News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 11:02 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 19, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    19.03.03 №36
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ВІДБУЛАСЯ ТЕЛЕФОННА РОЗМОВА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ З ПЕРШИМ ЗАСТУПНИКОМ ДЕРЖАВНОГО СЕКРЕТАРЯ США РІЧАРДОМ ЛІ АРМІТЕДЖЕМ
    Київ. 18 березня. Під час розмови за ініціативою американської сторони перший заступник Держсекретаря Річард Лі Армітедж дав високу оцінку готовності України направити в Регіон Перської Затоки український батальйон спеціального призначення для подолання можливого використання Іраком хімічної та бактеріологічної зброї та захисту мирного населення держави Кувейт. За словами  першого заступника Держсекретаря, такий крок України сприятиме поглибленню двосторонньої співпраці та виведе відносини між Україною та США на новий якісний рівень.
    У свою чергу Президент України наголосив на важливості захисту мирного населення від наслідків застосування хімічної й бактеріологічної зброї та повідомив про сьогоднішнє засідання Ради національної безпеки і оброни України, на якому йшлося про можливість розташування українського батальйону  на території держави Кувейт. Він також повідомив про передачу відповідних пропозицій для ухвалення на розгляд Верховної Ради України.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ НАРАДУ З ПИТАНЬ УКРАЇНО-КИТАЙСЬКОГО ТА УКРАЇНО-ІНДІЙСЬКОГО СПІВРОБІТНИЦТВА


    Київ. 18 березня. Президент України Леонід Кучма провів нараду з питань україно-китайського та україно-індійського співробітництва.
    У нараді взяли участь представники уряду, глава Адміністрації Президента України Віктор Медведчук, посли України в Індії та Китаї Олег Семенець та Михайло Резнік.
    У ході зустрічі були обговорені питання стану реалізації домовленостей, досягнутих під час закордонних візитів Леоніда Кучми до цих країн. При цьому, Глава держави наголосив, що Україна
    "не може розглядати візити до інших країн як суто ознайомчі" . Він підкреслив, що "перш за все, нас сьогодні цікавлять питання економічного співробітництва".
    Леонід Кучма зазначив, що Індія і Китай --
    "це країни, з якими ми зацікавлені мати дружні стосунки, це дуже перспективні країни з будь -якої точки зору".
    Президент України визнав незадовільною роботу уряду щодо виконання домовленостей, досягнутих у ході його візитів до Китаю та Індії. Він підвищив рівень міжурядових україно-китайської та україно-індійської комісій, призначивши відповідно їх головами віце-прем'єрів Дмитра Табачника та Віталія Гайдука.
    Фотоматеріали додаються.

    * * * * *

    РАДА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ ОБГОВОРИЛА СИТУАЦІЮ, ЩО СКЛАЛАСЯ ПІСЛЯ ПРОГОЛОШЕННЯ ІРАКУ УЛЬТИМАТУМУ З БОКУ США,  ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ТА ІСПАНІЇ


    Київ. 18 березня. Питання про забезпечення національної безпеки України у зв'язку з можливим розгортанням воєнних дій в регіоні Перської затоки і Близького Сходу розглядалося під час засідання Ради національної безпеки і оборони України, яке відбулося під головуванням Президента України Леоніда Кучми.
    У ході засідання члени Ради обговорили ситуацію, яка на цей час складається у світі та можливі наслідки військового конфлікту навколо Іраку, що несе загрозу як світовій стабільності, так і національній безпеці України.
    Відзначалося, що у світовій спільноті існують великі розбіжності в оцінці рівня загрози міжнародній безпеці з боку Іраку та методів її подолання. Разом з тим, була підкреслена важливість підтримки миру і безпеки в регіоні Перської затоки та Близького Сходу та захисту населення держав регіону від наслідків можливого застосування зброї масового ураження.
    За результатами обговорення зазначеного питання Рада національної безпеки і оборони України рекомендувала Президентові України доручити органам державної влади вжити відповідних заходів щодо посилення охорони об'єктів підвищеної небезпеки та іноземних дипломатичних і консульських представництв на території України, а також закордонних установ нашої держави, посилення охорони Державного кордону, боротьби з нелегальною міграцією. Також було запропоновано здійснити низку відповідних кроків в економічній, оборонній та безпековій сферах.
    Фотоматеріали додаються.

    * * * * *

    НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ВДОСКОНАЛЮЮТЬ ЗАКОНОДАВЧУ БАЗУ З ПИТАНЬ ОРЕНДИ ЗЕМЛІ
    Київ. 18 березня. Зміни до Закону "Про оренду землі" розглянуто на пленарному засіданні Верховної Ради. Кабінет Міністрів визначив цей законопроект як невідкладний.
    Відзначається, що з прийняттям даного законопроекту будуть врегульовані певні розбіжності в законодавстві України в питанні оренди землі, пов'язані з набранням чинності

    норм Земельного кодексу України. Зокрема передбачається, що власник земельної ділянки отримає право надавати її в оренду і у випадку, якщо дана земельна ділянка перебуває в заставі. Це сприятиме швидшому поверненню ним отриманого під заставу землі кредиту.
    Наголошувалося, що надання права спадкоємцям громадянина орендаря або особам, які використовували цю земельну ділянку разом з ним і виявили бажання стати орендарями після його смерті, стане правом соціальної справедливості та раціонального використання наявних земельних ресурсів.

    * * * * *

    ПАРЛАМЕНТ ВДОСКОНАЛЮЄ ЗАКОНОДАВСТВО ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
    Київ. 18 березня. Народні депутати розглянули законопроект "Про фермерське господарство".
    Коментуючи даний законопроект, голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Томич зазначив, що цей документ визначає економічні, соціальні та правові засади створення та діяльності фермерських господарств як провідного сектора виробництва сільськогосподарської продукції та прогресивної форми підприємницької діяльності громадян у галузі сільського господарства України.
    За його словами, законопроект спрямований на створення умов для втілення у життя ініціативи селян та інших громадян щодо виробництва товарної сільськогосподарської продукції, її переробки та продажу на внутрішньому і зовнішньому ринках, а також для забезпечення раціонального використання і охорони земель фермерських господарств, соціального та правового захисту фермерів України. Даний закон дозволить фермерам відчути себе реальними власниками землі та майна, підкреслив Іван Томич.

    * * * * *

    УКЛАДЕНО УГОДИ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ МОРСЬКИМИ РЕГІОНАМИ УКРАЇНИ ТА ПОЛЬЩІ - ОДЕСЬКОЮ ОБЛАСТЮ І ПОМОРСЬКИМ ВОЄВОДСТВОМ
    Київ. 18 березня. Укладено Угоду про співпрацю між Одеською облдержадміністрацією і Поморським воєводством (Польща), а також Угоду між Одеською обласною радою і Сеймиком Поморського воєводства. Таким був підсумок візиту делегації Одещини до морського регіону Польщі.
    Сторони зобов'язалися розвивати співпрацю в морегосподарській сфері, сільському господарстві, спорті, туризмі тощо. Незвичайним для подібних угод є пункт про співпрацю з метою залучення й ефективного використання коштів на конкретні взаємоузгоджені проекти в рамках Європейського Союзу та інших фондів, а також підтримка взаємовигідних ініціатив у цій галузі. Для реалізації Угоди передбачено створення спільної робочої групи з підготовки плану конкретних дій, який затверджуватимуть щорічно.
    Угодою між облрадою і сеймиком, зокрема, передбачено сприяння встановленню прямих зв'язків між муніципальними структурами двох регіонів.
    Як підкреслив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, "важливим елементом Євроазійського транспортного коридору може стати коридор Одеса-Гданськ, який з'єднає чорноморські порти з балтійськими".
    Під час візиту одеська делегація відвідала СЕЗ "Тчев", взяла участь в українсько-польській конференції з питань підтримки малого і середнього підприємництва і регіонального розвитку.

    * * * * *


    БЛИЗЬКО 350 ЕКСПОНЕНТІВ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНИХ ВИСТАВКАХ "ІНТЕРНАФТОГАЗ'2003" ТА "АВТОЗАПРАВНИЙ КОМПЛЕКС'2003", ЩО РОЗПОЧАЛИ СВОЮ РОБОТУ У КИЄВІ
    Київ. 18 березня. Близько 350 експонентів та субекспонентів беруть участь у третій Міжнародній спеціалізованій виставці "ІнтерНафтоГаз'2003" та п'ятій Міжнародній спеціалізованій виставці "АвтоЗаправний Комплекс'2003", що розпочали свою роботу в Києві.
    На цьогорічних весняних спеціалізованих виставках демонструється сучасне обладнання та технології для розробки нафтогазових родовищ, нафтопереробки транспортування нафти та газу, будівництва об'єктів нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, обладнання і технології для контролю якості нафти та нафтопродуктів, технічні засоби для спорудження і експлуатації магістральних трубопровідних систем. Водночас тут представлені бензо- і газозаправні станції, обладнання для АЗС (у т. ч. паливо-розподільні та газозаправні колонки), для колонок (заправні пістолети, крани, рукави) та для контролю якості нафтопродуктів, мийні системи та обладнання, системи безготівкових розрахунків за нафтопродукти, касові автомати, банкомати, міні-шопи, торгові автомати, системи швидкого харчування, різноманітні матеріали та готові дизайнерські рішення для оформлення АЗС тощо.
    Довідка: У третій Міжнародній спеціалізованій виставці "ІнтерНафтоГаз'2003" та п'ятій Міжнародній спеціалізованій виставці "АвтоЗаправний Комплекс'2003" беруть участь практично усі лідери нафтового та газового ринку країни. Загальне число відвідувачів минулорічних виставок становить 27 300, з яких 19 600 - фахівці.

    * * * * *


    НЕЗАБАРОМ У ВІННИЦІ ВІДКРИЄТЬСЯ ПЕРША В УКРАЇНІ „ДРУЖНЯ МОЛОДІЖНА КЛІНІКА"
    Вінниця. 18 березня. Україна долучається до міжнародного проекту створення мережі так званих „ дружніх молодіжних клінік", який реалізується під егідою ООН і Всесвітньої організації охорони здоров'я. Пілотна стадія проекту втілюватиметься в трьох областях - Вінницькій,

    Дніпропетровській та Київській. Нещодавно у Вінниці побували офіцер відділу гуманітарної і соціальної допомоги ООН Гаяне Долян, координатор програми „Дружніх молодіжних клінік" по Україні Люски Санні і представник Української асоціації планування сім'ї Костянтин Подшивалов, які визнали базу місцевого Центру планування сім'ї задовільною для відкриття клініки. Клініка у Вінниці запрацює одразу після відповідного наказу Міністерства охорони здоров'я  України.   
    Головна мета роботи клініки, за словами завідуючої Центру Тетяни Ошовської, - встановлення здорових і чистих психологічних стосунків між підлітками, молодими людьми, у щойно створених сім'ях, максимальна турбота про репродуктивне здоров'я молоді.
    ООН бере на себе часткове забезпечення клініки апаратурою, інструментарієм, ліками. Провадитиметься також навчання спеціалістів, підготовка волонтерів. Клініка розповсюджуватиме інформаційні матеріали, зокрема, освітні і виховні. Для термінових консультацій планується  налагодження «гарячої лінії», де міжміські телефонні дзвінки для молоді можуть стати пільговими.
    Довідка: "Дружні молодіжні клініки" існують у світі близько двадцяти років.

    * * * * *

    ТЕРНОПІЛЬСЬКА ЛІКАРКА Є АВТОРОМ СЕРІЇ ЖІНОЧИХ РОМАНІВ
    Тернопіль. 18 березня.
    Починаючи з 2000 року, тернопільське видавництво „Джура" видає серію дуже популярних у місті жіночих романів, об'єднаних спільною героїнею. Їх автор Леся Романчук є за фахом лікарем-гінекологом. Вона - кандидат медичних наук, викладачка Тернопільської медичної академії, та ще й член Спілки письменників України. Її батьки були репресовані, тому вона народилася у Магадані. Літературну творчість розпочала з поезії, згодом взялася й за прозу. 2000 року вийшов перший роман серії - "Не залишай…".   За жанром це жіночий любовний роман з наскрізною героїнею (до речі, також лікарем-гінекологом), навколо якої крутяться усі події.
    Книжку відрізняла динаміка сюжету, легкість викладу, пристрасті, гумор. Її вихід у Тернополі був сприйнятий досить критично, деякі рецензенти навіть охрестили твір "посібником з гінекології". Що тільки пішло на користь маркетингу - зараз книжки із серії "Не залишай…" розкуповуються у Тернополі, як гарячі пиріжки, нарівні з бестселерами Дарії Донцової або Джудіт Макнот. Та й не тільки у Тернополі. Як розповідала одна російськомовна читачка із Східної України, "спочатку мені важко було читати українською, але з половини книжки сюжет мене так захопив, що я забула, що читаю не російською".
    До речі, в Тернополі вихід кожної книжки Лесі Романчук супроводжується мало не скандалом. Мешканці міста не бажають рахуватися з тим, що в літературі є таке поняття, як літературний вимисел, і в персонажах романів упізнають себе, через що з'явилося немало ображених. На сьогодні вийшло п'ять книг цього "серіалу" - "Не залишай", "Не залишай мене", "Не залишай мене одну", "Не залишай мене одну надовго", "Не залишай мене, надіє".

    19.03.03 №36



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.