News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Sat, April 20, 12:26 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 11, 2003, 9:00 am ET

    Press Release

    Новини з України

    11.03.03 №30
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ "ПРО ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ГЕТЬМАНА УКРАЇНИ КИРИЛА РОЗУМОВСЬКОГО"
    Київ. 7 березня. Документ підписано з метою відзначення у 2003 році 275-річчя від дня народження та 200-річчя від дня смерті гетьмана України Кирила Розумовського.
    Глава держави зобов'язав Уряд і Чернігівську облдержадміністрацію у десятиденний строк створити Організаційний комітет для підготовки та проведення заходів, присвячених вшануванню пам'яті гетьмана України Кирила Розумовського, затвердити план зазначених заходів і вирішити питання їх фінансування.

    * * * * *


    ВІДБУЛАСЯ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ
    ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПЕРЕГОВОРІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ З ПРЕЗИДЕНТОМ СЛОВАЧЧИНИ РУДОЛЬФОМ ШУСТЕРОМ
    Київ. 9 березня.
    Президенти України і Словаччини домовилися про лібералізацію візового режиму між двома країнами у зв'язку з намірами Словаччини приєднатися до Європейського Союзу.
    Рудольф Шустер повідомив:
    "Ми домовилися лібералізувати візовий режим за прикладом того, як Україна вирішила подібне питання з Польщею. Це безоплатні візи для українців та безвізовий режим для словаків". Леонід Кучма підкреслив, що від введення цього візового режиму між двома країнами постраждає, перш за все, Словаччина, оскільки вже спостерігається значне скорочення потоку туристів в цю країну з України та Росії. "Ми вітаємо розширення Європейського Союзу, проте воно не повинне призвести до якихось негативних явищ, перш за все, скороченню контактів між людьми", - сказав Президент України. Разом з тим, він відзначив, що зменшення туристичних потоків є лише однією із складових цієї проблеми.
    У питанні взаємовідносин Україна-ЄС, Президент України Леонід Кучма заявив, що Україна, яка є частиною Європи, хоче визначеності у відносинах з Європейським Союзом.
    "Україна хоче головного - щоб Європейський Союз визначився відносно України", - підкреслив Л.Кучма. "Проте ми не розуміємо, коли нам пропонують з боку ЄС статус сусіда Євросоюзу - у нас географічне це право, яке не можна забрати", - наголосив Глава української держави. За його словами, Україна усвідомлює складнощі, пов'язані з рішенням ЄС про ухвалення 10 нових членів. Разом з тим, підкреслив він, "виникає багато запитань" , коли голова Європарламенту заявляє, що після ухвалення в ЄС Румунії, Хорватії і Болгарії процес розширення ЄС потрібно призупинити. Президент України наголосив на необхідності визначеності щодо України у цьому питанні, оскільки від цього залежить економічна політика з країнами-сусідами, зокрема у межах СНД.
    Президенти обох країн підтримали необхідність поглиблення економічної співпраці між державами та посилення взаємодії ділових кіл обох країн. За словами Леоніда Кучми, сторони констатували схожість думок з проблем двосторонньої співпраці.
     "Ми підтвердили, що росте товарообіг між країнами, проте можливо не у всіх сферах, у яких би хотілося", - відзначив Президент України. "Україна для нас дуже важливий партнер в усіх відношеннях і ми зробимо все для поглиблення наших стосунків і підтримаємо її євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення", - сказав Р.Шустер.
    Президент України Леонід Кучма ще раз підтвердив, що українські військові формування не братимуть участі у можливій військовій операції в Іраці. Леонід Кучма нагадав, що Кувейт запросив український батальйон по радіологічному, хімічному і біологічному захисту (РХБ-батальйон) розміститися на його території. За його словами, наступного тижня всі матеріали по підсумках рішення Ради національної безпеки і оборони України про направлення українського РХБ-батальйону в район Перської затоки будуть передані до Верховної Ради.
    "Ми зробимо все необхідне, щоб це рішення було позитивним", - підкреслив Леонід Кучма. У той же час він додав, що "Україна категорично проти рішення проблем у світі шляхом вживання сили". Він підкреслив, що в ситуації з Іраком "необхідно до кінця використовувати" можливості Ради безпеки ООН".
    Коментуючи ситуацію навколо Іраку, Президент України наголосив, що Ірак повинен докласти зусилля, щоб переконати світову громадськість у відсутності у нього зброї.
    В урочистій обстановці Леонід Кучма попросив Рудольфа Шустера поставити автограф на першому екземплярі книги словацького Президента, що вийшла в Україні під назвою "Ультиматум".
    "Думаю, і в Україні ця книга знайде свого широкого читача", - зазначив Глава Української держави.
    У свою чергу Рудольф Шустер відзначив, що приємно здивований цим фактом, оскільки не знав про видання своєї книги в Україні.

    * * * * *


    РОБОЧИЙ ВІЗИТ МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ДО ФРН РОЗПОЧАВСЯ ІЗ ЗУСТРІЧІ У БУНДЕСТАЗІ
    Київ. 10 березня. Робочий візит міністра закордонних справ України Анатолія Зленка до ФРН розпочався із зустрічі з депутатом німецького Бундестагу, головою депутатської групи "УКРАЇНА" в Бундестазі Оленою Гофман та провідними німецькими експертами у галузі зовнішньої політики, саме українсько-німецьких відносин. Було обговорено стан та перспективи розвитку стосунків між двома країнами.
    Німецькі учасники зустрічі цікавилися змістом реформи політичної системи в Україні, яку запропонував Президент України Леонід Кучма. Відбувся також обмін думками щодо сучасної міжнародної ситуації у контексті кризи навколо Іраку.

    * * * * *

    ЛІТАКАМИ РОСІЙСЬКОГО МНС З ІРАКУ ЕВАКУЙОВАНО ОСТАННЮ ГРУПУ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
    Київ. 10 березня. З Іраку літаками російського МНС евакуйована остання група громадян України з числа тих, хто перебував на консульському обліку. На даний момент в Іраку залишається і продовжує виконувати свої функції Тимчасовий повірений України у справах Іраку Валентин Новіков.
    Довідка: Евакуацію українських громадян було розпочато наприкінці лютого. За даними МЗС, на той час в Іраку перебував 231 громадянин України.

    * * * * *



    ПРЕМ'ЄРА РОК-ОПЕРИ "РОМЕО І ДЖУЛЬЄТА" У ПОСТАНОВЦІ ОДЕСЬКОГО ТЕАТРУ МУЗИЧНОЇ КОМЕДІЇ ІМЕНІ МИХАЙЛА ВОДЯНОГО ВІДБУДЕТЬСЯ У КИЄВІ
    Київ. 7 березня. На сцені Київського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка 17-18 березня пройдуть гастролі Одеського театру музичної комедії імені Михайла Водяного. На суд київського глядача буде представлена одна з останніх прем'єр театру рок-опера "Ромео і Джульєта" - спектакль, визнаний Спілкою театральних діячів України, як один із найкращих. До участі у спектаклі поряд з професіоналами запрошені молоді актори, які пройшли конкурсний відбір. Ролі Ромео і Джульєти виконують Кирило Туриченко і Юлія Коровко, за віком близькі героям Шекспіра.
    Режисер-постановник переніс дію спектакля у середньовіччя. Сцена оформлена шкурами і металом, артисти використовують справжні мечі, а в батальних сценах задіяні професійні каскадери. Прикметне, що для лібрето одесити використовують не традиційний ліричний переклад Бориса Пастернака, а академічний - Тетяни Щепкіної-Куперник. Як відзначив композитор рок-опери Євген Лапейко, у спектаклі задіяно 70 чоловік і всі арії виконуються "в живу". Він також проінформував, що на гастролі доставлено 20 тонн декорацій.

    * * * * *

    У ЖИТОМИРІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ "ПРОФЕСІЯ: ЖУРНАЛІСТ"

    Житомир. 7 березня. Презентація книги "Професія журналіст" стала своєрідним звітом щодо реалізації проекту "ПРЕСА І СУСПІЛЬСТВО. ПРАВА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ".
    У цьому проекті, який реалізовувався за підтримки Посольства Великої Британії і Північної Ірландії в Україні, журналісти були активними виконавцями тренінгів, обговорювали проект Етичного кодексу журналістів, розробленого експертною групою, вносили до нього свої пропозиції. Рейтинговим голосуванням відбиралися ті зауваження, які підтримала більшість. Результатом роботи стала книга-дослідження, яку керівники проекту передадуть у Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України.
    Книгу буде розповсюджено в усіх містах України, де проводилися тренінги і опитування.

    * * * * *

    ВИСТАВКА "ЖІНОЧІ ПРИКРАСИ ХІІІ-ХХ СТОЛІТЬ" ВІДКРИЛАСЬ У ЧЕРНІГОВІ
    Чернігів. 7 березня. Виставка "Жіночі прикраси XIII-XX століть" відкрилась у Чернігівському обласному історичному музеї імені Василя Тарновського.
    Увагу відвідувачів привертають зразки дукатів, для виготовлення яких використовувалися не лише золоті та срібні монети, але й виготовлені із бронзи,  міді,  латуні у поєднанні з бурштином,  що були  поширені  на Лівобережжі України. Представлено тут і портрети жінок, які стали уособленням берегинь нашого народу. Одна з яких Наталка Розумиха - мати останнього гетьмана України.
    Експозиція народилася завдяки зусиллям музейних працівників, чернігівських колекціонерів.



    * * * * *

    "МОХНАТОРУКИЙ" КИТАЙСЬКИЙ КРАБ ОБЖИВАЄ АКВАТОРІЮ КАХОВСЬКОГО МОРЯ
    Запоріжжя. 7 березня. Китайським   або  "мохнаторуким" крабом є дивовижної форми річкова істота, яку вперше виявлено рибалками у Каховському водосховищі поблизу села Скельки Василівського району Запорізької області. За висновком фахівців Південного науково-дослідного   інституту   морського   рибного   господарства   та океанографії, краб "може становити небезпеку для водних та гідротехнічних споруд".
    Цей вид краба описаний ще у 1854 році. У 1912 році  він випадково був завезений до річки Ельби, звідки і розселився у басейні Балтійського моря. Нині це постійний мешканець річок у Франції, Німеччині, Голландії, Бельгії, Швеції, Фінляндії, Польщі, Португалії, Англії. Нещодавно краб був виявлений у басейні річки Волги. На думку фахівців, він був завезений до Каховського моря судами, які курсують у згадані вище країни. У 1998 році появу китайського краба зафіксовано в Одеській затоці та Азовському морі.
    Довідка : "Мохнаторукий" більшу частину життя проводить у прісних річках. Досягши статевої зрілості, мігрує до морів, де у солонуватих водах відкладає яйця. Тут же народжується і його потомство. Після линьки молоді краби рухаються за течією у прісні води. Краби вживають двостворчатих молюсків, черв'яків та залишки органіки. Для облаштування помешкання вони риють, досить глибоко, річкові береги , чим і можуть становити небезпеку для водних та гідротехнічних споруд.

    11.03.03 №30





    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.