News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 19, 14:57 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, March 3, 2003, 9:00 am ET

    Press Release

    Новини з України

    03.03.03 №25
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ СВОЄЮ ПОСТАНОВОЮ КОМПЛЕКСНУ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ АГРАРНОГО РИНКУ НА 2003-2004 РОКИ
    Київ.
    1 березня. На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову, яка затверджує Комплексну програму розвитку аграрного ринку на 2003-2004 роки. Програма має забезпечити виконання Указу Президента України "Про заходи щодо прискорення розвитку аграрного ринку". Мета Програми - створити умови для формування та розвитку стабільного аграрного ринку, який забезпечуватиме конкурентоспроможність усіх учасників, сприятиме збалансуванню темпів зростання купівельної спроможності та збільшенню експорту сільськогосподарської продукції. Документ визначає напрями здійснення державної політики, створення умов для ефективного функціонування аграрного ринку, забезпечення продовольчої безпеки країни, методи стимулювання експорту сільгосппродукції та реалізацію інноваційних проектів.
    Як повідомив під час презентації Програми міністр аграрної політики України Сергій Рижук, на нинішньому етапі для національної економіки характерними ознаками є позитивна динаміка виробництва продукції агропромислового комплексу. А стабілізація курсу національної валюти та зниження темпів інфляції спричинили підвищення попиту на продовольчому ринку України. Для якнайшвидшого задоволення такого попиту постала потреба у підвищенні ефективності функціонування аграрного ринку як системи, забезпечення динамічного реагування на швидкі ринкові зміни в контексті цінових коливань та змін попиту-пропозиції, впровадження нових технологій. Саме на вирішення цих питань і спрямована Програма розвитку аграрного ринку на 2003-2004 роки, заявив міністр.


    * * * * *




    ДО 15 КВІТНЯ УКРАЇНА ПОІНФОРМУЄ РАДУ ЄВРОПИ ПРО ВИКОНАННЯ РЕКОМЕНДАЦІЙ КОМІТЕТУ МІНІСТРІВ РЄ ЩОДО СТАНУ СВОБОДИ СЛОВА В УКРАЇНІ, ПОВІДОМИВ СЕРГІЙ ВАСИЛЬЄВ
    Київ. 28 лютого. Уже до 15 квітня Україна поінформує Раду Європи про виконання рекомендацій Комітету міністрів РЄ щодо стану свободи слова в нашій державі. Про це журналістам повідомив керівник Головного управління інформаційної політики Адміністрації Президента України Сергій Васильєв. Також він поінформував, що 26 лютого на засіданні Комітету міністрів РЄ було відзначено згоду органів влади України з рекомендаціями, що містяться в доповіді уповноважених експертів РЄ, та готовність надати інформацію про стан виконання цих рекомендацій.
    Разом з тим Сергій Васильєв зазначив, що під час засідання Групи Доповідача з питань демократичної стабільності РЄ 17 лютого 2003 року спостерігалася певна дезінформованість європейських чиновників щодо стану справ в Україні. Тому група українських експертів погодилася з рекомендаціями KM РЄ в цілому, заперечивши більшість фактів, які містила доповідь Дейвіда Андерсона та Карела Якубовича. Це викликало надзвичайно гарячі дискусії під акомпанемент зауважень, що
    "європейські експерти ніколи не помиляються" , зазначив Сергій Васильєв. Але, за його словами, українцям вдалося фактично довести помилковість багатьох позицій доповідачів, що викликало "ніяковість в очах учасників засідання".
    Коментуючи можливість виконати окремі рекомендації, насамперед щодо приведення українського законодавства по ЗМІ до стандартів ЄС, Сергій Васильєв зазначив, що, на думку РЄ, з 2000 року майже нічого в українському законодавстві не змінилося на краще. Але, вважає Сергій Васильєв, це питання мають вирішувати саме депутати, в першу чергу, парламентського комітету з питань свободи слова та ЗМІ. При цьому, Рада Європи не забажала вимагати звіт від керівництва профільного парламентського комітету. Сергій Васильєв зазначив, що деякі законодавчі положення України справді не відповідають нормам ЄС, але це незначні розбіжності.
    Довідка: 17 лютого Група Доповідача, а 26 лютого Комітет міністрів РЄ прийняли до уваги доповідь експертів Дейвіда Андерсона та Карела Якубовича щодо свободи слова в Україні. Визнані чинними і рекомендації РЄ до України. Цими рекомендаціями, наразі, передбачається посилити кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності, запровадити практику колективних переговорів між власниками та ЗМІ, запровадити єдину уніфіковану систему акредитації та розробити "Етичний кодекс журналістів". Також Україну зобов'язано до повного застосування Європейської конвенції з прав людини шляхом перегляду законодавства у сфері ЗМІ, негайного реагування на будь-які випадки переслідування журналістів та виробничого співробітництва з міжнародними організаціями. Затверджено низку рекомендацій і безпосередньо для виконання Радою Європи.

    * * * * *

    ДВОСТОРОННІ ПРОТОКОЛИ ПРО ДОСТУП НА РИНКИ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ З БОЛГАРІЄЮ, ЧЕХІЄЮ, СЛОВАЧЧИНОЮ, БРАЗИЛІЄЮ ТА ЄС БУДУТЬ ПІДПИСАНІ НЕ ПІЗНІШЕ БЕРЕЗНЯ, ПЕРЕКОНАНИЙ ВАЛЕРІЙ ХОРОШКОВСЬКИЙ
    Київ. 2 березня.
    Процес підписання двосторонніх протоколів про доступ на ринки товарів та послуг з країнами - членами Робочої групи СОТ є "найбільш просунутою зоною" у переговорах України зі Світовою організацією торгівлі, вважає міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Валерій Хорошковський.
    Він повідомив, що під час чергового раунду двосторонніх переговорів з країнами - членами Робочої групи з питань доступу на ринки товарів і послуг, який відбувся 19-26 лютого цього року, Україна підписала двосторонній протокол з Угорщиною, що стала 10-ю країною, з якою Україна погодила питання доступу до ринків товарів і послуг. Попередні 9 протоколів були підписані з Мексикою, Уругваєм, Новою Зеландією, Канадою, Південною Кореєю, Словенією, Латвією, Грузією та Індією.
    Ще кілька країн готують до підписання двосторонні протоколи. Зокрема, українській делегації вдалося узгодити суперечливі позиції з Болгарією, завершені переговори з Чехією, Словаччиною, Бразилією та Європейським Союзом. Відповідні протоколи, на переконання міністра економіки та з питань європейської інтеграції, буде підписано не пізніше березня.


    * * * * *

    ПИТАННЯ ЩОДО ПОГЛИБЛЕННЯ УКРАЇНСЬКО-ТУРЕЦЬКОЇ СПІВПРАЦІ НА РІВНІ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ ОБГОВОРЕНО В ХОДІ ВІЗИТУ ЗАСТУПНИКА ДЕРЖСЕКРЕТАРЯ МЗС УКРАЇНИ ДО ТУРЕЧЧИНИ
    Київ. 28 лютого. Заступник державного секретаря МЗС України Олександр Моцик під час робочого візиту до Турецької Республіки провів зустріч з губернатором провінції Стамбул Муаммером Гюлєром.
    У ході бесіди обговорено ряд питань двостороннього українсько-турецького співробітництва, а також можливі шляхи його поглиблення, зокрема, у сфері регіональної співпраці на рівні місцевих органів влади двох країн. Досягнуто попередньої згоди щодо участі Муаммера Гюлєра на чолі делегації бізнесменів і промисловців Стамбула в українсько-турецькому форумі регіонального співробітництва, який українська сторона пропонує провести в Одесі в ході офіційного візиту Президента Туреччини в Україну запланованого на цей рік. Окрім того, погоджено питання реалізації підписаної між Одеською облдержадміністрацією та губернаторством Стамбула у червні 2002 року Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне, культурне та гуманітарне співробітництво.


    * * * * *

    ПОСОЛ УКРАЇНИ В БРАЗИЛІЇ ОБГОВОРИВ З БРАЗИЛЬСЬКИМИ ПАРЛАМЕНТАРІЯМИ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ДВОСТОРОННЬОГО СПІВРОБІТНИЦТВА
    Київ. 28 лютого. Посол України в Бразилії Юрій Богаєвський зустрівся з групою депутатів та сенаторів Національного конгресу від штату Паран, де мешкає найчисельніша українська громада цієї країни.
    Посол поінформував представників Національного конгресу про бачення українською стороною подальших перспектив розвитку співробітництва з Бразилією. Дипломат наголосив на пріоритетності реалізації двосторонніх домовленостей, які були досягнуті під час робочої зустрічі Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з Президентом Бразилії Л.І Лулою да Сілва 26 січня ц.р. в швейцарському місті Давосі. Ці домовленості передбачають, зокрема, активізацію співпраці України та Бразилії в реалізації спільних проектів у сфері дослідження космічного простору в мирних цілях та в галузі енергетичного машинобудування.


    * * * * *

    ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ, ЯКОМУ ВИПОВНЮЄТЬСЯ 85 РОКІВ, ОБ"ЄДНУЄ ПОНАД З МІЛЬЙОНИ ПРИХИЛЬНИКІВ ТА АКТИВІСТІВ
    Київ. 28 лютого. Товариство Червоного Хреста України, якому виповнюється 85 років, об'єднує більш ніж 3 мільйони прихильників та активістів у майже 39 тисячах первинних осередках. Про це повідомила виконавчий директор Товариства Алла Хабарова.
    За її словами головна мета одного з найбільших громадянських об'єднань країни - допомога найуразливішим верствам населення. Національне Товариство стало важливим фактором гуманізації суспільства Свідчення тому - його постійна турбота про інвалідів, літніх людей, біженців, дітей вулиць, потерпілих від стихійного лиха, аварій та катастроф, підкреслила Алла Хабарова.


    * * * * *

    ПЕРШИЙ ВЕЛИКИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ТЕАТР АНТРЕПРИЗИ "ЗІРКИ ОБОЛОНІ" НЕВДОВЗІ ПОЧНЕ ДІЯТИ В КИЄВІ
    Київ. 2 березня. Прес-конференція, присвячена відкриттю першого великого українського театру антрепризи "ЗІРКИ ОБОЛОНІ", відбулася в Київському музичному театрі.
    Ідею створення великого театру антрепризи в Україні, яка плекалася впродовж останніх трьох років, невдовзі пощастить втілити у життя завдяки активній меценатській підтримці акціонерного товариства "Оболонь". Як відзначив на зустрічі український режисер Юрій Кочевенко, новий театр буде постійно діючим, матиме велику залу, акторський колектив, балет і оркестр. Передбачається, що цей мистецький заклад поєднає під своїм дахом найкращих акторів і режисерів з різних театрів. За його словами, все це робиться для того, щоб "виграв" український глядач. Юрій Кочевенко поінформував, що діяльність нового театру буде спрямована на створення українського мистецтва високого рівня з максимальним охопленням талановитих людей.
    Як відзначалося на прес-конференції, театр антрепризи "Зірки Оболоні" має стати справді високоякісним мистецтвом смокінга, елітарності та зірковості, яке кардинально відрізнятиметься від нашвидкуруч створених постановок гастролерів і зможе конкурувати з великими вітчизняними та зарубіжними театрами. Основним у роботі нового мистецького закладу буде "Українська мова і найкращі зразки світової драматургії".
    Передбачається, що новий театр розпочне свою діяльність у квітні виставою "Шоумен", поставленою за мотивами французького драматурга Жана Ануя. До завершення будівництва великого театрально-мистецького центру на Оболоні театр функціонуватиме у столичному Музичному театрі.


    * * * * *


    ДО ТЕРНОПОЛЯ ПРИБУЛА ЧУДОТВОРНА КРОВОТОЧИВА ІКОНА СПАСИТЕЛЯ, ЯКА ПОХОДИТЬ ІЗ СЕЛА ДЕРЖАВИНА ОРЕНБУРЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
    Тернопіль.
    28 лютого. Три дні в Тернопільському кафедральному соборі святих мучениць Віри, Надії та Софії перебуватиме кровоточива чудотворна ікона Спасителя із села Державина Оренбурзької області.
    Сьогодні її доставлено до Тернополя. А перед цим вона побувала в багатьох єпархіях Росії, Білорусі, Казахстану та України. І щоразу до неї з молитвою приходять немічні і хворі, просять допомоги і зцілення, зміцнення у вірі.
    За словами архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія, історія цієї ікони сягає у кінець 90-х років минулого століття, коли в селі Державине Оренбурзької області в одній із родин почали мироточити паперові ікони та металевий хрест. Через рік на поверхні ікони почали з'являтися невеличкі плями червоної рідини, котра, як кров, згорталася і перетворювалася у згустки. Після відповідних біохімічних експертиз виявилося, що ікона виділяє рідину, аналогічну людській крові. Гематологи визначили групу крові - четверту, що збіглася з даними, отриманими їх італійськими колегами, котрі досліджували сліди крові на Туринській плащаниці.
    Звістка про чудесну подію й досі хвилює тисячі віруючих, які прагнуть помолитися перед однією з найбільших святинь нового часу - чудотворною Іконою Спасителя. Кровоточивого.


    * * * * *

    "МРІЯ " ПЛЕКАЄ ТАЛАНТИ СЛОБОЖАНЩИНИ
    Суми. 28 лютого. Побачив світ восьмий випуск альманаху літераторів Сумщини "СЛОБОЖАНЩИНА". Як і попередні, цей номер видруковано за підтримки облдержадміністрації у сумському видавничо-виробничому підприємстві "Мрія". На сторінках нового альманаху поміщена окремим розділом "МОЯ БАРВІНКОВА КНИЖЕЧКА", авторами якої стали переможці Сумського міського конкурсу юних поетів, казкарів, оповідачів.
    Підтримуючи молоді таланти, ми щиро радіємо продовженню кращих традицій краю, започаткованих і примножених нашими славними земляками Павлом Грабовським, Олександром Олесем, Пантелеймоном Кулішем, Миколою Хвильовим, Іваном Багряним, Остапом Вишнею, Дмитром Білоусом, Олексою Ющенком, Михайлом Шевченком, Володимиром Затуливітром та багатьма іншими, - сказав директор видавництва Володимир Лобов - За неповних вісім років свого існування "Мрія" видрукувала своєрідну восьмитомну хроніку літературно-мистецького життя краю, адже кожен альманах "Слобожанщини" - це окремо видана багатосторінкова книга відкриттів і знайомств. У цьогорічному альманасі широко представлені твори як іменитих, так і літераторів-початківців, слухачів літературних студій "Орфей", "Криниця", "Зерна". Увагу привертають нові розділи: антологія, поезії та новели,
    "Незабутні", "Для найменших".

    03.03.03 №25



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.