News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Sat, April 20, 09:35 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 14, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    14.03.03 №33
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ТЕЛЕГРАМУ-СПІВЧУТТЯ ПРЕЗИДЕНТУ СЕРБІЇ ТА ЧОРНОГОРІЇ СВЕТОЗАРУ МАРОВИЧУ З ПРИВОДУ ТРАГІЧНОЇ СМЕРТІ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА ЦІЄЇ КРАЇНИ ЗОРАНА ДЖИНДЖИЧА
    Київ. 13 березня. Глава держави Леонід Кучма надіслав телеграму-співчуття Президенту Сербії та Чорногорії Светозару Маровичу з приводу трагічної смерті Прем'єр-міністра цієї країни Зорана Джинджича. "Цей акт політичного терору викликав глибоке обурення у нашій країні. Сподіваюся, що підступний і цинічний злочин буде розкрито в найкоротший термін, а виконавці та замовники не уникнуть суворого і справедливого покарання", - говориться у співчутті Президента України.
    Леонід Кучма запевнив Светозара Маровича у тому, що Україна рішуче засуджує тероризм у будь-яких його проявах.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ТЕЛЕГРАМУ-СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ПРОВОДУ КОНГРЕСУ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ, РІДНИМ, БЛИЗЬКИМ І ДРУЗЯМ З ПРИВОДУ СМЕРТІ ЯРОСЛАВИ СТЕЦЬКО
    Київ. 13 березня. Президент України Леонід Кучма надіслав телеграму-співчуття Головному проводу Конгресу українських націоналістів, рідним, близьким і друзям з приводу смерті Ярослави Стецько.
    Президент висловив щирі співчуття у зв'язку з відходом у вічність багаторічного Голови Конгресу українських націоналістів, президента Антибільшовицького блоку народів, голови Революційної ОУН, народного депутата України другого, третього та четвертого скликань Верховної Ради України Ярослави Йосипівни Стецько.
    "Її життєвий шлях завжди буде прикладом самовідданої боротьби за незалежність України, зміцнення нашої державності. Вагомим є внесок Ярослави Стецько в законодавче забезпечення процесу реформування та демократизації українського суспільства", - йдеться у телеграмі.
    Леонід Кучма відзначив, що
    "світла пам'ять про Ярославу Йосипівну назавжди залишиться у наших серцях".

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З ШАХІВ ЗА ВЕРСІЄЮ ФІДЕ РУСЛАНОМ ПОНОМАРЬОВИМ
    Київ. 13 березня.


    Президент України Леонід Кучма зустрівся з чемпіоном світу за версією ФІДЕ Русланом Пономарьовим.
    У січні 2002 року 18-річний недавній школяр 26-ої загальноосвітньої школи шахтарського Краматорська упевнено переміг у Москві у суперфінальному матчі іншого українського гросмейстера львів'янина Василя Іванчука і став наймолодшим в історії володарем світової шахової корони.
    Під час зустрічі Руслан Пономарьов подякував Президенту за те, що він знайшов час зустрітися, за увагу, яку глава держави приділяє українському спорту взагалі і шахам, зокрема.
    Про те, що Президент України запланував зустрітися з ним, гросмейстеру повідомили під час турніру в Лінаресі /Іспанія/, де, втім, Пономарьов виступив не зовсім вдало. З приводу цього Леонід Кучма відзначив, що
    "необхідно зустрічатися і говорити про здобутки та проблеми і тоді, коли важко, а не ділити з тріумфатором лаври переможця". Глава держави порівняв шахи з політикою, де потрібно бути розумним і виваженим, де часто все залежить від одного конкретного ходу, а молодому гросмейстеру побажав подальших великих успіхів на шляху збереження для України шахової корони.
    Руслан Пономарьов подарував Президенту кришталевого коня - символ мудрості в шахах і житті.
    ФОТОМАТЕРІАЛИ ДОДАЮТЬСЯ.
    Довідка: Факти стрімкої шахової біографії Руслана Пономарьова: 1995 рік - чемпіон світу серед юнаків до 12 років, 1996 рік - переможець першості Європи серед юнаків до 18 років, 1997 - чемпіон світу у цій же віковій категорії. У 2001 році Руслан виграв командний чемпіонат світу, у 2000-2001 роках був учасником світових першостей за нокаут-системою.
    Р. Пономарьов - міжнародний гросмейстер з 1997 року, заслужений майстер спорту України. Був переможцем Національної програми "Людина року-2000" у номінації "Юний талант року". Нагороджений орденом "Ярослава Мудрого" V ступеня.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗРОБИВ ДОБРОЧИННИЙ ВНЕСОК ДО "ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ФОНДУ -- ХХІ СТОЛІТТЯ"
    Київ. 13 березня. Президент України Леонід Кучма зробив доброчинний внесок у розмірі двох місячних заробітних плат до "Шевченківського фонду -- ХХІ століття".
    Глава держави вважає за необхідне зробити все можливе для популяризації творчості Тараса Шевченка, підтримки лауреатів премії імені Кобзаря, видання та пропаганди їх творів, проведення художніх виставок, організації концертів. 

    * * * * *

    УКРАЇНА ВІЗЬМЕ УЧАСТЬ В РЕАЛІЗАЦІЇ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ У ТАДЖИКИСТАНІ
    Ташкент. 13 березня. Пріоритетні напрямки спільної роботи в енергетиці, машинобудуванні, реконструкції залізничного і авіаційного транспорту визначено на першому засіданні Спільної міжурядової українсько-таджицької комісії з питань економічного співробітництва. Воно відбулося в Душанбе під співголовуванням міністра промислової політики України Анатолія М'ялиці і заступника Прем'єр-міністра Таджикистану Алішера Гулямова.
    Серед досягнутих домовленостей - участь українських фірм в реконструкції Нурекської ГЕС і ряду інших енергетичних об'єктів, поставка насосів, електродвигунів, запасних частин до них компанією "УкрАзіяБуд". Остання також візьме участь в реалізації інвестиційних проектів з проведення меліоративних і іригаційних робіт в сільському господарстві республіки. Українська державна корпорація "Укрмонтажспецбуд" і закрите акціонерне товариство "Харківський вагонобудівний завод" збираються модернізувати Душанбинський вокзал, електрифікувати залізничну колію Бекабад /Узбекистан/ - Канібадам /Таджикистан/. Сторони планують також спільне освоєння одного з найрідкісніших у світі по перспективах видобутку вольфрамового рудника "Майхур", створення спільних підприємств з виготовлення металевих конструкцій для передачі електроенергії, газових лічильників і газового устаткування для енергомагістралей.
    У рамках комісії вирішено створити робочу групу з визначення пріоритетних напрямків і формування міждержавної програми довгострокового співробітництва в науково-технічній сфері до 2012 року.
    Співголови українсько-таджицької комісії Анатолій М'ялиця і Алішер Гулямов, посол України в республіках Узбекистан і Таджикистан, а також в Афганістані Анатолій Касьяненко були прийняті Президентом Республіки Таджикистан Емомалі Рахмоновим. На переговорах обговорювалося питання підготовки офіційного візиту в Таджикистан Президента України Леоніда Кучми, який призначено на квітень нинішнього року. Під час візиту планується підписати більш як десять спільних документів, що регламентують всі сторони взаємовідносин України і Таджикистану.



    * * * * *

    НОВА СТРАТЕГІЯ СПІВПРАЦІ ЄС ТА УКРАЇНИ МАЄ ВРЕГУЛЮВАТИ ЇХ ВЗАЄМОВІДНОСИНИ НА НАЙБЛИЖЧ110 РОКІВ, ВВАЖАЄ ГОЛОВА ПРЕДСТАВНИЦТВА ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОМІСІЇ В УКРАЇНІ
    Київ. 13 березня. Нова стратегія співпраці Європейського Союзу та України має врегулювати їх взаємовідносини на найближчі 10 років. На цьому наголосив голова Представництва Європейської комісії в Україні Норбер Жустен. У відповідному документі - посланні "Розширена Європа - сусідство", затвердженому Єврокомісією 11 березня, визначені нові рамки взаємовідносин не лише з Україною, а й з Росією, Молдовою, Білоруссю та десятьма країнами Південного Середземномор'я від Марокко до Ізраїлю та Палестини. У документі зазначено, що ЄС визначив їх як "дружнє коло найближчих сусідів" , вступ яких в організацію, втім, поки що не передбачається.
    За словами Норбера Жустена, основна мета нової стратегії - співпраця із країнами-партнерами заради сприяння процесу політичних та економічних реформ, поглиблення економічного співробітництва, сталого розвитку та забезпечення політичної підтримки і допомоги. Зокрема, Україні пропонується перспектива тіснішої інтеграції у єдиний ринок ЄС, поглиблення торговельних відносин, інтеграція у транспортну, енергетичну і телекомунікаційну мережі та європейський дослідницький простір, підкреслив Норбер Жустен. Він додав, що нові рамки забезпечують також конкретні інструменти для їх втілення, включаючи участь у європейських програмах та нові європейські джерела фінансування.
    Норбер Жустен зазначив, що цей документ було передано на розгляд Європарламенту та Ради ЄС. Його обговорення продовжиться на засіданні Європейської конференції в Афінах 16-17 квітня за участю української сторони. Лише після цього Європейська комісія розробить відповідний план дій, узгоджений з Україною, який чітко визначатиме не лише політичні цілі, а й основні показники, за якими щорічно оцінюватиметься прогрес у відносинах України та ЄС.

    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ ТА ШВЕДСЬКІ ФАХІВЦІ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ ОБМІНЯЛИСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ ПІД ЧАС РОБОТИ "КРУГЛОГО СТОЛУ" В КИЄВІ
    Київ. 13 березня. У Києві відбулося засідання "Круглого столу" на тему "Взаємодія омбудсмена з судовою гілкою влади та ЗМІ у сфері захисту прав людини: український та

    шведський досвід і проблеми" . У засіданні взяли участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова, Омбудсмен Королівства Швеція Клас Еклюнд, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Оке Петерсон, судді Верховного та Конституційного судів України, народні депутати.
    Як зазначила Ніна Карпачова, діяльність українського обмудсмена безумовно полягає у співпраці з судовою гілкою влади, але особливістю цієї моделі є те, що на Уповноваженого покладається обов'язок керуватися принципами справедливості та власною совістю. Ніна Карпачова констатувала, що за п'ятирічну діяльність інституції Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України було отримано та розглянуто понад 270 тисяч звернень громадян, щороку лише письмових звернень до омбудсмена надходить майже 20 тисяч. Ніна Карпачова наголосила, що українська сторона зацікавлена шведським досвідом у сфері захисту прав людини. Адже Швеція стала першою країною, в якій майже два століття тому було створено інститут омбудсмена.
    Довідка: На сьогодні інституція омбудсмена на національному, регіональному та місцевому рівнях існує більш як у 100 країнах і набуває дедалі більшого поширення. У 1993 році посаду омбудсмена запроваджено в Європейському Союзі, у 1999 році - у Раді Європи.

    * * * * *

    У ТАШКЕНТІ БУДЕ СТВОРЕНО МУЗЕЙ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ
    Ташкент. 13 березня. Наступного року до 190-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка в Ташкенті у приміщенні Народної філармонії імені Сиддікова буде відкрито музей великого українського поета і мислителя. Таке рішення було прийняте під час Шевченківських днів, проведених в республіці на честь 189-ї річниці від дня народження Кобзаря.
    У ташкентській школі-ліцеї номер 110, що носить ім'я геніального українця, планується створити кімнату-музей Т.Г. Шевченка. Тут вже діє перша в республіці недільна школа української мови і літератури, незадовго до нинішніх Шевченківських урочистостей президентами України і Узбекистану було відкрито пам'ятник великому сину українського народу.
    До його підніжжя 9 березня поклали квіти посол України в Республіці Узбекистан Анатолій Касьяненко і українські дипломати, представники міських властей, української діаспори і громадських об'єднань інших народів Узбекистану, Республіканського Інтернаціонального культурного центру, вихованці Національного університету імені Улугбека і школи-лцею, які вивчають українську мову.
    Кобзарю було присвячено святковий концерт, організований за підтримки посольства Українським культурним центром "Батьківщина". Перед його відкриттям данину пам'яті поета, який і сьогодні глибоко сучасний, віддали Анатолій Касьяненко, активісти української громади, узбецької громадськості. У своїх виступах вони підкреслили, що шевченківські дні об'єднують всіх українців, які мешкають в різних куточках планети. На вечорі прозвучали вірші узбекистанських поетів різних національностей, присвячені Т Г Шевченку, відбулися виступи митців України і Узбекистану, нещодавно створеного на узбецькій землі ансамблю "Черемшина", дитячого музичного колективу української недільної школи.
    Великому українському поету віддали данину і учасники міжнародного фестивалю народної творчості "Слов'янський вінок", що відбувся на початку березня під Ташкентом в місті узбецьких гірників Алмалику. Найбільш яскравою частиною фестивалю стало представлення пісенних варіантів віршованої спадщини Т.Г. Шевченка.

    * * * * *

    ШВЕДСЬКИЙ ПОДВИГ УКРАЇНСЬКИХ ДЕФЛІМПІЙЦІВ
    Київ. 13 березня. Історичним досягненням можна вважати друге місце української національної збірної в лижній естафеті 3 по 10 км на XV зимових Дефлімпійських іграх, що закінчилися у Швеції кілька днів тому.
    Вперше в історії проведення зимових Дефлімпійських ігор наші спортсмени зійшли на п'єдестал пошани. Героями на шведській лижні стали Валерій Береговий з Полтавської області, Іван Пишняк з Київщини і Степан Куриляк з Тернопільщини. Вони хоча й поступилися першим місцем росіянам (результат переможців - 1 год 38 хв 29 сек), відставши від них на 2 хв 39,7 сек, але продемонстрували неабияку мужність і прагнення до перемоги. 37,9 секунди, виграні у господарів лижні шведів, створили найбільшу сенсацію ігор.
    Довідка: Перші Всесвітні зимові ігри глухих відбулися в 1949 році в місті Зеєфельд (Австрія). У 2001 році Всесвітні ігри глухих було перейменовано у Дефлімпійські (від англ deaf - глухий). В Україні дефлімпійський рух почався зі створення Спортивної федерації глухих України в 1992 році. Відтоді українські атлети брали участь у трьох Всесвітніх літніх дефлімпійських іграх, а у 1999 році дебютували на Всесвітніх зимових іграх у Швейцарії.

    14.03.03 №33



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.