News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 12:18 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 20, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    20.03.03 №37
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ  З  ГОЛОВОЮ ВЕРХОВНОЇ РАДИ АР АБХАЗІЯ, ЧЛЕНОМ ПАРЛАМЕНТУ ГРУЗІЇ ТАМАЗОМ НАДАРЕЇШВІЛІ І ПОСЛОМ ГРУЗІЇ В УКРАЇНІ  ГРИГОЛОМ КАТАМАДЗЕ
     Київ. 19 березня. Під час зустрічі було обговорено питання українсько-грузинських двосторонніх відносин. Леонід Кучма підкреслив, що позиція України щодо  грузино-абхазького конфлікту є незмінною.
    "Україна виступає за збереження територіальної цілісності Грузії.  Ми вітаємо зближення Грузії і Росії, яке спостерігається останнім часом, зокрема після зустрічі  Президентів Росії і Грузії в Сочі.  Україна  підтримує ініціативу Президента Грузії щодо проведення Міжнародної конференції з грузино-абхазького врегулювання і пропонує провести її на території України -  в Ялті", -- підкреслив Леонід Кучма. Він також зазначив, що Україна могла б взяти участь у миротворчих операціях щодо врегулювання грузино-абхазького конфлікту  лише в рамках  та під егідою ООН.
    Під час зустрічі було також обговорено питання статусу української власності на території Абхазії.
    Фотоматеріали додаються.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ВЛОДЗІМЄЖЕМ ЦІМОШЕВІЧЕМ


    Київ. 19 березня. Під час зустрічі були обговорені питання українсько-польської співпраці в рамках міжнародних організацій, зокрема питання співробітництва двох країн з ЄС та НАТО. Було проаналізовано хід виконання двосторонніх домовленостей, досягнутих президентами України і Польщі Леонідом Кучмою та Александром Кваснєвським, під час їх робочої зустрічі, яка відбулася 13 лютого цього року в Україні.
    Крім того, були обговорені питання максимальної лібералізації майбутнього візового режиму між двома країнами, в тому числі запровадження безплатних віз для громадян України.
    Сторони обмінялися думками щодо конкретних напрямів українсько-польської співпраці в рамках проголошеної Президентом Польщі Александром Кваснєвським, так званої, "ризької ініціативи", а також обговорили ситуацію навколо Іраку.
    Фотоматеріали додаються.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ ДОРУЧЕННЯ ЩОДО ПОСИЛЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА УСИНОВЛЕННЯМ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ ІНОЗЕМНИМИ ГРОМАДЯНАМИ
    Київ. 20 березня. Глава держави зобов'язав уряд вжити заходів до посилення контролю за додержанням вимог законодавства щодо усиновлення іноземцями дітей, які є громадянами України, умов проживання та виховання таких дітей у сім'ях усиновителів, забезпечення захисту їх прав та інтересів.
    Леонід Кучма доручив підготувати пропозиції щодо залучення громадських організацій іноземних держав до здійснення нагляду за станом утримання та виховання дітей, які є громадянами України, усиновлені іноземцями і проживають за межами нашої держави.
    Водночас Кабінет Міністрів України має підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України проект закону про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво в галузі міждержавного усиновлення, підписаної в Гаазі у травні 1993 року.


    * * * * *

    У БРЮССЕЛІ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ПРЕМ'ЄР-MIHICTPA УКРАЇНИ З ГЕНЕРАЛЬНИМ СЕКРЕТАРЕМ РАДИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
    Лозанна. 19 березня. Державний секретар з питань європейської інтеграції Міністерства закордонних справ України Олександр Чалий поінформував журналістів про зустріч у Брюсселі Прем'єр-міністра України Віктора Януковича "в окремому форматі" з Генеральним секретарем Ради Європейського Союзу Хав'єром Соланою.
    За словами Олександра Чалого, Хав'єр Солана "як людина, що відповідає за безпеку політики Європейського Союзу" поінформував Віктора Януковича про позицію ЄС стосовно дій навколо Іраку. Держсекретар МЗС зауважив, що підходи України і Євросоюзу в цьому питанні "в принциповому плані" збігаються.
    Крім цього, за словами Олександра Чалого, Віктор Янукович та Хав'єр Солана обговорили питання співпраці ЄС і України щодо подальшого просування реформ в Україні і забезпечення сталого розвитку українського суспільства.
    Разом з тим, поінформував Олександр Чалий, Європейський Союз серйозно

    стурбований ситуацією у Придністров'ї "з точки зору стабільного і динамічного розвитку Молдови". Віктор Янукович та Хав'єр Солана обмінялися думками з цього питання і відзначили, що в основному підходи ЄС та України щодо цієї ситуації збігаються. Зі свого боку Україна привітала активне включення Європейського Союзу у врегулювання ситуації в Придністров'ї.
    За попередньою програмою візиту Прем'єр-міністра України до Брюсселя, окремої зустрічі Віктора Януковича з Хав'єром Соланою не передбачалося.


    * * * * *

    РОБОЧИЙ ВІЗИТ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА ДО ШВЕЙЦАРСЬКОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ
    Берн. 19 березня. Підписання двостороннього протоколу Україною і Європейським Союзом про доступ до ринків товарів і послуг є "добрим знаком" і для підписання відповідного протоколу між Україною та Швейцарією. Про це заявив Федеральний Президент Швейцарської Конфедерації Паскаль Кушпен у вівторок ввечері після зустрічі з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем. Паскаль Кушпен відзначив, що Україна і Швейцарія близькі до підписання цього двостороннього документа.
    Нині між Україною і Швейцарією на експертному рівні триває переговорний процес з підготовки двостороннього протоколу про доступ до ринку товарів та послуг. Предметом переговорів на даному етапі є узгодження тарифної пропозиції та зобов'язання України з доступу до ринку послуг у галузі морського та авіаційного транспорту страхових і фінансових послуг, з режиму володіння землею та захисту довкілля. Останній раунд переговорів відбувся 19-24 лютого. За умови збереження конструктивного підходу сторін до переговорів, очікуваним терміном підписання двостороннього протоколу є травень-вересень 2003 року.


    * * * * *

    Цюріх. 19 березня. Україна вже найближчим часом надасть можливість швейцарському бізнесу вивчити її інвестиційний ринок. Про це заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович на спільній з директором Швейцарської організації сприяння інвестиціям Джорджем Малкотсісом прес-конференції у Цюріху. Прес-конференція відбулася після завершення засідання "круглого столу" "Україна перспективний економічний партнер та близький європейський сусід", участь в якому взяли представники ділових та фінансових кіл Швейцарської Конфедерації.
    Віктор Янукович нагадав, що згідно з досягнутими домовленостями, на початку квітня до України приїде велика група бізнесменів на чолі з Державним секретарем з питань економіки Швейцарської конфедерації.


    * * * * *

    Цюріх. 19 березня. Швейцарія "має велику зацікавленість" в інфраструктурних проектах, таких, як створення міжнародного консорціуму з управління газотранспортною системою України. Про це заявив під час прес-конференції у Цюріху директор Швейцарської організації сприяння інвестиціям Джордж Малкотсіс за підсумками засідання "круглого столу" "Україна    перспективний   економічний   партнер   та   близький європейський сусід".
    Джордж Малкотсіс пояснив зацікавленість швейцарських бізнесменів у цьому проекті тим, що у Швейцарії є компанії, які виготовляють обладнання для магістральних трубопроводів. Він нагадав, що Швейцарія є членом Міжнародного валютного фонду і Європейського банку реконструкції та розвитку. За словами Джорджа Малкотсіса, ці організації можуть взяти участь у фінансуванні згаданого проекту.


    * * * * *

    КРИЗОВУ СИТУАЦІЮ НАВКОЛО ІРАКУ ОБГОВОРЕНО ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ З ПОСЛОМ ФРАНЦІЇ
    Київ. 19 березня. Обговорення кризової ситуації навколо Іраку перебувало у центрі уваги зустрічі міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з послом Французької Республіки в Україні Філіпом де Сюременом.
    У ході бесіди французький посол ознайомив Анатолія Зленка з позицією Франції щодо Іракського питання в контексті проведення засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку на рівні міністрів закордонних справ. Сторони також обмінялися баченням перспектив розвитку ситуації в регіоні та її можливим впливом на загальну систему міжнародних відносин.
    На зустрічі обговорено також актуальні питання українсько-французької взаємодії на євроінтеграційному напрямі. У цьому контексті особливу увагу було приділено останній ініціативі Євросоюзу
    "Ширша Європа - сусідство: нові рамки відносин із східними і південними сусідами". Анатолій Зленко зазначив, що базовим принципом нової моделі відносин між Україною та ЄС має бути не сусідство, а перехід від партнерства до асоціації. Французький дипломат пообіцяв уважно вивчити реакцію України на цю ініціативу.
    Філіп де Сюремен передав Анатолію Зленку запрошення міністра закордонних справ Франції Домініка де Вільпена взяти участь у міжнародній конференції на рівні керівників зовнішньополітичних відомств на тему
    "Шляхи наркотиків з центральної Ази до Європи" , яка проходитиме 21-22 травня у Парижі.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ПЕРЕЙШЛИ НА ПОСИЛЕНИЙ ВАРІАНТ НЕСЕННЯ СЛУЖБИ
    Київ. 19 березня. Виконуючи рішення Ради національної безпеки і оборони, Прикордонні війська України, починаючи з 20.00 18 березня, перейшли на посилений варіант несення служби по всьому периметру державного кордону.
    Особливу увагу прикордонники приділятимуть організації паспортного контролю в пунктах пропуску через державний кордон для авіаційного та морського сполучення, а також огляду транспортних засобів і вантажів. У разі необхідності проводитимуться опитування громадян з країн, звідки прибувають незаконні іммігранти. У першу чергу буде встановлюватись

    можлива причетність осіб до терористичної діяльності та налагодження каналів незаконної міграції.
    Але це ніяким чином не вплине на звичайний режим роботи пунктів пропуску, оскільки кількісний склад змін прикордонних нарядів буде збільшено.
    На заставах особливу увагу приділятимуть здійсненню режимних та оперативних заходів, а також проведенню локальних і точкових дій прикордонними підрозділами для виконання спеціальних завдань.


    * * * * *

    У ЛУЦЬКУ УКРАЇНСЬКІ ІСТОРИКИ ОБГОВОРИЛИ ВОЛИНСЬКІ ПОДІЇ 1943 РОКУ
    Луцьк. 19 березня.
    У Луцьку відбулося засідання "круглого столу" на тему "Українсько-польське протистояння на Волині в 40-х роках ХХ століття". Як повідомляє прес-служба Волинської обласної державної адміністрації, у засіданні взяли участь вчені-історики Києва, Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської і Чернівецької областей.
    Учасники "круглого столу" прийняли звернення до Президента України Леоніда Кучми, голови Верховної Ради України Володимира Литвина, прем'єр-міністра Віктора Януковича, в якому пропонується українській і польській сторонам засудити волинську трагедію і висловити співчуття родинам жертв конфліктів. Вчені пропонують створити на базі Волинського держуніверситету Центр українсько-польських досліджень. На думку учасників засідання, це дасть можливість припинити довільну маніпуляцію фактами й числами з обох сторін кордону і зменшити кількість взаємних звинувачень.


    * * * * *

    УКРАЇНОЮ РУШИТЬ ПЕРЕСУВНИЙ КУЛЬТУРНО-ОСВІТНИЙ ЦЕНТР „МОЛОДЬ УКРАЇНИ"
    Миколаїв. 19 березня.
    Культурно-освітній потяг „Молодь України" протягом тижня з 17 по 25 березня відвідує всі великі міста півдня України. За його допомогою там відбувається Всеукраїнська мистецько-інформаційна акція "Мистецтво проти наркоманії та СНІДу".
    Учора місцем проведення акції став Миколаїв. Протягом дня в Миколаєві, в рамках акції проведено низку культурних заходів. У тому числі відбулося засідання обласного гендерного центру
    "Здоров'я нації - в руках жінки", тематична виставка малюнків та плакатів "Нам не байдуже, а тобі?" у Будинку вчителя, брейн-ринг з проблем ВІЛ/СНІДу, тренінги для директорів районних та міських центрів соціальних служб для молоді та волонтерів, засідання прес-клубу Українського освітнього центру реформ на тему "Мистецтво проти наркоманії та СНІДу".
    Київський Театр на Подолі в рамках акції показав виставу "Склади слово "Вічність" за творами Михайла Булгакова. На думку організаторів акції,  це - спроба засобами театрального мистецтва сформувати у глядачів усвідомлення того, що здоров'я - найцінніший дар, за збереження якого кожен  відповідає особисто.
    Сьогодні потяг "Молодь України" знаходиться у Херсоні. На черзі  - Запоріжжя та Севастополь.


    * * * * *

    ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ КРИМУ ЗАКЛИКАЛИ КЕРІВНИЦТВО АВТОНОМІЇ ДО БІЛЬШ РІШУЧОЇ БОРОТЬБИ З ПАЛІННЯМ
    Сімферополь. 19 березня.
    Представники громадських об'єднань, низки державних та інших  організацій Криму звернулися до голови Верховної Ради автономії  Бориса Дейча та прем'єр-міністра АРК Сергія Куніцина із закликом підтримати акцію "Культура здоров'я", яка присвячена Року охорони здоров'я, який проходив у республіці.
    Як повідомляє прес-служба Ради міністрів АРК, автори звернення запропонували заборонити паління в державних установах і молодіжних центрах, провести кампанію проти паління в ЗМІ, прибрати рекламу сигарет із місць відпочинку населення, посилити контроль з боку правоохоронних органів за продажем тютюнових виробів неповнолітнім. Серед авторів звернення до керівництва республіки - представники кримського Дитячого фонду, Асоціації багатодітних сімей, республіканського центра соціальних служб для молоді та інших організацій.
    Довідка: За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна посідає 17 місце в світі із споживання сигарет. На неї припадає 1,5 відсотки світового виробництва тютюнових виробів при 0,85 % населення, тобто на кожну людину в Україні, включаючи дітей, приходиться по 4 з половиною сигарети в день, що вдвічі більше, ніж в середньому в світі. Реально ж їх випалюють 9 мільйонів курців, що складає третину працездатного населення країни. У Криму чисельність курців складає від 45 до 55 відсотків населення.
    Водночас слід додати, що перші особи автономії байдужі до тютюну. Борис Дейч взагалі ніколи не палив, а Сергій Куніцин кинув цю шкідливу звичку влітку минулого року.

    20.03.03 №37



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.