News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 19, 17:06 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 25, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    25.03.03. №40
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВОЮ РЕСПУБЛІКИ РАДИ НАЦІОНАЛЬНИХ ЗБОРІВ РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ ОЛЕКСАНДРОМ ВОЙТОВИЧЕМ
    Київ. 24 березня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з Головою Ради Республіки Національних зборів Республіки Білорусь Олександром Войтовичем.
    Під час зустрічі було обговорено питання економічної співпраці України і Білорусі, зокрема, йшлося про хід реалізації московських домовленостей щодо створення зони вільної торгівлі і майбутнього переходу до єдиного економічного простору. Президент України звернув увагу на необхідність прискорення ратифікації білоруським парламентом Угоди про державний кордон між Україною і Білоруссю.
    Леонід Кучма також доручив Кабінету Міністрів України активізувати роботу щодо спрощення порядку переміщення товарів і пожвавлення прикордонної торгівлі.


    * * * * *

    У ЛИСТІ НА АДРЕСУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ПРЕЗИДЕНТ ФРАНЦІЇ ЗАЯВИВ ПРО ГОТОВНІСТЬ "ВЕЛИКОЇ ВІСІМКИ" РОЗВИВАТИ СПІВПРАЦЮ З УКРАЇНОЮ У РАМКАХ ІНІЦІАТИВИ "ГЛОБАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ПРОТИ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ЗБРОЇ МАСОВОГО ЗНИЩЕННЯ ТА МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ її ВИГОТОВЛЕННЯ"
    Київ. 24 березня.
    На ім'я Президента України Леоніда Кучми надійшов лист Президента Франції Жака Ширака, в якому міститься відповідь на звернення Глави української держави до глав держав "Великої вісімки" щодо приєднання України до ініціативи "Вісімки" "Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї масового знищення та матеріалів для її виготовлення". Ця ініціатива була оголошена на самміті "Вісімки" у Кананаскісі (Канада) влітку 2002 року.
    У листі Президент Франції, зокрема, віддає належне особливій увазі з боку Президента України до цієї ініціативи та наголошує на готовності Франції та інших держав "Великої вісімки" розвивати співпрацю з Україною за напрямами, визначеними ініціативою, а також докладати зусиль для її поширення на нових партнерів.
    "Зазначене партнерство знаходиться наразі у стадії становлення завдяки спільним зусиллям партнерів по "Великій вісімці". Введення в дію його механізмів повинно відбутись якомога швидше шляхом реального задіяння спрямовуючих ліній, визначених в Кананаскісі, до розпочатих проектів співпраці. У рамках цього процесу питання щодо умов розширення на нових реципієнтів обговорюватиметься партнерами і з цього приводу буде прийнято відповідне рішення. "Можу запевнити Вас, що Франція, як головуюча країна, та інші партнери "Великої вісімки" не шкодуватимуть зусиль на розширення цієї ініціативи та універсалізацію її принципів, у той час, коли боротьба з розповсюдженням зброї масового знищення та боротьба з тероризмом пов'язані тісно, як ніколи," - йдеться у листі Жака Ширака.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ ДОРУЧЕННЯ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ 3 1 КВІТНЯ 2003 РОКУ РОЗМІРУ СТИПЕНДІЙ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
    Київ. 24 березня.
    Президент України Леонід Кучма підписав доручення щодо підвищення з 1 квітня 2003 року розміру стипендій для студентів вищих навчальних закладів.
    Глава держави зобов'язав уряд вирішити питання щодо підвищення з 1 квітня 2003 року розміру стипендій для студентів вищих навчальних закладів на 10 відсотків, а для студентів-інвалідів, студентів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, студентів із малозабезпечених сімей - на 20 відсотків.


    * * * * *

    ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ НА ЧОЛІ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ ЗДІЙСНИТЬ 26-28 БЕРЕЗНЯ ОФІЦІЙНИЙ ВІЗИТ ДО ІТАЛІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ
    Київ. 24 березня.
    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на чолі парламентської делегації 26-28 березня здійснить офіційний візит до Італійської Республіки.
    Програмою візиту заплановано зустрічі Володимира Литвина з Головою Сенату Італійської Республіки Марчелло Пера, Головою Палати депутатів П'єром Фердинандо Казіні, довічним сенатором Оскаром Луїджі Скальфаро /колишній президент Італійської Республіки/. Окрім того, відбудуться переговори української парламентської делегації з міністром закордонних справ Італії Франко Фраттіні, міністром з питань європейської інтеграції, лідером партії "Об'єднані християнські демократи" Рокко Буттільйоне.
    В Італійському парламенті Голова Верховної Ради України зустрінеться з керівником фракції партії "Ліві демократи", головою комісії Палати депутатів Італійської Республіки з питань виробничої діяльності.
    У Ватикані спікер українського парламенту матиме бесіду з Папою Римським Іоанном Павлом II, зустрінеться з Державним секретарем Ватикану Анджело Содано, відвідає Ватиканські Музеї.                     


    * * * * *

    ПОЛОЖЕННЯ ЗАПРОПОНОВАНОГО ПРЕЗИДЕНТОМ ЗАКОНОПРОЕКТУ ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ ЗМОЖУТЬ "СЕРЙОЗНО ВДОСКОНАЛИТИ СИСТЕМУ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ", ВВАЖАЄ ОЛЕКСАНДР ЛАВРИНОВИЧ
    Київ. 24 березня.
    Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що положення запропонованого Президентом України законопроекту "Про внесення змін до Конституції України" зможуть "серйозно вдосконалити систему державного управління в нашій державі". Про це він заявив, виступаючи на семінарі для журналістів регіональних ЗМІ, який проводить Головне управління інформаційної політики Адміністрації Президента України.
    За словами О. Лавриновича, Україна довгий час потерпала від того, що в державі проводилася не реалізація функцій гілок влади, а змагання між різними державними органами. "Це досить нездорова ситуація і вона не може і не могла бути позитивною для суспільного розвитку", - сказав він.
    На думку міністра, запропоновані зміни до Конституції України дозволять вирішити одне з найголовніших завдань функціонування системи державного управління -
    "забезпечити взаємозалежність державної влади і тих, хто її формує, і реалізувати таке поняття, як взаємна політична відповідальність гілок влади".


    * * * * *

    КЕРІВНИЦТВО НБУ ВВАЖАЄ ЗАДОВІЛЬНИМИ ОСТАННІ ТЕНДЕНЦІЇ В ЕКОНОМІЦІ ТА ГРОШОВО-КРЕДИТНІЙ ПОЛІТИЦІ УКРАЇНИ
    Київ. 24 березня.
    Керівництво НБУ вважає задовільними останні тенденції в економіці та грошово-кредитній політиці України, заявив під час семінару для журналістів регіональних ЗМІ, організованого Головним управлінням інформаційної політики Адміністрації Президента України, голова Національного банку України Сергій Тігіпко.
    Лише за перші два місяці 2003 року в Україні зафіксовано зростання ВВП на 7,2 відсотка та промисловості на 10,8 відсотка, що дає можливість нормально функціонувати банківській системі, повідомив Сергій Тігіпко. За його словами, ціни в Україні за перші два місяці зросли на 2,6 відсотка. Динаміка протягом останніх місяців року може змінитися на краще. Гривня по відношенню до долара протягом двох місяців втратила 4 відсотки. Цього року в Україну планується залучити іноземні інвестиції та приватизаційні надходження на рівні 750 млн. доларів.
    За розрахунками, на які послався Сергій Тігіпко, лише за цей рік кредитний портфель українських банків має зрости до 52 млрд. гривень, що допоможе зростанню української економіки.


    * * * * *

    У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ПРОЙШЛО ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
    Дніпропетровськ. 24 березня.
    Новий проект закону про державне пенсійне страхування, який планується розглянути на сесії Верховної Ради України вже в квітні, однозначно спрямований на підвищення трудових пенсій населення країни, однак відчути на собі його переваги зможуть ті, хто має намір йти на заслужений відпочинок через 5-8 років. Про це заявив на виїзному засіданні Пенсійного фонду, що відбулося в Дніпропетровську і було присвячене обговоренню цього проекту, віце-прем'єр-міністр України з питань гуманітарної політики Дмитро Табачник.
    На засіданні підкреслювалося, що за два місяці 2003 року до бюджету Пенсійного фонду України надійшло 3,3 млрд. гривень, що на 406 млн. гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Власні прибутки Фонду збільшилися майже на 20% і перевищили 504 млн. гривень. Середній розмір пенсій по Україні за останній рік зріс на 21 гривню і становить сьогодні 137,2 грн. У 2002 році Пенсійний фонд сплатив українським громадянам, що мешкають за кордоном, пенсій на суму 366 тисяч доларів США і 34 тисячі євро. У свою чергу, в Україну надійшло 356 тисяч доларів, призначених для виплати пенсій тим, хто переїхав сюди на постійне місце проживання.


    * * * * *

    УКРАЇНА ПІДПИСАЛА ДВОСТОРОННІ ПРОТОКОЛИ ПРО ДОСТУП НА РИНКИ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ ІЗ ЧЕХІЄЮ ТА СЛОВАЧЧИНОЮ
    Київ. 24 березня.
    Україна підписала двосторонні протоколи про доступ на ринки товарів і послуг із Чехією та Словаччиною. Як повідомили в прес-службі Мінекономіки, згадані документи підписані 21 березня в рамках багатостороннього засідання з питань технічних бар'єрів у торгівлі в Женеві. Участь у засіданні взяли представники країн-членів Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до Світової організації торгівлі.
    На сьогодні Україна має 13 підписаних протоколів з країнами-членами СОТ, у тому числі Європейським Союзом.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ ВЕРИФІКАТОРИ ПРОВЕДУТЬ ІНСПЕКЦІЇ ВІЙСЬКОВИХ ОБ'ЄКТІВ У ТУРЕЧЧИНІ
    Київ. 24 березня.
    Група українських верифікаторів прибула до Туреччини, де протягом чотирьох днів проводитиме інспекції оголошених об'єктів контролю за Договором про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ).
    Це перша інспекція у поточному році, яка здійснюється українськими верифікаторами на об'єктах контролю держав-учасниць Договору.
    Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією

    між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції на територіях країн, які підписали цей документ.


    * * * * *

    У РАМКАХ ПРОГРАМИ "МЕДІА БЕЗ КОРДОНІВ  НОВІ Й СТАРІ СТЕРЕОТИПИ ТА ЇХ ПРИСУТНІСТЬ У ЗМІ" РОЗПОЧАВСЯ ВІЗИТ УКРАЇНСЬКИХ І БІЛОРУСЬКИХ ЖУРНАЛІСТІВ ДО ПОЛЬЩІ
    Варшава. 24 березня.
    У Варшаві розпочалася робота українських і білоруських журналістів у рамках програми "Медіа без кордонів - нові й старі стереотипи та їх присутність у ЗМІ". Організатором візиту став Європейський Форум - одна з програм польського Фонду ім. Стефана Баторія.
    Протягом тижня журналісти мають відвідати місцеві притулки для бездомних, хворих на СНІД, обговорити з експертами та польськими колегами стереотипи, що склалися у польсько-білорусько-українських відносинах, та їх джерела, усталені уявлення, пов'язані з питаннями статі, віросповідання, держави та національностей. Темою для дискусії стане також використання стереотипів для "розкручування" засобів масової інформації.
    Характерно, що до участі у програмі запрошено представників виключно регіональних друкованих ЗМІ. На думку організаторів, вони у більшій мірі, ніж журналісти центральної преси, можуть донести до своїх читачів інформацію про життя країни-сусідки напередодні вступу до ЄС. Крім того, це один з проявів прагнення польських неурядових організацій налагодження прямих контактів на регіональному рівні.


    * * * * *

    ЮВІЛЕЙНУ МОНЕТУ "ВОЛОДИМИР ВЕРНАДСЬКИЙ" НОМІНАЛОМ 2 ГРИВНІ ВВОДИТЬ В ОБІГ 3 26 БЕРЕЗНЯ НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
    Київ. 24 березня.
    Ювілейну монету "Володимир Вернадський" номіналом 2 гривні вводить в обіг Національний банк України з 26 березня.
    Монета виготовлена з нейзильберу, якість - звичайна, вага - 12,8 г, діаметр -31,0 мм, тираж - 30 тис. штук. Гурт монети - рифлений.
    На аверсі монети зображена Земля - колиска людства, над нею розміщені малий Державний Герб України та написи: УКРАЇНА, 2003 р (вгорі півколом), 2/ГРИВНІ (внизу) та логотип Монетного двору НБУ.
    На реверсі монети розміщений портрет Володимира Вернадського (праворуч), по колу монети - кругові написи: Академік В.І. ВЕРНАДСЬКИЙ (ліворуч) та роки життя у два рядки -1863-1945.
    Художник - Микола Кочубей. Скульптор - Володимир Атаманчук.


    * * * * *

    У ХЕРСОНІ СТАБІЛЬНО ПРАЦЮЮЧЕ ПІДПРИЄМСТВО „ПРОВОКУЄ" ДЕМОГРАФІЧНИЙ ВИБУХ
    Херсон. 24 березня.
    У сім'ях працівників ВАТ "Херсоннафтопереробка" щомісяця поповнення. Починаючи з 2000 року у відомчому дитячому садочку зростає кількість груп та їх укомплектованість.
    Підприємство є бюджетоформуючим для Херсону, тут стабільно виплачують заробітну плату, яка зараз дорівнює 1046 гривень 86 копійок. Це більш ніж утричі перевищує середню зарплату по області (289, 1 гривень у 2002 році). Працівниці, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, отримують щомісяця, крім обов'язкової державної грошової допомоги,  додатково 150 гривень на кожного малюка. На кожного новонародженого  завод виділяє також 250 гривень одноразової матеріальної допомоги. Це крім тих 320 гривень, які отримують молоді мами з коштів, що перераховуються на соціальне страхування.
    Саме працівник ХНПЗ -  67-річний Валентин Шибаєв - найстарший за віком в області молодий тато. Два роки тому у його сім"ї народився хлопчик, а нещодавно з'явилася на світ донька.
    З 2000 року інвестором ВАТ „Херсоннафтопереробка" виступають російська „Група Альянс" і казахстанська компанія „КазМунайгаз".


    * * * * *

    У ІНТЕРНЕТІ З'ЯВИЛАСЯ  ВЕБ-СТОРІНКА ВІННИЦЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОПОМОГИ ІНВАЛІДАМ
    Вінниця. 24 березня. Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді „Паросток" створила в Інтернеті власну веб-сторінку. Мета сайту - полегшити спілкування для людей, передусім молоді,  з обмеженими фізичними можливостями. Ідея створення такої сторінки народилася в організації давно, але здійснити задумане вдалося завдяки фінансуванню Бюро з освітніх і культурних програм США (ВЕСА) й Ради з міжнародних досліджень та обмінів (IREX).
    Зглянувши за адресою
    http://vn.iatp.org.ua/parostok/ , можна дізнатися про організацію, отримати корисні поради, знайомитись і знаходити нових друзів, розповідати про успіхи,

    поділитися своїми проблемами і навіть проявити творчі здібності. Для цього є гостьова книга, рубрики, присвячені грантам і фінансуванню, контактам з владою.
    Як відомо, нинішній рік проголошено Радою Європи Роком інваліда. Вінницька міська рада планує незабаром обладнати вулиці спеціальними пандусами і поручнями, залучити новий чи адаптувати наявний громадський транспорт до можливостей цих людей. Замовлено і вже знаходиться у дорозі до обласного центру майже 200 інвалідних візків.
    Довідка: На сьогодні організація "Паросток" об'єднує 82 молоду людину з обмеженими можливостями (хворих на дитячий церебральний параліч, міопатію, які отримали травми спинного мозку) та 16 волонтерів. Організація "Паросток" є неприбутковою, вона існує за рахунок благодійних внесків підприємств, організацій та приватних осіб.


    * * * * *

    У ЛУГАНСЬКУ ВІДКРИЛАСЯ ШКОЛА ЛІДЕРА ДЛЯ ЮНАЦТВА
    Луганськ. 24 березня. Новий нетрадиційний учбовий заклад - Школа лідера - розпочав сьогодні свої зайняття в обласній бібліотеці для юнацтва. Як повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації, головна мета роботи школи - розвиток лідерських навиків, підвищення рівня політичної культури в підлітків.
    Основними напрямками роботи в школі стануть проведення тренінгів, „круглих столів", науково-практичних конференцій, семінарів-практикумів. На презентацію школи були запрошені гості, які свого часу були лідерами дитячого та молодіжного руху в школах та інститутах. Вони відповили на питання, що цікавили школярів, поділилися досвідом та знаннями, а також, разом з юними лідерами, спробували розробити модель країни майбутнього з її законами, населенням і ресурсами.
    Школа лідера стала першим проектом Луганської обласної дитячої громадської організації.


    * * * * *

    ВІННИЦЬКІ ВЧЕНІ ВИНАЙШЛИ МОЖЛИВІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ НАД'ЯСКРАВИХ СВІТЛОДІОДІВ, ЯКІ ОБІЦЯЮТЬ РЕВОЛЮЦІЮ В ОСВІТЛЕННІ
    Вінниця. 24 березня. Можливість виготовлення принципово нових, над'яскравих світлодіодів винайшли вчені Інституту автоматики, електроніки і комп'ютерних систем управління Вінницького державного технічного університету.
    Як повідомив завідувач кафедри лазерної та оптоелектронної техніки Володимир Кожем'яко, нові світлодіоди, створені на базі так званих „суперграт", тобто гратових сполук на молекулярному рівні. Вони відрізняються від існуючих дуже високим коефіцієнтом корисної дії - до 70 % - перетворення електричної енергії на світлову при майже повній відсутності нагрівання. Для досягнення яскравості, еквівалентної лампочці потужністю в 150 ватт, достатньо 10 ватт. На думку В. Кожем'яки, застосування нових світлодіодів означатиме
    „революцію в техніці освітлення".
    Але цим їхні можливості не обмежуються. За твердженнями  В. Кожем'яки, в поєднанні з оптичним волокном панелі, складені з нових світлодіодів, можуть виконувати роль як екрану, так і об'єктиву.  Враховуючи велику пропускну спроможність оптоволоконних ліній, це надає змогу створення відеотелефону чи, наприклад, складних систем спостереження і контролю.


    * * * * *


    АГЕНТСТВО „ЗНАЙДИ МЕНЕ" ДОПОМАГАЄ ЖИТЕЛЯМ ПРИКАРПАТТЯ ЗНАЙТИ РОДИЧІВ ЗА КОРДОНОМ
    Івано-Франківськ. 24 березня.
    Цього місяця в Івано-Франківську під патронатом обласної державної адміністрації розпочало роботу пошукове агентство „Знайди мене". Агентство ставить собі за мету допомогу людям, яких доля у минулому розкидала світом, знайти один одного.   
    Як розповідає його керівник Богдан Курас,
    "в роботі знаходяться вже понад півсотні листів громадян з різних куточків області. Люди пишуть, приїжджають з проханням допомогти віднайти родичів за кордоном - і з часів минулої війни, і з числа теперішніх заробітчан".
    Агентство налагоджує співпрацю із  державними та міжнародними організаціями. Серед них - Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Інтерпол, посольства й консульства в Україні і за кордоном, Міністерство юстиції. Є уже перші результати: жителька м. Болехова Ганна Мохнина віднайшла батькового брата у Австрії.
    Єдине, що заважає повноцінній праці - брак коштів, агентство поки що не забезпечене оргтехнікою.
    Довідка: Агентство знаходиться за адресою: Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 8, офіс 5, тел. (0342) 3-24-17.

    25.03.03. №40




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.