News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 19, 00:37 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 21, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    21.03.03 №38
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ГЛИБОКО СТУРБОВАНИЙ З ПРИВОДУ ПОЧАТКУ ВІЙСЬКОВОЇ ОПЕРАЦІЇ В ІРАКУ


    Київ. 20 березня. Президент України Леонід Кучма глибоко стурбований з приводу початку військової операції в Іраку і висловлює сподівання на мінімальні жертви серед цивільного населення. Президент України наголошує, що Україна завжди виступала проти вирішення світових конфліктів військовим шляхом. Україна не братиме участь у військовій операції, але Президент вважає, що Україна  має  надати допомогу у захисті цивільного населення регіону від застосування радіаційної, хімічної та бактеріологічної зброї.


    * * * * *

    ВЕРХОВНА РАДА СХВАЛИЛА РІШЕННЯ ПРО НАПРАВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО БАТАЛЬЙОНУ ДО ДЕРЖАВИ КУВЕЙТ
    Київ. 20 березня. Верховна Рада ратифікувала Угоду у формі обміну листами між Україною та Державою Кувейт про надання допомоги 19-м окремим батальйоном радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України в захисті цивільного населення Держави Кувейт від наслідків можливого застосування зброї масового ураження та у ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території Держави Кувейт. Народні депутати України також прийняли закон про схвалення рішення Президента України про направлення 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних Сил України до Держави Кувейт для надання допомоги в захисті цивільного населення цієї держави від наслідків можливого застосування зброї масового ураження та у ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території держави Кувейт.




    * * * * *
    ТЕЛЕВІЗІЙНЕ ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ Л.Д.КУЧМИ З ПРИВОДУ СХВАЛЕННЯ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ УКРАЇНИ РІШЕННЯ ПРО ВІДПРАВКУ УКРАЇНСЬКОГО РХБ БАТАЛЬЙОНУ  ДО КУВЕЙТУ
    Мої дорогі співвітчизники!

    Сьогодні Верховна Рада України прийняла рішення про направлення українського батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту до Кувейту. Як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України я віддав наказ про передислокацію цього підрозділу.
    Позиція України залишається категоричною і незмінною: ми проти війни. Практично кожна українська сім'я втратила когось під час останньої - Другої світової. Тож кому як не нам знати: війни слід уникати будь-якою ціною, будь-якими можливостями.
    На жаль, як це часто бувало в історії людства, дипломатія в цій ситуації зазнала фіаско. Тепер час, коли говорить зброя.
    Ми залишаємося вірними нашому стратегічному партнерству, передусім зі Сполученими Штатами Америки. Ми є членами антитерористичної коаліції і вважаємо своїм головним обов'язком боротися з цим злом, найбільшим злом ХХІ століття. Хоча шкодуємо, що проблему не вдалося вирішити в рамках можливостей міжнародних організацій.
    Хочу особливо підкреслити: наш підрозділ не буде брати участі в бойових діях. У жодному разі. Його висока місія - суто гуманітарна: надавати допомогу мирному населенню, якщо зброю масового знищення все-таки застосують.
    Запрошення наших військових - це не тільки визнання їхньої кваліфікації, світового рівня підготовки. Україна має унікальний за світовими мірками досвід. Досвід ліквідації техногенної та екологічної катастрофи у 86-му році, у Чорнобилі. І саме тому ніхто краще від нас не знає, що таке реальна небезпека радіоактивного зараження і як рятувати в таких умовах людей. Я вже не кажу про світову небезпеку екологічної катастрофи, яка, коли, не дай Бог, усе-таки станеться, зачепить практично кожну країну нашої планети.
    До Кувейту їдуть не новачки. Серед наших військових чимало тих, хто безпосередньо брав участь у бойових діях, у миротворчих місіях під егідою міжнародних організацій. Але все ж таки будемо сподіватися, що їхні професійні навички й уміння в цьому конфлікті не будуть затребувані. Українська держава вже робить і надалі робитиме все необхідне для гідного забезпечення наших військових. Відповідні рішення я наказав прийняти нашому уряду.
    То ж, звертаючись до Вас, хлопці, хочу сказати: де б Ви не були, Ви повинні відчувати: Україна з Вами, Україна поряд. Ми будемо з Вами постійно, ми будемо чекати Вашого повернення додому і будемо молитися за благополучне закінчення війни для кожного із Вас.
    Але і Ви маєте усвідомлювати: там де Ви - там обличчя, там прапор, там репутація України.
    І хай допоможе Вам  Бог.


    * * * * *

    ЗАЯВА МЗС УКРАЇНИ
    Київ. 20 березня. Україна висловлює жаль з приводу неспроможності Ради Безпеки ООН як колективного органу, що несе головну відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки, знайти шляхи вирішення кризової ситуації навколо Іраку та невикористання в повному обсязі політичних і дипломатичних засобів її врегулювання, що має наслідком виникнення воєнного конфлікту, говориться в оприлюдненій Заяві МЗС України.
    Ми закликаємо зробити все можливе для мінімізації жертв серед цивільного населення.
    Україна підтверджує свою принципову позицію щодо важливості недопущення дестабілізації становища на Близькому Сході, порушень міжнародного гуманітарного права та необхідності збереження територіальної цілісності Іраку.
    Україна готова зробити свій внесок у відновлення миру і стабільності в Іраку та взяти участь у наданні гуманітарної та іншої допомоги населенню країн регіону, в тому числі у постконфліктний період.


    * * * * *

    НІНА КАРПАЧОВА: ПРАВА ЛЮДИНИ І ВІЙНА - НЕСУМІСНІ
    Київ. 20 березня. Права людини і війна - несумісні, заявила український Омбудсмен Ніна Карпачова під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Карлосом Паскуалем.  "Одним із найстрашніших наслідків війни в Іраку, - зазначила Ніна Карпачова , - можуть стати значні жертви, насамперед, серед мирного населення країни. Певні сили використають війну як привід до поширення терористичних актів у світі". Вона також висловила стурбованість непередбачуваними екологічними наслідками, які матиме війна для країн регіону та всього світу.
    Карлос Паскуаль, висловлюючи позицію своєї держави, наголосив на тому, що нині війна залишається
    "останнім, безальтернативним засобом" . Він заявив, що Ірак порушив 17 резолюцій ООН, а також приховав зброю масового знищення. Посол США висловив сподівання, що "світ буде менш небезпечним після нової війни",  зазначивши, що США готові до відбудови Іраку, у тому числі, за сприяння ООН, після завершення воєнних дій.




    * * * * *


    ВІЙНА В ІРАКУ НЕГАТИВНО ВПЛИНЕ НА СВІТОВУ ЕКОНОМІКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ, Й НА ЕКОНОМІКУ УКРАЇНИ, ВВАЖАЄ ПРЕЗИДЕНТ УСПП
    Київ. 20 березня. Війна в Іраку, безумовно, негативно вплине на світову економіку, в тому числі, й на економіку України. Так прокоментував президент УСПП Анатолій Кінах початок військової операції США та їх союзників в Іраку. Анатолій Кінах зазначив, що необхідно зробити все, щоб зона цього конфлікту не поширилася на інші регіони. Він не має сумніву, що конфлікт в Іраку суттєво дестабілізує світовий ринок нафтопродуктів. Оскільки Україна імпортує близько 70 відсотків енергоносіїв, вона є дуже залежною від коливань кон'юнктури на енергоринку, в першу чергу, на ринку сирої нафти.
    Потрібно консолідувати зусилля всієї світової спільноти, щоб якнайшвидше завершити військову операцію в Іраку, зазначив Анатолій Кінах.
    "Я б дуже хотів, щоб у світової спільноти вистачило мудрості, щоб військовий конфлікт завершити в найкоротші терміни, з мінімальними наслідками, як для світової так і для української економіки", - сказав він.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ ДОРУЧЕННЯ ЗА ПІДСУМКАМИ НАРАДИ З КЕРІВНИКАМИ РЕГІОНІВ ТА УРЯДУ, ЯКА ВІДБУЛАСЯ 17 БЕРЕЗНЯ ПОТОЧНОГО РОКУ
    Київ. 20 березня. Президент України Леонід Кучма підписав доручення за підсумками наради з керівниками регіонів та уряду, яка відбулася 17 березня ц. р.
    Глава держави зобов'язав уряд, керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади вжити заходів щодо недопущення зростання цін на борошно та хліб у період до надходження зерна від нового врожаю, забезпечити постійний контроль за рівнем цін на ці продукти та їх надходження на ринок у необхідних обсягах.
    Водночас дано доручення Кабінету Міністрів України, Антимонопольному комітету України та Державній митній службі України проаналізувати обсяги експорту зернових культур і реалізаційні ціни на зерно в розрізі регіонів та експортерів продукції, звернувши особливу увагу на обґрунтованість строків вивезення і рівня цін на зерно, форм розрахунків на нього, факти монополізації його експорту окремими структурами.
    Президент України зобов'язав Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерство аграрної політики України забезпечити постійний моніторинг рівня цін на зерно, борошно та хліб у регіонах та щоденне інформування Глави держави і Прем'єр-міністра про його результати щодо борошна та хліба, щотижневе - щодо зерна.
    Уряд і Фонд державного майна України також мають здійснити комплексний аналіз стану виконання інвестиційних та інших зобов'язань, узятих на себе покупцями об'єктів державної власності й державних корпоративних прав у процесі приватизації, розглянути його результати на засіданні Кабінету Міністрів України і прийняти відповідні рішення.
    Фотоматеріали додаються.


    * * * * *

    УНІКАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ГІСТОЛОГІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ НА СУМУ 210 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ПЕРЕДАВ СЬОГОДНІ ФОНД "УКРАЇНА -ДІТЯМ" КИЇВСЬКІЙ МІСЬКІЙ ОНКОЛОГІЧНІЙ ЛІКАРНІ
    Київ. 20 березня. Унікальне обладнання для гістологічної діагностики на суму 210 тисяч гривень передав Національний фонд соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" Київській міській онкологічній лікарні. Комп'ютеризоване діагностичне обладнання для аналізу в онкоморфології призначене для диференційованої діагностики доброякісних та злоякісних процесів, що відбуваються в клітинах організму. Такої медичної апаратури немає в жодній клініці нашої країни, повідомив головний лікар онколікарні Григорій Олійниченко.
    За його словами, за допомогою нового обладнання проводитиметься аналіз сумарної кількості ядер пухлинних клітин на одиниці площі та їх активність, що значно полегшуватиме діагностику злоякісних процесів в організмі та скорочуватиме час на проведення досліджень.
    Ця благодійна акція відбулася за підтримки представництва американської фармацевтичної компанії "Елі Ліллі Восток С.А." в Україні Молдові та Білорусі, сказала почесний президент Національного фонду "Україна - дітям" Людмила Кучма. Вона також нагадала, що за попередні роки ця компанія передала Фонду інсуліну, антибіотиків та інших ліків на суму більш як 1 мільйон доларів.
    Довідка: У рамках програми Фонду "Здоров'я дітей" налагоджено співпрацю з вітчизняними та зарубіжними компаніями, фірмами і підприємствами. За останні роки фонд "Україна - дітям" безкоштовно передав медичним установам та закладам країни сучасні ультразвукові діагностичні апарати, найсучасніше медичне обладнання для медико-генетичних обстежень, комплекс для реабілітації дітей-інвалідів, онкопрепарати для лікування захворювань щитовидної залози у дітей та захворювань молочної залози у жінок. Тільки торік медичним закладам передано онкопрепаратів на суму 244 тисяч гривень.


    * * * * *

    НА ВІННИЧЧИНІ РУКУ ДОПОМОГИ УВ'ЯЗНЕНИМ ПРОСТЯГНУЛИ ІНВАЛІДИ
    Вінниця. 20 березня.
    Незвична благодійна акція для співгромадян, які відбувають покарання у виправній колонії №86, сталася у Вінниці. Її провели представники міського центру «Соціальна служба для молоді», громадських організацій «Пані Всесвіт», молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» та українського представництва «Милосердний самаритянин».
    Після вручення гуманітарної допомоги організатори розповіли ув'язненим про  боротьбу з хворобами тих, хто важко обділений долею. Ці люди навчаються у вузах і навіть танцюють гопак на інвалідних візках. На власні очі засуджені змогли побачити творчі здобутки цих людей: чудовий осінній пейзаж, написаний хлопцем з діагнозом «розсіяний склероз», натюрморти  12-річної художниці, прикутої до ліжка. Їм повідали про молоду людину, повністю нерухому, яка працює на телефоні довіри і пише вірші. Слухаючи це і бачачи перед собою активістів громадських організацій, в'язні не могли стримати сліз.
    Захід матиме логічне продовження. Його організатори шукають можливості для обладнання у колонії комп'ютерного класу, де засуджені матимуть змогу не лише спілкуватися зі світом, а й набути сучасної професії. Крім того, психологи цих організацій планують провести кілька тренінгових програм для співробітників колонії.


    * * * * *


    НА ЗАХОДІ УКРАЇНИ СПІЛЬНО З ПОЛЬСЬКИМИ ПАРТНЕРАМИ РЕАЛІЗУВАТИМЕТЬСЯ ПРОЕКТ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ
    Львів. 20 березня.
    Найближчим часом у чотирьох західних областях України з допомогою партнерів із Польщі розпочнеться реалізація гуманітарного проекту "Громадяни громадянам - разом простіше". У його рамках планується налагодження та координація діяльності в Україні Бюро громадянських консультацій, головним  завданням, якого є безкоштовне надання громадянам інформації передусім про їхні права та засоби їх захисту. Консультації надаватимуться за уніфікованою методикою. Всі звернення громадян пізніше розподілятимуться на категорії за однорідною системою, що дозволяє проводити їх спільний аналіз, а пізніше моніторинг виникаючих суспільних і юридичних проблем.
    Польським партнером виступає Асоціація бюро громадянських консультацій (АБГК) з Варшави. Президент її правління Ганна Горська повідомила, що асоціація в Польщі координує роботу 31 консультативної організації. У польській мережі працює майже 300 осіб, переважно волонтерів.
    За словами Г.Горської, ціль консультації - підтримати особу, яка не може дати собі ради „у гущавині швидко змінюючогося законодавства, новостворених установ, нових вирішень". Президент Асоціації  відзначає, що „мова, яка вживається в установах, є дуже часто надзвичайно герметичною, незрозумілою для більшості громадян". Консультанти не підміняють адвокатів, не діють від імені клієнтів, але пробують пояснити їм в зрозумілій формі спосіб вирішення їхніх проблем.
    Г.Горська впевнена, що „
    народ в Україні потребує Бюро громадянських консультацій так само, як і ми у Польщі. Люди почуваються так само розгубленими і часто безпорадними перед державою і законодавством, яке здається їм якоюсь незрозумілою силою". За її словами польський досвід підказує, що часто висловлення проблеми „звичайною, зрозумілою мовою" достатньо, щоб відвідувачі „стали свідомі своїх прав і самостійно вирішували свої проблеми".
    Зараз проект знаходиться на стадії відбору неурядових організацій з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської і Закарпатської областей, які висловлять бажання займатися такими консультаціями. На 30 березня у Львові заплановано проведення семінару, в ході якого будуть відібрані по 4 організації від кожної області.
    Фінансову підтримку реалізації проекту здійснює Посольство Великої Британії у Варшаві. 


    21.03.03 №38



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.