News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 21:33 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 4, 2003, 9:00 am ET

    Press Release

    Новини з України

    04.03.03 №26
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ УХВАЛЕНІ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ ГОСПОДАРСЬКИЙ ТА ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКСИ УКРАЇНИ
    Київ. 3 березня. Президент України Леонід Кучма підписав ухвалені Верховною Радою Господарський та Цивільний кодекси України.
    Ці Закони України набирають чинності з 1 січня 2004 року.


    * * * * *


    ПОЛІТИЧНА РЕФОРМА ПОВИННА РОЗПОЧАТИСЯ З ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, ВВАЖАЄ ЛЕОНІД КРАВЧУК
    Житомир. 3 березня. Політична реформа повинна розпочатися з внесення змін до Конституції України. Так Леонід Кравчук відповів на запитання щодо найбільш раціональних шляхів її проведення в країні. Якщо політичні сили готові до цього, то цей процес, на думку Леоніда Кравчука, можна розпочати не відкладаючи. У Верховній Раді наразі є варіант змін до Конституції, запропонований фракцією соціалістів. Цей проект має висновок Конституційного суду, не суперечить Конституції України, але соціал-демократична фракція, наприклад, не погоджується з усіма поданими пропозиціями. На думку Леоніда Кравчука, як голови фракції СДПУ(о), цей проект недостатньо відповідає інтересам України та її перспективам. Тому Президент України задекларував, що він найближчим часом внесе свій проект змін до Конституції. Після цього з двох проектів, якщо жоден з них не набере 300 голосів, можна буде зробити один. Однак це вимагатиме певного часу. Тому Леонід Кравчук упевнений, що до президентських виборів зміни до Конституції внесені не будуть. Звісно, що і політична реформа, як завдання, не може реально розпочатися. Хоча, зауважив екс-президент, окрім політичної реформи, Верховна Рада України може прийняти низку законів, які дали б можливість удосконалити систему влади, не ставлячи це вдосконалення в залежність від змін до Конституції. На його переконання, це можуть бути Закони, "Про уряд", "Про муніципальну власність" тощо.

    * * * * *


    ПІСЛЯ ПРАЗЬКОГО САМІТУ НАТО Є ВСІ ПІДСТАВИ ГОВОРИТИ ПРО ПОЧАТОК НОВОГО ЕТАПУ У ВЗАЄМОВІДНОСИНАХ УКРАЇНИ З АЛЬЯНСОМ, ВВАЖАЄ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ОЛЕКСАНДР ЗІНЧЕНКО
    Київ. 3 березня. Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко вважає, що після Празького самміту НАТО, який відбувся 21-22 листопада 2002 року, є всі підстави говорити про "початок нового етапу у взаємовідносинах України з НАТО". Виступаючи на засіданні Спільної моніторингової групи Верховної Ради України та Парламентської асамблеї НАТО у Брюсселі, Олександр Зінченко зазначив, що "ухвалення у листопаді минулого року Плану дій Україна-НАТО та Цільового плану на 2003 рік в Україні сприйнято як свідчення реальної підтримки Альянсом проголошеного нею курсу на євроатлантичну інтеграцію, кінцевою метою якого є набуття повноправного членства в цій організації".


    * * * * *

    МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ РОЗПОЧАЛО СЕРІЮ РЕГІОНАЛЬНИХ СЕМІНАРІВ, ПОВ'ЯЗАНИХ ІЗ ПРИЄДНАННЯМ УКРАЇНИ ДО СОТ
    Київ. 3 березня.
    Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції розпочало серію семінарів у регіонах України для обговорення з підприємцями питань, пов'язаних із приєднанням України до СОТ. Перший семінар проходить сьогодні у Харкові за участі міністра Валерія Хорошковського.
    Міністр вважає, що при вступі України до СОТ мають бути обов'язково враховані інтереси українських підприємств.
    "Але буде значно гірше, якщо Україна, з будь-яких причин, не приєднається до СОТ або затягуватиме цей крок", - зазначив Валерій Хорошковський.
    Мінекономіки планує відкрити також спеціальну телефонну лінію, за якою підприємці зможуть отримати не тільки загальну інформацію про обов'язкові умови приєднання України до СОТ, але й консультації з конкретних питань.


    * * * * *


    ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР УКРАЇНИ СВЯТОСЛАВ ПІСКУН ЗУСТРІВСЯ З ПОСЛОМ ІТАЛІЇ ЙОЛАНДОЮ БРУНЕТТІ
    Київ. 3 березня. Генеральний прокурор України Святослав Піскун зустрівся сьогодні з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки Йоландою Брунетті.
    Під час зустрічі було обговорено питання співробітництва Генеральної прокуратури України з компетентними установами Італії у правовій сфері, зокрема, стосовно надання правової допомоги у кримінальних справах, які представляють взаємний інтерес.
    Сторони дійшли згоди також щодо доцільності особистих контактів керівників прокуратури двох країн. У зв'язку з цим попередньо обговорено строки та інші деталі організації майбутнього візиту Генерального прокурора України до Італії.


    * * * * *

    ПОНАД 100 ФІРМ 311 КРАЇН СВІТУ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У ВИСТАВЦІ "АГРОПРОМ-УКРАЇНА АГРАРНА-2003"
    Київ. 3 березня. Понад 100 фірм з 11 країн світу беруть участь у Міжнародній спеціалізованій виставці "АГРОПРОМ-УКРАЇНА АГРАРНА-2003", яка відкрилася у Національному комплексі (НК) "Експоцентр України" . Свої досягнення на ній демонструють, крім України, Росія, Польща, Молдова та інші країни. Подібні заходи, особливо напередодні весняно-польових робіт, - хороша можливість для вітчизняного сільгоспвиробника ознайомитися з новими зразками техніки та запчастин, добрив і насіння , якими поповнився ринок, зазначив на відкритті виставки міністр аграрної політики України Сергій Рижук.
    Зокрема, на виставці свої здобутки пропонують 12 провідних інститутів Української академії аграрних наук. Це розробки й удосконалення системи землеробства та ефективного господарювання, вирощування зернових і кормових культур, у тому числі, нових сортів. Зокрема, серед експонентів - Буковинський інститут агропромислового виробництва (виведення сортів та гібридів сільськогосподарських і плодових культур; реалізація високопродуктивного насіння та саджанці), Інститут землеробства (освоєння прибуткових технологій вирощування сільськогосподарських культур).


    * * * * *


    НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛА ПЕРШИЙ ПОВНОМАСШТАБНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ СЛОВНИК-ЛАЗЕРНИЙ ДИСК "СЛОВНИКИ УКРАЇНИ"
    Київ. 3 березня. Національна академія наук презентувала перший повномасштабний український електронний словник - лазерний диск "СЛОВНИКИ УКРАЇНИ", який підготовлено за дорученням Президента України.
    Як зазначив Президент НАМ України Борис Патон, електронний словник - новий, інноваційний для нашої науки, освіти і культури інтелектуальний продукт. Даний словник, за його словами, цікавий тим, що він створений на перетині мовознавства і новітніх інформаційних технологій. Такому синтезові належить велике майбутнє у розбудові україномовного інформаційного простору XXI століття, а отже, й утвердження позиції української мови у всіх сферах суспільно-політичного, наукового, освітянського, культурного життя, підкреслив Борис Патон.
    Наклад словника становить 30 тисяч примірників. 10 тисяч вже передано навчальним закладам, Міністерству освіти і науки.


    * * * * *

    УПЕРШЕ В УКРАЇНІ КИЇВСЬКІ ВЧЕНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ У ЛЬВОВІ СВОЮ КНИГУ ПРО ШЛЯХИ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ
    Львів. 3 березня. Питанням "універсального епохального циклу" присвячено нову книгу "ВЕЛИКА РОЗТОКА /ГЛОБАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОСТІ: СОЦІАЛЬНО-ІСТОРИЧНИЙ АНАЛІЗ/", презентація якої відбулася у Львівському інституті внутрішніх справ. Авторами цієї монографії є відомі науковці Едуард Афонін, Олександр Бандурка та Андрій Мартинов. На основі авторської концепції у новій книзі аналізуються зміни, що їх зазнає розвиток світового соціуму, умови формування глобальної цивілізації, зосереджується увага на перехідних еволюційних процесах та новітніх тенденціях, які визначають обличчя цивілізації в XXI столітті.
    На думку вчених, глобалізація - це прискорення усіх суспільних процесів, які відбуваються на основі досягнень новітніх інформаційних технологій. Що ж до України, то в таких умовах вона не повинна існувати відокремлено, але, з іншого боку, її прагнення стати частиною Європи теж не має бути основним вектором зовнішньої політики. Молода держава багато зробила, щоби наблизитися до європейського еталону: ядерне роззброєння, Конституція за європейськими стандартами. Звичайно, її фінансове та матеріальне становище дуже відрізняється від країн ЄС, отже на швидку інтеграцію розраховувати не можна. Втім Україна повинна не звертати з наміченого шляху й підтримувати відносини з Росією та країнами СНД, вважають науковці.


    * * * * *

    ОБ'ЄДНАННЯ "НІМЕЦЬКА МОЛОДЬ В УКРАЇНІ" ПРОВЕЛО В ТЕРНОПОЛІ АКЦІЮ "ДЕНЬ НІМЕЦЬКОЇ КУХНІ", КОШТИ ВІД ЯКОЇ ПІДУТЬ НА ДОПОМОГУ ОБЛАСНОМУ ДИТЯЧОМУ БУДИНКУ
    Тернопіль. 3 березня. Можливість ознайомитися із традиційними німецькими стравами отримали мешканці обласного центру: в одному із найбільших ресторанів Тернополя відбулася благодійна акція "День німецької кухні". На виручені від неї кошти буде придбано медикаменти та одяг для дітей-сиріт обласного будинку дитини "Малятко". Акцію організувало обласне об'єднання "Німецька молодь в Україні".
    Довідка: Всеукраїнське об'єднання "Німецька молодь в Україні" діє шість років. Молоді люди співпрацюють з німецькими молодіжними організаціями з Росії, Казахстану, Киргизстану, ФРН, Данії, Словаччини, Польщі, Угорщини. Головна мета об'єднання - створення сприятливих умов для самореалізації молоді, що цікавиться історією, культурою, традиціями німецького народу.


    * * * * *

    У ЛУЦЬКУ ПРОЙДЕ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ ТРЕНІНГ З ТРАНСКОРДОННИХ ПРОЕКТІВ
    Луцьк. 3 березня.
    У вівторок у Луцьку починається триденний тренінг з питань розробки та менеджменту проектів транскордонного характеру. Cлухачами тренінгу будуть представники органів влади Волинської та Львівської областей (Україна), Люблінського та Підкарпатського воєводств (Республіка Польща).
    Вестимуть навчання два експерти Європейського Союзу - Анне Сміт Петерсен та Ліза Броеннум із датської Школи публічного адміністрування. Під час роботи розглядатимуться проекти, реалізація яких передбачена за фінансово-технічної підтримки міжнародних інститутів і донорських організацій.

    04.03.03 №26



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.