News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 15:25 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 12, 2003, 9:00 am ET

    Press Release

    Новини з України

    12.03.03 №31
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ УКАЗ "ПРО ДЕЯКІ ЗАХОДИ ЩОДО РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ ТА КУРОРТНО-РЕКРЕАЦІЙНОЇ СФЕР УКРАЇНИ"
    Київ. 11 березня.
    Цим документом передбачається створення сприятливих умов для розвитку туристичної та курортно-рекреаційної сфер, збільшення обсягів надання туристичних послуг.
    Глава держави доручив Кабінету Міністрів : розробити та внести до 1 червня 2003 року на розгляд Верховної Ради України законопроект, в якому передбачити запровадження механізмів стимулювання будівництва нових та реконструкції діючих об'єктів туристичної та курортно-рекреаційної сфер, зокрема шляхом заохочення пільгового довгострокового кредитування будівництва та реконструкції житла, що використовується для надання послуг сільського зеленого туризму; опрацювати комплекс заходів, спрямованих на оновлення матеріальної бази музеїв, історико-культурних заповідників, об'єктів культурної спадщини; забезпечити за участю громадських та благодійних організацій налагодження рекламно-інформаційної діяльності для поширення інформації про туристичні можливості України, зокрема шляхом проведення у 2003 році акції "УКРАЇНА ЗАПРОШУЄ", видання серії рекламних буклетів, путівників, туристичної енциклопедії України, створення циклів радіо- та телепрограм; здійснювати в установленому порядку заходи, спрямовані на поступове запровадження безвізового режиму, спрощення порядку оформлення віз іноземним громадянам для в'їзду в Україну з туристичною метою.
    Президент України зобов'язав МЗС та Мінекономіки вживати заходів щодо сприяння розвитку міжнародних туристичних зв'язків України та залучення інвестицій у розвиток туристичної індустрії.




    * * * * *

    НАЙВИЩОМУ СУДОВОМУ ОРГАНУ УКРАЇНИ - ВЕРХОВНОМУ СУДУ НАЛЕЖИТЬ ОСОБЛИВА РОЛЬ У РОЗБУДОВІ ДЕРЖАВИ, ЗАЗНАЧАЄТЬСЯ У ПРИВІТАННІ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    Київ. 11 березня. Найвищому судовому органу України - Верховному Суду належить особлива роль у розбудові держави, у захисті прав і свобод людини, зазначається у привітанні Президента України Леоніда Кучми працівникам Верховного Суду з нагоди 80-річчя з дня його створення. При цьому Глава держави наголошує : у Верховному Суді працюють справжні професіонали своєї справи, які в умовах реформування судової системи змогли зберегти стабільність у роботі. Леонід Кучма висловив переконання, що Верховний Суд і надалі забезпечуватиме належне виконання завдань, покладених на нього Конституцією та Законами України.

    * * * * *


    НА ЗУСТРІЧІ З УКРАЇНСЬКИМ ПРЕМ'ЄРОМ ПОСОЛ ФРАНЦІЇ В УКРАЇНІ ЗАЯВИВ ПРО ЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ ЙОГО КРАЇНИ В УЧАСТІ У МІЖНАРОДНОМУ ГАЗОТРАНСПОРТНОМУ КОНСОРЦІУМІ

    Київ. 11 березня. Питання про міжнародний газотранспортний консорціум і можливу участь у ньому Франції обговорювалося серед інших на зустрічі Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з послом Французької Республіки в Україні Філіпом де Сюременом. Про це повідомив після закінчення зустрічі французький дипломат. Він зазначив, що Франція чекає розвитку переговорного процесу між Україною, Росією та Німеччиною, черговий тур якого, за його даними, повинен відбутися у найближчий час.
    Філіп де Сюремен, відповідаючи на запитання журналістів, відзначив, що ініційований Україною і Росією газотранспортний консорціум - дуже великий і значний проект. Дипломат сподівається, що
    "у межах цього проекту знайдеться місце й іншим країнам, зокрема, Франції". У даний момент, як образно висловився посол, Франція "чекає, щоб нам відправили м'яч". Зацікавленість Франції у цьому проекті очевидна і закономірна, оскільки постачання ЄС газом великою мірою залежить від українських газотранспортних систем. "Питання газового транзиту є для нас питанням виживання", - відзначив французький дипломат.

    * * * * *


    РОБОЧИЙ ВІЗИТ МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ДО НІМЕЧЧИНИ
    Київ. 11 березня. Під час робочого візиту до Німеччини міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся з міністром закордонних справ ФРН Йошкою Фішером.
    У центрі уваги української та німецької делегацій були актуальні питання міжнародного життя, а також стан та перспективи двосторонніх відносин. Відбувся обмін думками щодо ситуації навколо Іраку, зокрема, стосовно можливих варіантів розвитку подій.
    Анатолій Зленко і Йошка Фішер висловилися за активізацію політичного діалогу між двома країнами. Сторонами було домовлено про здійснення 9-10 квітня візиту до ФРН Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, а також візиту в Україну 14-17 травня глави Бундестагу Вольфганга Тірзе. Глава німецького зовнішньополітичного відомства з вдячністю прийняв запрошення від українського міністра відвідати Україну у зручний для нього час.
    Співрозмовники констатували наявність широких можливостей для поглиблення українсько-німецького торговельно-економічного співробіт-ництва. Міністри також домовилися про проведення восени 2003 року Днів німецької культури в Україні.
    Окрему увагу Анатолій Зленко і Йошка Фішер приділили питанням взаємодії на шляху

    реалізації євроатлантичного курсу України. У цьому контексті український міністр звернув увагу свого німецького колеги на необхідність вироблення Євросоюзом чіткої європейської перспективи України.
    Глава українського зовнішньополітичного відомства поінформував німецьку сторону про внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Окрему увагу було приділено ініціативам Президента України з реформування політичної системи, а також заходам, що вживаються урядом з метою демократизації суспільства, забезпечення свободи слова, прав та свобод українських громадян.

    * * * * *

    ОФІЦІЙНО ВІДКРИТЕ ГЕНЕРАЛЬНЕ КОНСУЛЬСТВО УКРАЇНИ У ГАМБУРЗІ
    Київ. 11 березня. Відкриття нової зарубіжної консульської установи відбулося під час робочого візиту міністра закордонних справ України Анатолія Зленка до ФРН.
    У виступі на урочистій церемонії глава зовнішньополітичного відомства України наголосив на особливому значенні Німеччини для України. Про це, за його словами, свідчить і розгалужена мережа дипломатичних та консульських установ України, які сьогодні функціонують у ФРН. Анатолій Зленко висловив сподівання, що з відкриттям Генерального консульства України у Гамбурзі зросте обсяг торговельних, інвестиційних та коопераційних зв'язків України з федеральними землями, розташованими на півночі Німеччини.
    На церемонії відкриття Генерального консульства були присутні представники парламентів ряду північних німецьких земель, глави консульських установ, акредитованих у Гамбурзі, а також відомі українські боксери брати Клички.

    * * * * *

    УКРАЇНЦІ ГРЕЦІЇ ВШАНУВАЛИ ПAM'ЯТЬ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ
    Афіни. 11 березня.
    Пам'ять великого українського поета та художника Тараса Шевченка вшанували учасники Свята Кобзаря, яке відбулося в Студентському клубі Афінського університету ім. І.Каподістрії.
    Свято на честь класика української літератури відбулося за ініціативи Товариства української діаспори у Греції
    "Українсько-грецька думка", кафедри іноземних мов Афінського університету та за сприяння посольства України в Грецькій Республіці. Програма вечора, спеціальний випуск газети "Вісник-Агеліафорос", переклади творів Тараса Шевченка грецькою мовою дали змогу численній аудиторії відчути значення творчості та особистості поета як для українського народу, так і для всього людства.

    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ ЛУЧНИЦІ ВИГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СВІТУ
    Київ. 11 березня. Жіноча збірна України зі стрільби з лука переможно завершила виступи на чемпіонаті світу, що проходив у Франції.
    У фіналі стрільби з класичного лука українські спортсменки зустрічалися з командою Туреччини і перемогли з результатом 263:249.
    Третє місце посіли росіянки, які виявилися кращими за італійок - 261:243.

    * * * * *


    ОДИНАДЦЯТИЙ "КУБОК ДЕРЮГІНОЇ" БУДЕ НАЙБІЛЬШ ПРЕДСТАВНИЦЬКИМ
    Київ. 11 березня. Велике яскраве свято художньої гімнастики чекає на любителів цього витонченого і граціозного виду спорту в найближчі вихідні.
    15-16 березня столичний Палац спорту прийматиме 11-й міжнародний турнір серії Гран-прі "Кубок Дерюгіної - Нафтогаз". Київський гімнастичний поміст стане ареною напруженої боротьби найсильніших "художниць", які представляють провідні світові країни у цьому виді спорту. Очікується участь у турнірі спортсменок з тридцяти країн, повідомила сьогодні на прес-конференції віце-президент Федерації художньої гімнастики України Ірина Дерюгіна.
    Вперше участь у престижних змаганнях візьмуть представниці Аргентини, Австралії, Бразилії, а між росіянками, болгарками і білорусками і українськими спортсменками, як завжди, точитиметься надзвичайно серйозна боротьба за найвищі нагороди. Україну на турнірі представлятимуть досвідчені Ганна Безсонова, Тамара Єрофєєва і Наталія Годунко, яка подає великі надії.
    Перший у нинішньому році етап Гран-прі відбувся 8-9 березня в Москві.

    12.03.03 №31



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.