власний інтерес", який вони мають в Іраку. Тому, за його словами, й відрізняються позиції щодо війни в Іраку в цьому питанні, наприклад, Франції та Польщі. Однак, на переконання Леоніда Кучми, ці розбіжності є тимчасовими. "Як тільки війна закінчиться, закінчаться й розбіжності між країнами ЄС", - сказав Леонід Кучма.
    Крім цього, Глава держави наголосив, що Україна в межах своїх можливостей братиме участь у наданні гуманітарної допомоги Іраку.
    Леонід Кучма відзначив, що відповідне завдання український уряд уже отримав. За словами Президента, у питанні надання гуманітарної допомоги Іраку "Україна не стоятиме осторонь". Водночас глава держави зауважив, що відповідне рішення має бути обов'язково прийнято і по лінії ООН.


    * * * * *

    ГОВОРИТИ ПРО ВВЕДЕННЯ СПІЛЬНОЇ ВАЛЮТИ В ЄДИНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ ПРОСТОРІ СЬОГОДНІ НЕДОЦІЛЬНО, ВВАЖАЄ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
    Київ. 26 березня. Президент України Леонід Кучма вважає, що сьогодні говорити про введення спільної валюти у Єдиному економічному просторі недоцільно. Про це він заявив під час прес-конференції.
    Леонід Кучма нагадав, що Європейський Союз до того часу, поки ввів єдину валюту на своїй території, пройшов досить великий шлях. Крім цього, за його словами, введення єдиної валюти на території кількох країн, як правило,
    "робить ці країни біднішими".  
    Водночас, Президент України зауважив, що для того, щоб на території Єдиного економічного простору валюта була стабільною, потрібно мати
    "відповідні важелі, які б її підтримували", а також відповідне законодавство. "На сьогодні ж законодавство Росії, Білорусі, Казахстану і України є надто різним, а запроваджувати на території ЄЕП чиєсь одне законодавство, звичайно, абсурдно", - наголосив Президент. За його словами, нині країнам ЄЕП просто потрібно бути реалістами.
    Леонід Кучма підкреслив, що Україна має власну міцну валюту, і  українській владі потрібно й надалі її підтримувати та нарощувати позитивні тенденції розвитку економіки.
    "А лише тоді вже можна подумати й про інші питання", - сказав Глава держави. "Можливо, краще буде усім перейти на валюту Євросоюзу", - додав він.


    * * * * *


    МІНІСТРИ КУЛЬТУРИ РОСІЇ ТА УКРАЇНИ ПІДПИСАЛИ ПРОГРАМУ КУЛЬТУРНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА МІЖ ДВОМА КРАЇНАМИ НА 2003 РІК
    Москва. 26 березня. Міністр культури Росії Михайло Швидкой та міністр культури і мистецтв України Юрій Богуцький підписали в Москві програму культурного співробітництва між двома країнами на 2003 рік.

    Підбиваючи підсумки проведення року України в Росії, Михайло Швидкой заявив, що  "в свідомості російських громадян стався психологічний перелом".   "Ми зрозуміли, що українська культура користується в Росії всіма правами для нормального, вільного і плідного розвитку", - сказав міністр. Він повідомив, що в Росії проживають близько 9 млн. українців, які є "другою після росіян титульною нацією в Російській Федерації".


    * * * * *

    29 ГРОМАДЯН ІРАКУ, ЯКІ НЕЗАКОННО ПЕРЕТНУЛИ УКРАЇНСЬКИЙ КОРДОН, ЗВЕРНУЛИСЯ У ВІВТОРОК ІЗ ЗАЯВОЮ ПРО НАДАННЯ ЇМ СТАТУСУ БІЖЕНЦЯ
    Київ. 26 березня. 29 нелегальних мігрантів з Іраку, затриманих українськими прикордонниками, звернулися у вівторок із заявами про надання їм статусу біженця в Україні.
    Громадяни Іраку утримувалися у мукачівському приймальнику на Закарпатті. Їх заяви передані в органи міграції. З початку військових дій в Іраку, крім названої групи, з аналогічними заявами  звернулися ще 11 іракців. У даний час у нашій державі немає затриманих громадян цієї країни, зазначив заступник начальника штабу Держкомкордону України.
    Водночас, у Держкомітеті у справах національностей та міграції України агентству повідомили, що загалом на сьогодні статус біженця в Україні мають 66 громадян Іраку, щодо ще 59 тільки розпочалася процедура оформлення необхідних документів.
    Після початку війни в Іраку Верховний Комісар ООН виступив із зверненням тимчасово не видворяти іракців, які незаконно перетнули кордон тієї чи іншої країни.

       
    * * * * *

    НІНА КАРПАЧОВА ЗАПРОПОНУВАЛА ТОВАРИСТВУ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА ВІДКРИТИ РАХУНОК ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ НАСЕЛЕННЮ ІРАКУ
    Київ. 26 березня.
    Відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на гуманітарну допомогу постраждалому населенню Іраку запропонувала Товариству Червоного Хреста Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова.
    Як зазначила Ніна Карпачова, пожертвувані кошти  через Товариство Червоного Хреста можна буде конвертувати і надіслати на рахунки регіональних представництв Міжнародного Комітету Червоного Хреста в країнах Близького Сходу, щоб на місці закупити необхідні медикаменти, продукти харчування тощо.
    Таку позицію український Омбудсмен мотивує тим, що до неї все частіше звертаються громадяни України, які бажають фінансово допомогти постраждалому населенню Іраку.
    "Ми маємо зробити все, щоб права мирних людей  в Іраку були захищені, адже права людини не мають кордонів," -  наголосила Ніна Карпачова. 


    * * * * *


    МИКОЛА ТОМЕНКО КОНСТАТУЄ НАЯВНІСТЬ ПОЛІТИЧНОЇ ЦЕНЗУРИ В АМЕРИКАНСЬКИХ ЗМІ
    Київ. 26 березня.
    В інтерв'ю журналістам на початку засідання "круглого столу" на тему: "Мас-медіа у виборчому процесі: законодавство та практика" народний депутат України, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зазначив, що коли б він очолював комітет зі свободи слова Конгресу США, то виступив би у конгресі зі зверненням про те, що "канали порушують принципи об'єктивності і вірогідності".
    М . Томенко підкреслив , що він проти показу сцен насильства , але потрібно давати можливість почути інформацію про те , наприклад , скільки людей загинуло з обох боків під час іракської війни . Він також заявив , що бачить багато паралелей між радянською армією в Афганістані та американською в Іраку . " Одна справа - базуватися на голлівудівській концепції втрат , інша - потрапити в реальне життя , коли тобі протистоїть армія , яка на порядок слабша , але воює на своїй території і має власну національну і релігійну ідею ", - підкреслив депутат .

       
    * * * * *

    У НОВОМУ САДІ, ЩО В СЕРБIЇ І ЧОРНОГОРІЇ, ВИЙШЛИ З ДРУКУ ЗIБРАНI П'ЄСИ МИХАЙЛА КОВАЧА, ЧЛЕНА НАЦІОНАЛЬНОЇ СПIЛКИ ПИСЬМЕННИКIВ УКРАЇНИ

    Бєлград. 26 березня. У Новому Саді, головному мiстi Автономного краю Воєводина, що в Сербiї i Чорногорiї(СЧГ), вийшов з друку четвертий том зiбраних творiв Михайла Ковача, члена Національної Спiлки письменникiв України й найстарішого письменника русинської дiаспори в країнi. Михайло Ковач народжений 1909 року. Друкування його зiбраних творiв у сiмох томах розпочалося п'ятнадцять рокiв тому. У дев'яностi роки реалiзацiю проекту було припинено через неприхильне ставлення тодiшнього сербського уряду до Ковача.
    Том зiбраних п'єс Михайла Ковача надрукувало видавництво "Руське слово" за сприяння Кабiнету мiнiстрiв України, який в рамках гуманiтарної допомоги русинсько-українськiй дiаспорi в Сербiї i Чорногорiї торiк надiслав 50 тонн паперу на друкування.
    В урочистiй презентацiї книжки в Новому Саді взяв участь і посол України у СЧГ Анатолiй Шостак. Звертаючись до своїх шанувальникiв, Михайло Ковач висловив задоволення тим, що його "лiтературнi внуки" зберiгають давню русинську мову та, що при цьому не забувають, що вони належать до сiм'ї українського народу.


    * * * * *


    КРИМ МОЖЕ ПРИВАБИТИ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТУРИСТІВ БЕЗПЕКОЮ НА СВОЇХ КУРОРТАХ, ВВАЖАЄ БЕЛЬГІЙСЬКИЙ ПОСОЛ
    Сімферополь. 26 березня.
    Все більше визначальним фактором для європейців при виборі місця проведення відпочинку стає безпека, в тому числі міжнародна. Як повідомляє прес-служба Ради міністрів Автономної республіки Крим, це відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні П'єр Дюбюіссон, який перебуває в Криму з робочою поїздкою. Сьогодні він зустрівся з головою Ради міністрів АРК Сергієм Куніциним.
    З цієї точки зору Україна і Крим мають серйозні переваги перед своїми традиційними конкурентами і багатьма світовими курортами, зауважив бельгійський дипломат. На його думку,  найбільш перспективним вкладенням коштів в інфраструктуру півострова стає готельний бізнес.
    С.Куніцин проінформував дипломата про території пріоритетного розвитку, умовах інвестування та розвитку курортів. Посол Бельгії запросив голову кримського уряду відвідати королівство з робочою поїздкою.


    * * * * *

    ЦЬОГО РОКУ СВІТОМ ПРОЇДЕ МАСШТАБНА ВИСТАВКА СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА
    Одеса. 26 березня.
    Одеський Центр сучасного мистецтва розпочинає світовий тур виставки „The Newest Art of Ukraine" („Найсучасніше мистецтво України"). Перша виставка в його рамках відкриється 11 квітня в Чикаго (США). Далі її зможуть побачити у французькому Страсбурзі та японському Кумамото.
    Як повідомляє „Український мистецький форум", керівники проекту Мирослав Кульчицький та Андрій Тараненко представляють митців, які визначають обличчя українського мистецтва кінця 1990-х - початку 2000-х і які змогли „поєднати енергетику українського післяреволюційного футуризму з цінностями та міфологією "суспільства споживання".
    Поряд з роботами українських художників, які вже здобули широке міжнародне визнання, як, наприклад, Ілля Чичкан або Кирил Проценко, на виставці демонструватимуться роботи відносно маловідомих авторів, які, проте, вже встигли заявити про себе на українській художній сцені - Олексій Каташинський, Борис Годжулов та інші.
    Відкриття виставки в Чикаго відбудеться 11 квітня 2003 р. о 18.00 за адресою: Ukrainian Institute of Modern Art, 2320 W. Chicago Avenue, Chicago, IL, USA. Виставка працюватиме до 17 травня. Протягом другої половини 2003 та на початку 2004 року будуть організовані презентації виставки у Страсбурзі (Франція), та Музеї сучасного мистецтва Кумамото (Японія).
    Цей виставочний тур стане першою масштабною презентацією нового українського мистецтва на міжнародній художній сцені. Його організатори сподіваються, що він сприятиме подальшому визнанню сучасної української культури у світі.
    Фінансовими донорами проекту є Іллінойська рада мистецтв (США), Європейська Комісія, Міністерство культури Франції та швейцарська Мистецька рада „Pro Helvetia".


    * * * * *

    В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ НЕЗАБАРОМ ПОБІЛЬШАЄ ЩАСЛИВИХ ПОДРУЖЖІВ
    Івано-Франківськ. 26 березня. У монастирі в селі Язлівець Бучацького району Івано-Франківської області відбулися зустрічі подружніх пар у рамках так званого Проекту реколекції. Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації, "подружні зустрічі"   або реколекційний рух, об'єднують подружні пари, якщо вони спромагаються відновити й поглибити подружній зв'язок. Захід відбувся за підтримки Управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації.
    Реколекції сприяють розумінню суті таїнства шлюбу, допомагають молодим людям краще пізнати один одного. Осередок реколекційного руху утворюється подружніми парами, священиками і сестрами монахинями, котрі проводять підготовчі заняття для наречених, навчання.
    Змістом реколекції є діалог між чоловіком і дружиною, що поглиблює взаєморозуміння, довіру й злагоду між ними. Таке спілкування приводить осіб до істинного взаєморозуміння й допомагає уяснити суть таких понять, як подружжя та родина.
    Реколекції дають велику користь молодим людям, а саме - сприяють усвідомленню важливості такого кроку в житті, як одруження, допомагають знайти свою долю, налаштовують на відповідальне батьківство, зміцнюють подружні зв'язки. У подальшому планується залучати до участі у проведенні реколекцій студентські сім'ї. Зараз ведеться робота з подружжями студентів через консультативні пункти при гуртожитках вищих учбових закладів.


    * * * * *

    УКРАЇНЦІ СЕРБІЇ ТА ЧОРНОГОРІЇ ШАНУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

    Нові Сад (Сербія та Чорногорія). 26 березня. Дотримуючись вже понад 30 років існуючої безперервної традиції, українська громада колишньої Югославії (зараз Сербія та Чорногорія) цього року знову влаштувала дні Тараса Шевченка та літературні вечори, присвячені Кобзареві. Як повідомляє місцеве Товариство української мови та культури імені Т.Г. Шевченка,  цього року до цих днів у місті Кулі влаштовано виставку художніх творів, іконописця Олександра Черековича та художника Володимира Басистюка, митців українського походження. Її організатором є Культурно-мистецьке товариство імені Івана Сенюка та Кульська філія товариства "Просвіта".
    На відкритті виставки заступник мера міста Кула Томислав Попин зазначив, що
    „поєднання духовності у іконописі Черековича та того духовного, яке міститься  всередині презентованої природи та українських мотивів Басистюка ведуть нас до глибшого розуміння мультиконфесійного та мультинаціонального життя".
    У приміщенні Українського Товариства імені Івана Сенюка у Кулі влаштовано концерт, присвячений життю і творчості Тараса. Його учасниками були переважно діти, та гурти співаків автентичних народних українських пісень. 
    Українська громада підняла Шевченківські дні на рівень програм національного значення, яка підтримується місцевою владою фінансово та організаційно. Перші Шевченківські свята влаштовувались у Сербії ще з часів першої хвилі переселення, наприкінці XIX століття.
    Також Шевченківські вечори відбулися у місті Індія. Незабаром Шевченківську програму влаштовують і українці міста Вербас. Медіа-підтримку заходам здійснює спільна Шевченківська програма на
    „Радіо Новий Сад" у столиці Автономного краю Воєводина. Новому Саді.
    27.03.03. №42





    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.