News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 04:10 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 18, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    18.03.03 №35
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ОБГОВОРИВ СИТУАЦІЮ НАВКОЛО ІРАКУ У ТЕЛЕФОННИХ РОЗМОВАХ З ПРЕЗИДЕНТАМИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ, РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ТА РЕСПУБЛІКИ КАЗАХСТАН
    Київ. 17 березня. Президент України Леонід Кучма обговорив ситуацію навколо Іраку з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, Президентом Республіки Польща Александром Квасневським та Президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим у телефонних розмовах за ініціативою глав цих держав.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ В ЛИСТІ ДО ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ЗАПРОПОНУВАВ РОЗГЛЯНУТИ В ПАРЛАМЕНТІ ПИТАННЯ ПРО НАПРАВЛЕННЯ БАТАЛЬЙОНУ РХБ ЗАХИСТУ ДО ДЕРЖАВИ КУВЕЙТ
    Київ. 17 березня. Президент України Леонід Кучма направив листа до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина.
    Президент звертається з проханням передбачити позачерговий розгляд у парламенті питання про направлення 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил України для участі у захисті цивільного населення від наслідків застосування зброї масового ураження та у ліквідації можливих наслідків застосування зброї масового ураження на території Держави Кувейт.
    "Відповідно до статті 7 Закону України "Про порядок направлення підрозділів Збройних Сил України до інших держав", просив би передбачити позачерговий розгляд цього питання Верховною Радою", - зазначає Леонід Кучма. Президент у своєму листі посилається на офіційне звернення Держави Кувейт до України з цього приводу і інформує про проведення переговорів із кувейтською стороною щодо укладення відповідної Угоди між Україною і Державою Кувейт.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРИЙНЯВ  ЛОРД-МЕРА ЛОНДОНСЬКОГО РАЙОНУ СІТІ ҐЕВІНА АРТУРА
     Київ. 17 березня.

    Ґевін Артур - БІО

    Під час зустрічі Президент України  висловив готовність України до поглиблення торговельно-економічного співробітництва із Великою Британією та  зацікавленість у  присутності британського капіталу в економіці України, зокрема в  галузі ПЕК.  Леонід Кучма  підкреслив, що Україна виступає за "прозорі і зрозумілі правила гри для іноземних інвесторів". У свою чергу лорд-мер лондонського району Сіті  відзначив позитивні економічні зрушення, які відбуваються в Україні в останні роки і відзначив зацікавленість у пошуку  привабливих країн для інвестування. "Я хочу привітати вас з прогресом, який досягла Україна в останні роки", - підкреслив Ґевін Артур. "Лондон і фінансова спільнота зацікавлена у подальшому економічному прогресі України, адже всі фактори для цього в ній присутні."

    * * * * *

    РОЗПОЧАВСЯ РОБОЧИЙ ВІЗИТ ПРЕМ''ЄР-MIHICTPA УКРАЇНИ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА ДО КОРОЛІВСТВА БЕЛЬГІЯ
    Брюссель. 17 березня.
    Зустріч Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з Головою Європейської Комісії Романо Проді відбулася у Брюсселі. На ній з української сторони були присутні міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський, державний секретар з питань європейської інтеграції Міністерства закордонних справ України Олександр Чалий, постійний представник України при Європейському Союзі Роман Шпек та радник Прем'єр-міністра Богдан Гаврилишин.
    У ході зустрічі Віктор Янукович і Романо Проді обговорили питання про подальші перспективи співробітництва України з Європейським Союзом у сфері торговельно-інвестиційних відносин, а також у галузі транспорту, енергетики, телекомунікацій. Сторони торкнулися питання про подальшу реалізацію проекту Євразійського нафтопроводу.

    * * * * *

    УКРАЇНА І ЄС ПІДПИСАЛИ ДВОСТОРОННІЙ ПРОТОКОЛ ПРО ДОСТУП ДО РИНКУ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ У РАМКАХ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО COT
    Брюссель. 17 березня.
    Україна і Європейський Союз підписали сьогодні у Брюсселі двосторонній Протокол про доступ до ринку товарів та послуг у рамках вступу України до COT. Документ підписали міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Валерій Хорошковський та комісар з питань торгівлі Європейської Комісії Паскаль Ламі.

    Для України позицію Європейського Союзу у підписанні цього документа важко переоцінити, відзначив Валерій Хорошковський.
    "Це вагомий внесок до вступу України до Світової організації торгівлі", - сказав він. Однак, за словами міністра, Україна розглядає цей документ не лише як черговий крок на шляху вступу до COT, а й як подальше поглиблення співробітництва з Європейським Союзом.
    Після підписання Протоколу найсерйознішим і найважливішим завданням для України залишається проведення переговорів щодо підписання відповідного протоколу про доступ до ринку товарів та послуг зі Сполученими Штатами Америки.
    Україна подала заявку про приєднання до ГАТТ, на базі якого було створено СОТ, 19 листопада 1993 року.
    Вступ до Світової організації торгівлі відбувається у два етапи. Перший етап передбачає підписання протоколу про доступ на ринки товарів і послуг з членами робочої групи з питань входження України до СОТ. Другий етап - гармонізація національного законодавства з вимогами країн-членів Світової організації торгівлі.
    На сьогодні Україна виконала всі вимоги, які висунула Європейська Комісія як умову

    підписання двостороннього Протоколу.

    * * * * *


    ПИТАННЯ ГУМАНІТАРНОЇ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ ТА НІМЕЧЧИНИ ОБГОВОРИЛИ ВІЦЕ-ПРЕМ"ЄР-МІНІСТР ДМИТРО ТАБАЧНИК ТА ПОСОЛ ФРН ДІТМАР ШТЮДЕМАНН
     Київ. 17 березня. Стан українсько-німецького співробітництва в науково-технічній та гуманітарній сферах обговорювався під час зустрічі віце-прем'єр-міністра Дмитра Табачника з послом ФРН в Україні Дітмаром Штюдеманном. Зустріч відбулася на прохання німецької сторони.
    Дітмар Штюдеманн повідомив про проведення в травні за сприяння Німецько-українського форуму-конференції з питань освіти та науки, яка відбудеться на базі університету в м. Грайфсвальд, де функціонує єдина в ФРН кафедра україністики. До участі в конференції запрошено міністра освіти та науки України Василя Кременя, а також ректорів українських та німецьких вузів. Восени планується організувати традиційну українсько-німецьку конференцію ректорів (м. Ялта) та конференцію з питань наукового співробітництва за участю представників федеральної землі Саксонія-Ангальт та східних областей України. На них обговорюватимуться шляхи поєднання українського наукового потенціалу з німецькими технічними можливостями.
    Позитивну оцінку дано спільним проектам, які понад десять років здійснюють Донецький та Магдебурзький технічні університети. Випускники українського вузу, котрі прослухали курс німецькою мовою, отримують дипломи, які визнаються в Німеччині. Нині на черзі - створення спільного факультету машинобудування НТУ "КПІ" та університету м. Магдебург.
    Віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, визнаючи важливість цих проектів, наголосив, що вони дають потужній поштовх новим спільним науковим та освітянським заходам, ширшому залученню українських науковців та студентів до загальноєвропейських програм та наукових досліджень.
    Значну увагу під час зустрічі було приділено діяльності, яка сприяє позитивному іміджу України в Німеччині, зокрема, в контексті її наукового та літературного потенціалу, з яким у ФРН на цей час ознайомлені ще недостатньою мірою. Щоб змінити таку ситуацію, запропоновано організувати курси лекцій українських викладачів україністики в німецьких профільних університетах, долучивши до цього, зокрема, Німецьку службу академічного обміну (ДААД). Пропонувалося також провести День української книги на Міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті-на-Майні.
    Особливе місце під час обговорення зайняли питання, пов'язані з проведенням Днів культури Німеччини в Україні (жовтень-грудень 2003 року) та поверненням культурних цінностей. Обидві сторони погодилися, що Дні німецької культури стануть центральною культурно-політичною подією у відносинах двох країн. У Києві, Харкові, Донецьку, Львові Одесі, Сімферополі та Чернівцях виступатимуть майже 130 німецьких митців, в тому числі письменники, серед яких Нобелівський лауреат Гюнтер Грасс, режисери, актори, музиканти. Під час Днів відбудуться зустрічі представників урядів обох країн, які працюють у сфері культури, пройдуть тижні нової німецької літератури та кіно, концерти органної музики джазу року, театральні вистави, фотовиставки.

    * * * * *

    УКРАЇНА ПОПРОЩАЛАСЯ З НАЙСТАРІШИМ НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ ЯРОСЛАВОЮ СТЕЦЬКО
     Київ. 17 березня. У столичному Будинку вчителя 16 березня відбулася жалобна церемонія прощання з народним депутатом України, головою Конгресу українських націоналістів Ярославою Стецько.
    Народний депутат України Ярослава Йосипівна Стецько (Ганна-Євгенія Музика) померла 12 березня на 83-му році життя у Мюнхені, де перебувала на лікуванні. Вона народилася у селянській родині 14 травня 1920 року в селі Романівці на Тернопільщині. Закінчила Львівський політехнічний інститут, школу політичних наук у Мюнхені.
    Член ОУН з 1938 року. Співорганізатор Червоного Хреста УПА, жіночої мережі і юнацтва ОУН.
    1943 року була заарештована німцями у Львові, 1944 року - зустрілася з одним із провідників ОУН Ярославом Стецьком, з яким пов'язала свою подальшу долю. Разом з ним по війні організувала Антибільшовицький блок народів , який очолила після смерті чоловіка у 1986 році.
    З 1991 року постійно проживала в Україні. У 1992 році була обрана головою Конгресу українських націоналістів. Народний депутат Верховної Ради України другого, третього і четвертого скликань. У нинішньому скликанні Ярослава Стецько входила до фракції "Наша Україна", працювала у парламентському Комітеті у закордонних справах.
    За мужність, мудрість і стійкість, виявлені впродовж усього життя, активну громадсько-політичну та парламентську діяльність нагороджена Орденом княгині Ольги III ступеня.
    У жалобній церемонії прощання з Ярославою Стецько взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, народні депутати України, керівники ряду міністерств та відомств, представники громадських організацій, духовенства.

    * * * * *

    США ДОПОМОЖЕ У ПІДГОТОВЦІ УКРАЇНСЬКИХ МЕНЕДЖЕРІВ
     Київ. 17 березня.
    Відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України і США щодо співпраці у вдосконаленні менеджмент-освіти в українських вищих навчальних закладах. З боку уряду України меморандум підписав міністр Василь Кремень, з американської сторони - директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку Крістофер Д. Краулі.
    Мета меморандуму - сприяння підготовці нового покоління менеджерів та удосконалення навчання в українських вищих навчальних закладах таких необхідних сьогодні для української економіки спеціалістів. Документом також передбачається інтелектуальна допомога Агентства США з міжнародного розвитку (AMP США) двадцятьом українським вищим навчальним закладам

    в удосконаленні підготовки за програмами менеджмент-освіти.
    У рамках угоди проводитимуться навчальні семінари з менеджмент-освіти для професорсько-викладацького складу українських інститутів та університетів, розроблятимуться навчальні плани та удосконалюватимуться вже існуючі, створюватимуться навчальні посібники та підручники з менеджменту.

    * * * * *

    УКРАЇНСЬКА ЕКСПОЗИЦІЯ НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ СЕВІТ-2003 ЗАЦІКАВИЛА НОВИМИ ТЕХНІЧНИМИ РОЗРОБКАМИ У ГАЛУЗІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ
     Ганновер. 17 березня. Електронні підручники Донецького державного інституту штучного інтелекту, представлені в Ганновері на міжнародній виставці CeBIT, користуються у її відвідувачів підвищеним попитом. Про це повідомив з Ганновера ректор вузу професор Анатолій Шевченко. Серед представленої продукції він назвав мультимедійні підручники з математики, фізики, хімії, анатомії, права, опору матеріалів, а також німецькі версії цих електронних книг.
    Інститут демонструє на світовому огляді унікальні системи комп'ютерного розпізнавання образів і мови, які не мають аналогів і можуть ефективно застосовуватися в багатьох сферах людської діяльності. Фахівці інституту отримали замовлення на створення спеціальної комп'ютерної програми, що допоможе будувати старовинні кораблі та їх моделі. Відповідну угоду підписали донецький вчений і голова німецької фірми "Тедата" Віллє Грюндер.

    * * * * *

    НІМЕЦЬКІ ІНСПЕКТОРИ ЗДІЙСНЯТЬ СПОСТЕРЕЖНИЙ ПОЛІТ НАД ТЕРИТОРІЄЮ УКРАЇНИ НА ОРЕНДОВАНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ ЛІТАКУ ЕСКАДРИЛЬЇ "БЛАКИТНА СТЕЖА" АН-ЗО "Б"
     Київ. 17 березня. Група німецьких інспекторів, які здійснять спостережний політ над територією України у відповідності з Договором про "відкрите небо", перебуватимуть у державі 17-23 березня. Політ відбудеться на орендованому спостережному літаку ескадрильї ВПС Збройних Сил України "Блакитна стежа" Ан-ЗО"Б" за маршрутом, загальна довжина якого - до 1500 км
    Це - перший в 2003 році спостережний політ, який здійснюють іноземні інспектори над територією Української держави. Усього в рамках Договору про "відкрите небо" та за двосторонніми домовленостями у цьому році над Україною буде проведено десять польотів. У свою чергу, українські верифікатори мають здійснити сім спостережних польотів над територіями країн-учасниць Договору.
    У зв'язку з тим, що тільки дев'ять країн-членів Договору мають спостережні літаки, українська сторона торік двічі надавала власний літак в оренду для проведення польотів в інтересах інших країн-членів Договору. Передбачається, що в 2003 році український літак Ан-ЗО"Б" орендуватимуть для проведення інспекцій Німеччина, Туреччина, Польща, Словаччина та Румунія.

    * * * * *

    У  ЦЕНТРІ  ПОЛТАВИ  З'ЯВИТЬСЯ  НОВИЙ  МІКРОРАЙОН
    Полтава. 17 березня.
    Цього року розпочнеться забудова нового мікрорайону в центрі Полтави. Таке рішення прийнято на недавньому засіданні міськвиконкому.
    Як передає прес-служба Полтавської облдержадміністрації, на відміну від багатьох українських міст, історична забудова яких зазнала протягом минулого сторіччя багато втрат, у Полтаві майже повністю зберігся унікальний архітектурний ансамбль центру міста. 2000 року автори й виконавці проекту його реконструкції були нагороджені Державною премією України. Тому нове будівництво, в тому числі й житлове, здійснювалося переважно на околицях міста, де виникли сучасні мікрорайони  Браїлки, Половки, Сади та ін.
    Однак з часом все більше кидалася у вічі естетична невідповідність ансамблю пам'яток центру міста з розташованим поруч, на прилеглій до майдану Незалежності території, одноповерховими житловими спорудами, зведеними одразу після війни. Тривалий час не вдавалося знайти інвестора та замовника, однак врешті ними погодилося виступило потужне місцеве будівельне підприємство -- ЗАТ "Цивільбуд".
    Зараз у Полтаві триває  конкурс на кращий проект забудови. Кілька пропозицій уже розглянуто комісією.

    * * * * *


    ВІДКРИВСЯ НОВИЙ ОФІС ЄВРЕЙСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ В УЖГОРОДІ
    Ужгород. 17 березня.
    Сьогодні  урочисто відкрився новий офіс Закарпатського обласного

    благодійного єврейського фонду "Хесед Шпіра".
    Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, фонд розпочав свою офіційну діяльність в області у грудні 1999 року на базі першої благодійної єврейської організації "Маген-авод", яку заснували активісти обласного товариства єврейської культури. З часом,  завдяки спонсорській допомозі американського об'єднання Єврейського розподільчого комітету "Джойнт",  вона переросла у більш серйозну структуру -- благодійний обласний фонд "Хесед Шпіра", який очолив Михайло Галін. У перекладі з івриту "хесед" означає милосердя, Шпіра (Шапіро)-- прізвище Мукачівського равіна, відомого діяча іудаїзму.
    Малозабезпечені євреї -- люди похилого віку , інваліди І та ІІ групи , діти - сироти - головні підопічні фонду " Хесед Шпіра ". Фонд працює за кількома програмуми - харчування , медичного обслуговування , прокат медичного устаткування , а також програма екстремальної допомоги «SOS». Однією з головних засад діяльності фонду є волонтерство . Волонтери працюють у кожній програмі .
    Концепція центрів "Хесед" передбачає регіональний принцип їх роботи. У кожному великому місті існує подібний центр, який координує діяльність своїх невеликих філіалів у місті та на периферії.



    * * * * *



    ЧЕРКАСЬКА СТУДЕНТКА НА КОШТИ ПРЕЗИДЕНТСЬКОГО ГРАНТУ ВІДКРИЛА ЦЕНТР РОЗВИТКУ ДИТИНИ
    Черкаси. 17 березня.  У
    місті розпочав свою роботу "Центр розвитку особистості дитини" . Як повідомляє прес-служба Черкаської облдержадміністрації, його проект,  підготовлений студенткою Черкаського державного університету імені Богдана Хмельницького Інгою Шашковою, був відзначений грантом Президента України для обдарованої молоді в розмірі 23 тисячі гривень.
    У центрі готуватимуться до школи діти 4-5 років з багатодітних та малозабезпечених сімей. Створено тут і школу для батьків, з якими працюють психологи. Проект розрахований на півтора року. Велика увага приділяється розважальній стороні проекту, яким передбачається організація сімейних свят, екскурсій в театри, музеї.
    Організації "Центру розвитку особистості дитини" допоміг і Черкаський європейський центр. Він надав своє приміщення і шістьох волонтерів, які працюють з дітьми безкоштовно.

    * * * * *

    КІРОВОГРАД ЗУСТРІНЕ СВІЙ ЮВІЛЕЙ ВІДРЕСТАВРОВАНИМ ЦЕНТРОМ
    Кіровоград. 17 березня.
    До 250-річного ювілею Кіровограда, яке відзначатиметься у вересні наступного року, заплановано провести реставрацію низки архітектурних пам'яток центра міста. Як повідомляє наш кореспондент, до переліку об'єктів, де провадитиметься реставрація, увійшли фортеця Святої Єлизавети, приміщення колишнього Кавалерійського училища, будинки Театру ляльок і обласного драматичного театру імені Кропивницького.

    Крім того, роботи з реставрації та реконструкції окремих визначних споруд провадитимуться на центральній вулиці міста та ще 4 вулицях центру міста. Для проведення робіт з обласного бюджету планується виділити 257 тисяч гривень.
    До ювілею планується також встановлення пам'ятного знаку Ангела-хранителя міста. На даний час повністю готова необхідна документація для цього, фахівцями підприємства „Кіровоградграніткомплекс" уже виготовлена 9-метрова колона-постамент. Паралельно розпочалася відливка фігури ангела.
    Довідка: м. Кіровоград (до 1924 - Єлисаветград, 1924-34 - Зінов'євськ, 1934-39 - Кірове) було засновано 1754 як фортецю св. Єлизавети для захисту від турецьких і татарських нападів. Статус міста отримав 1765 року.

    18.03.03 №35



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.