News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 18, 16:07 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 17, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    17.03.03 №34
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    РОБОЧА ПОЇЗДКА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ ДО ХАРКОВА
    Харків. 14 березня. Президент України Леонід Кучма, який перебував з робочою поїздкою у Харкові, взяв участь у відкритті Центру первинної медико-санітарної допомоги Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого. У заході взяв також участь глава Адміністрації Президента України Віктор Медведчук.
    Центр створено на виконання Указів Президента України "Про концепцію розвитку охорони здоров'я населення України", "Про додаткові заходи щодо реалізації державної молодіжної політики", постанови уряду "Про комплексні заходи щодо впровадження сімейної медицини в систему охорони здоров'я", регіональної "Програми удосконалення медичної допомоги студентам вузів Харківської області".


    * * * * *

    "Українська еліта багато в чому завинила перед нашим народом, коли в умовах економічних трансформацій відбулося стрімке розшарування суспільства на заможних та незаможних," - заявив Президент України Леонід Кучма у своєму виступі на зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами харківських вузів.
    На думку глави держави спокутувати цю провину, принаймні частково, можна послідовними заходами  щодо активізації  соціальної  політики.   Отже,  підкреслив  Президент   
    "ми  повинні підвищити рівень солідарності в Україні, що випливає з її конституційного визначення як "соціальної держави".
    Леонід Кучма оцінив як іспит на зрілість правлячих кіл України їх готовність серйозно поставитися до заклику перетворити соціальну політику на головний пріоритет сьогодення. Цей заклик пролунав у річницю української Незалежності, 24 серпня 2002 року, одночасно з проголошенням ідеї політичної реформи.
    Президент зазначив, що в Україні є безліч нагальних соціальних проблем. Але той час, коли можна було нарікати на долю, минув. Після важких випробувань країна поступово спинається на ноги, наголосив він.                                                                                                                                                 

    * * * * *

    Нове покоління керівників, яке сьогодні готується перебрати на себе державне кермо, має забезпечити стабільність, консолідацію суспільства і спадкоємність щодо здобутків нинішнього політичного курсу - таку думку висловив Президент України Леонід Кучма на зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами харківських вузів. Як зазначив Глава держави, це накладає на українській політикум великі зобов'язання.
    Президент України особливо наголосив, що йдеться про спадкоємність здобутків політичного курсу держави, а не особи діючого її глави. За словами Леоніда Кучми,
    "усі розмови про обрання якогось "престолонаступника" - це пуста балаканина та химерна витівка людей, для яких політична інтрига важить більше, ніж майбутнє держави".


    * * * * *

    Президент України Леонід Кучма оцінив першу реакцію опозиції на його пропозицію провести в країні політичну реформу як "нормальну". Він сказав, що ніхто і не розраховував, що опозиція аплодуватиме цій пропозиції, такого не могло бути ні за яких обставин. В Україні, де існує різноманітність політичних сил, кожний приміряє реформу на себе, пояснив Президент. За його словами, у парламенті є не менше десяти кандидатів у президенти України. Одні хочуть щоб у країні було суто президентське правління, другі - президентсько-парламентське, треті - парламентське.
    Президент відзначив, що проблема вибору моделі побудови політичної влади в країні виникла вже з перших днів існування незалежної України. Особливо ж чимало дискусій з цього приводу велося під час останніх парламентських виборів.
    Леонід Кучма підкреслив, що не вважає свої пропозиції істиною в останній інстанції:
    "Я даю можливість сісти за стіл, обговорити і знайти золоту середину, яка б працювала на Україну".


    * * * * *


    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ОБГОВОРИВ МАЙБУТНЮ ПРОГРАМУ ДІЙ УРЯДУ З АКТИВОМ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ               
    Київ. 14 березня. У Федерації профспілок України відбулася зустріч членів уряду на чолі з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем з активом профспілок України. Головною темою зустрічі стало обговорення проекту Програми дій уряду, а також розгляд пропозицій та вимог профспілкових організацій щодо найбільш невідкладних кроків урядовців.
    Представники профспілок підтримали проект програми, висловивши при цьому деякі

    свої зауваження. Проект Програми дій уряду спрямований на підвищення рівня життя і тому заслуговує на безперечну підтримку профспілкових організацій. Таку думку висловив під час зустрічі голова Федерації профспілок України Олександр Стоян.
    Коментуючи результати зустрічі, Віктор Янукович підкреслив, що профспілки є великою громадською організацією, яка сьогодні об'єднує близько 20 мільйонів громадян України. Тому уряд повинен завжди з ними радитися.
    "Тим більше, що ми проголосили спільну політику соціального партнерства", - зазначив Прем'єр-міністр. За його словами, працюючи над проектом Програми дій, урядовці включили в неї досягнуті з профспілками домовленості щодо розширення співпраці у галузі соціального захисту соціально-трудових відносин, вирішення актуальних питань розвитку вітчизняного виробництва, захисту внутрішнього ринку. "Уряд всіляко сприятиме розбудові громадянського суспільства в Україні, і в цьому контексті здійснюватиме конкретні кроки щодо підвищення відповідальності та ролі громадянських інституцій, зокрема профспілок, у здійсненні функцій управління суспільними процесами", - наголосив Віктор Янукович.

    * * * * *

    УРЯД ЗАТВЕРДИВ ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ МИРНИХ МАСОВИХ ЗАХОДІВ ТА  АКЦІЙ
    Київ. 15 березня. Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив Тимчасове положення про порядок організації та проведення мирних масових заходів та акцій. Це положення визначає порядок проведення масових акцій та заходів на період законодавчого врегулювання даного питання.
    Тимчасове положення дозволить впорядкувати організацію та проведення мирних заходів та акцій, забезпечить належні умови для їх проведення, зокрема, у частині організації медичної допомоги для учасників акцій, охорони правопорядку, дотримання безпечних відстаней від небезпечних для життя об'єктів. На думку урядовців, урегулювання цього питання нормативним актом КМУ до його законодавчого врегулювання дозволить уникнути невиправданого ризику для життя та здоров'я громадян.
    Тимчасове положення складається з п'яти розділів та 20 пунктів. Розділи І, II, III дають визначення основних термінів положення, визначають відповідно порядок організації та проведення заходів, дії організаторів і учасників, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронців. Розділом IV визначаються порядок доступу громадян до участі у зазначених заходах, а також порядок діяльності під час акцій ЗМІ. Розділ V визначає відповідальність посадових осіб, організаторів, учасників заходів, інших громадян, винних за порушення порядку організації та проведення мирних масових заходів та акцій в Україні.



    * * * * *

    ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ДМИТРА ТАБАЧНИКА ПРИЗНАЧЕНО ГОЛОВОЮ ДЕРЖАВНОЇ КОМІСІЇ З ПІДГОТОВКИ ТА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ НА КРАЩИЙ ЕСКІЗ ВЕЛИКОГО ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ
    Київ. 14 березня. Кабінет Міністрів України схвалив постанову "Про затвердження складу Державної комісії з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України". Ця постанова передбачає зміни у складі комісії, пов'язані з кадровими змінами у керівництві уряду України та центральних органів виконавчої влади. Головою Державної комісії призначено віце-прем'єр-міністра України Дмитра Табачника.


    * * * * *

    ЮВІЛЕЙНА СЕСІЯ ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛА 140-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СВОГО ЗАСНОВНИКА АКАДЕМІКА ВОЛОДИМИРА ВЕРНАДСЬКОГО                                       
    Харків. 14 березня. Володимир Вернадський був не лише видатним ученим і мислителем, але й найбільшим організатором науки. Саме тому він став засновником і першим президентом Української академії наук, а згодом створив і очолював у Москві Радієвий інститут та Інститут геохімії та аналітичної хімії. Це відзначив президент НАН України Борис Патон, відкриваючи Ювілейну сесію Загальних зборів Національної академії наук України, присвячену 140-річчю з дня народження академіка Володимира Вернадського. Академік Борис Патон оприлюднив привітання Президента України Леоніда Кучми.


    * * * * *

    НА КОРДОНІ ЗІ СЛОВАЧЧИНОЮ ЗАТРИМАНО 47 НЕЛЕГАЛЬНИХ МІГРАНТІВ                                                                                                                                     
    Київ. 14 березня.
    Українські та словацькі прикордонники провели спільну операцію, під час якої затримано велику групу нелегальних мігрантів.
    Отримавши інформацію про можливе порушення кордону, прикордонники застави "Комарівці" Мукачівського загону посилили охорону однієї з дільниць. Подібні заходи провів з

    іншого боку кордону і словацький загін. Під час чергового обходу українські прикордонники виявили поблизу кордону групу людей, які ховалися в чагарнику. Порушників виявилося 47 осіб - громадяни Іраку, Афганістану, Бангладеш і Пакистану. Серед них були жінки і діти.
    Водночас на словацькому боці було затримано чоловіка, який, як передбачається, чекав на цю групу для подальшого супроводу територією Словаччини.

    * * * * *

    НА ВИСТАВЦІ IDEX-2003 В АБУ-ДАБІ ІНЖЕНЕРНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПІДПРИЄМСТВА "УКРОБОРОНСЕРВІС" ПРЕДСТАВИТЬ МОЖЛИВОСТІ ЩОДО ГУМАНІТАРНОГО РОЗМІНУВАННЯ                                                                                                                 
    Київ. 14 березня.
    Інженерний центр Держпідприємства "Укроборонсервіс" представить свої можливості щодо гуманітарного розмінування в ході виставки IDEX-2003, яка відбудеться в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) 16-20 березня.
    У ході шостої Міжнародної виставки озброєнь "IDEX-2003" (International Defence Exhibition) Україну представлятимуть більш як 30 підприємств національного оборонно-промислового комплексу. Експозиція складатиметься з п'яти тематичних розділів: бронетанкова та інженерна техніка, артилерійське і стрілецьке озброєння, боєприпаси, радіотехнічні радіоелектронні та оптико-електронні системи, ракетно-космічна та авіатехніка кораблебудування, засоби захисту.
    Довідка: "IDEX", що проводиться один раз на два роки, - одна з найбільших і найбільш представницьких міжнародних виставок озброєнь, яка дає змогу учасникам продемонструвати на практиці (включаючи стрільби і пуски ракет) можливості зброї і техніки сухопутних військ, ППО і ВМФ. Цього року у виставці мають намір взяти участь близько 800 компаній з майже 40 країн світу. В рамках "IDEX-2003" пройде Конференція з безпеки в Перській затоці(ООС).


    * * * * *

    УКРАЇНА ВІЗЬМЕ УЧАСТЬ У КОМАНДНО-ШТАБНИХ КОМП'ЮТЕРНИХ НАВЧАННЯХ "КООПЕРАТИВ ПОСЕЙДОН-2003", ЯКІ ВІДБУДУТЬСЯ У ТУРЕЧЧИНІ
    Київ. 16 березня. Україна візьме участь у командно-штабних комп'ютерних навчаннях "Кооператив посейдон-2003", які відбудуться у травні в Туреччині у межах програми НАТО "Партнерство заради миру". У Стамбулі за участю представників ВМС України пройшла плануюча конференція, під час якої визначено етапи та склад учасників майбутнього навчання.
    Військові моряки країн НАТО та країн-партнерів, які братимуть участь у віртуальних маневрах, відпрацьовуватимуть питання сумісності, а також спільні заходи щодо запобігання аваріям із підводними човнами та проведення рятувальних операцій.




    * * * * *


    У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА УКРАЇНСЬКОЇ ГЕРАЛЬДИКИ         
    Дніпропетровськ. 14 березня.
    Історію України можна простежити по гербах міст і сіл, що представлені в Дніпропетровському державному історичному музеї імені Дмитра Яворницького на виставці "Українська геральдика "Минуле і сьогодення" . Основу колекції склали експонати з приватної колекції доцента Національної металургійної академії України Олега Потала. Понад тисяча мініатюрних експонатів створюють об'ємний інформаційний простір, у якому особливою мовою, мовою геральдичних символів і знаків, повідомляються раніше невідомі факти. Унікальна колекція гербів міст і сіл України, в якій зібрано експонати від XІV століття і до 1991 року, доповнена офіційним описом герба Дніпропетровської області, прийнятим у 2002 році. У ньому дотримано головного принципу геральдичної науки - наслідування історичних традицій. Дніпропетровський історичний музей доповнив виставку експонатами з власного фонду, а підприємство "Мегазнак" - єдине в Україні, що виготовляє геральдичні знаки, - спеціально для цієї експозиції відновило унікальну нагороду "Хрест за єкатеринославський похід 1920 року".


    * * * * *

    ДО ЦЬОГОРІЧНОГО ДНЯ КИЄВА В СТОЛИЦІ ПЛАНУЄТЬСЯ ВВЕСТИ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ДВІ НОВІ СТАНЦІЇ МЕТРОПОЛІТЕНУ                                             
    Київ. 16 березня. У травні 2003 року до Дня Києва в столиці планується ввести в експлуатацію дві нові станції метрополітену на Святошинсько-Броварський лінії - "Житомирська" та "Академмістечко".
    З метою забезпечення регулярної роботи маршрутів наземного транспорту в Святошинському районі, після введення в дію нових станцій метро, планується запровадити пілотний проект по автоматизації процесу диспетчерського управління за рухом цих маршрутів.


    * * * * *

    ПІСЛЯ ТРИВАЛОЇ ПЕРЕРВИ ВИПУСТИВ ПЕРШІ ТКАНИНИ ДОНЕЦЬКИЙ БАВОВНЯНИЙ КОМБІНАТ                                                                                                 
    Донецьк. 16 березня. Випущено перші тисячі метрів тканин. Напрацьовано 47,5 тонни пряжі, що стало   можливим   завдяки приходу на підприємство, де раніше випускалася чверть усіх українських тканин,  інвестора - київського об'єднання "Текстиль-Контакт". Вся продукція підприємства буде направлена до 24 торгових представництв об'єднання, що розташовані в більшості областей України. Продовжується на комбінаті прийом на роботу. Сьогодні до верстатів уже повернулося 626 колишніх текстильниць.
    Як заявив генеральний директор об'єднання" Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський, вихід на рівень рентабельності займе у підприємства кілька років. За цей час воно планує повернути 1350 робочих місць, оновити значну частину виробничих площ.

    * * * * *

    НА ЗАСІДАННІ ЕКОЛОГІЧНОГО ПРЕС-КЛУБУ РОЗГЛЯДАТИМЕТЬСЯ ПИТАННЯ "ЧИ ПОТРІБНЕ ВЕСНЯНЕ ПОЛЮВАННЯ НА ПТАХІВ?"
    Київ. 16 березня.
    Чи  доцільне  відкриття  весняного  полювання   на  пролітних птахів? Минулої весни вперше за 70 років воно було дозволено в деяких областях України. Ця подія викликає занепокоєння серед учених-біологів та природоохоронців, повідомили у благодійному інформаційно-видавничому центрі "Зелене досьє".
    Проблема дійсно існує. Навесні під час полювання часто гинуть не лише дозволені до відстрілу види, а й птахи, занесені до Червоної книги. Крім того сезон полювання припадає на початок розмноження. Ослаблені перельотом, зігнані мисливцями з місць відпочинку, замість того, щоб відгодовуватись і набиратися сил, птахи летять далі від пострілів з рушниць. Це зменшує кількість майбутнього потомства.
    Саме з цих причин протягом 70-ти років існував лише сезон осіннього полювання, навесні воно було заборонено. Дозвіл на весняне полювання не узгоджується із законами України про Червону книгу, тваринний світ, Бернською та Боннською конвенціями.
    На засіданні організованого центром "Зелене досьє" екологічного прес-клубу, яке відбудеться 18 березня в Національній спілці журналістів, представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Держкомлісгоспу, мисливських, наукових та екологічних організацій обговорять природоохоронні та законодавчі аспекти цієї важливої проблеми.


    * * * * *


    У СЕВАСТОПОЛІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОГО ЖУРНАЛУ "МОРСЬКА  ДЕРЖАВА"                                                                                                                 
    Севастополь. 14 березня. У столиці військових моряків - Севастополі - відбулася презентація нового громадсько-політичного, наукового, літературно-художнього журналу "Морська держава". За словами його головного редактора Павла Шунька, видання заплановано як некомерційне. Його засновник - творчий колектив редакції газети "Флот України". За словами головного редактора, проект став можливим завдяки шефській підтримці провідного поліграфічного видавництва "Преса України". До складу редколегії увійшли відомі в Україні науковці та політичні діячі.
    Редакційний колектив і читачів журналу "Морська держава" тепло привітав головнокомандувач ВМС України адмірал Михайло Єжель. Він побажав творчих успіхів усім, хто причетний до цього видання, а "Морській державі" - сім футів під кілем.

    17.03.03 №34




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.