News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Mon, April 29, 04:37 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, February 27, 2003, 9:00 am ET

    Press Release

    Новини з України

    27.02.03 №23
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ



    ДЕЛЕГАЦІЯ УКРАЇНИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У XIII КОНФЕРЕНЦІЇ ГЛАВ ДЕРЖАВ ТА УРЯДІВ КРАЇН-УЧАСНИЦЬ РУХУ НЕПРИЄДНАННЯ У КУАЛА-ЛУМПУРІ
    Київ. 26 лютого.
    "За свою більш ніж сорокалітню історію об'єднання стало вагомим чинником сучасних міжнародних процесів, впливовим фактором формування нового демократичного світоустрою", наголошується у зверненні Президента України до учасників XIII Конференції глав держав та урядів країн-учасниць Руху Неприєднання, засідання якої відбулося 24-25 лютого у столиці Малайзії Куала-Лумпурі. Це звернення на конференції оголосив голова української делегації, заступник державного секретаря МЗС України Володимир Єльченко.
    У своєму зверненні Президент України підкреслив, що країни-учасниці Руху Неприєднання можуть розраховувати на Україну як на надійного і конструктивно налаштованого партнера.
    У рамках Самміту заступник держсекретаря МЗС України провів двосторонні зустрічі з Президентом Ефіопії Гірма Вольдегіоргісом, першим-віце-президентом Панами Артуро Вальяріно, міністрами закордонних справ Замбії, Кенії, Еквадору, Бутану, Мозамбіку, Марокко, Того, Уганди, Венесуели, керівниками делегацій Кіпру, Гамбії, Сенегалу, в ході яких обговорено пріоритетні питання двостороннього співробітництва з Україною у різних галузях та взаємодії з цими країнами на міжнародній арені, досягнуті домовленості щодо обміну візитами.
    Під час перебування у Куала-Лумпурі відбулися також робочі консультації глави української делегації у міністерствах закордонних справ та оборони Малайзії.


    * * * * *

    У ЖЕНЕВІ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ З КЕРІВНИКОМ ДЕЛЕГАЦІЇ ЄВРОСОЮЗУ У РОБОЧІЙ ГРУПІ З ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО COT
    Київ. 26 лютого. У Женеві відбулася зустріч міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Валерія Хорошковського з керівником делегації Євросоюзу у Робочій Групі з вступу України до СОТ Карлом Трояном.
    Валерій Хорошковський та Карл Троян обговорили питання про визнання України Євросоюзом країною з ринковою економікою, а також про перехід до підготовки підсумкового Звіту Робочої Групи. Підсумковий звіт має рекомендувати Світовій організації торгівлі підтримати приєднання України до цієї організації.
    Стосовно визнання України державою з ринковою економікою, Карл Троян зазначив, що Єврокомісія вже провела необхідне дослідження української економіки і зараз проводить переговори з країнами-членами ЄС. Карл Троян вважає, що ЄС оголосить свою позицію з цього питання під час візиту до Брюсселя Прем'єр-міністра України Віктора Януковича, який заплановано на 18 березня.
    Щодо переходу до підготовки підсумкового Звіту Робочої Групи з вступу України до СОТ, то Карл Троян повідомив, що з боку ЄС немає заперечень. ЄС готовий перейти до завершального етапу діяльності Робочої Групи. Україна має узгодити перехід до завершального етапу з усіма країнами-учасниками Робочої Групи.


    * * * * *

    ВІЗИТ У КИЇВ ДАВ ЗМОГУ ПРОЯСНИТИ ЧИМАЛО ПИТАНЬ, ЯКІ ТУРБУВАЛИ СВІТОВИЙ БАНК, ЗАЯВИВ ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР СБ ПО ГРУПІ КРАЇН АД МЕЛКЕРТ
    Київ. 26 лютого. У результаті зустрічей у парламенті та уряді для нас стала більш прозорою та зрозумілою політика українських властей, заявив виконавчий директор Світового банку по групі країн Ад Мелкерт. Після зміни складу Кабінету Міністрів України ми були занепокоєні можливими змінами в його стратегії реформ, у тому числі, й у взаємовідносинах зі Світовим банком, сказав він. Але під час візиту переконалися у протилежному: новий уряд не має наміру звертати зі шляху ринкових перетворень, про що, зокрема, свідчить його намір реалізувати систему реєстрації прав власності на землю. Дуже важливим є й прагнення Кабінету Міністрів реформувати судову систему країни, забезпечити відкритість ухвалених законодавчих актів та їх суворе дотримання, що залучить в Україну інвесторів і дасть змогу їм плідно працювати в країні, підкреслив представник Світового банку. За його словами, Україна не повинна знижувати темпи ухвалення основоположних реформаторських законів і приведення українського законодавства до міжнародних норм.
    Стосовно термінів поновлення фінансування України Світовим банком Ад Мелкерт зауважив, що вважає передчасним відповідати на це питання. Я за надання такої допомоги, але для цього необхідно узгодити ряд конкретних питань, над якими працюють пов'язані з Україною фахівці СБ та МВФ, сказав він. У цілому представник банку схвально відгукнувся про Програму діяльності уряду України, відзначивши, що в ній враховано багато побажань Світового банку й МВФ. Ад Мелкерт також позитивно оцінив рішення Білорусі, Казахстану, Росії й України про формування єдиного економічного простору. Таке формування, вважає він, може сприяти міжнародній інтеграції чотирьох країн, стимулом до якої стане їх співпраця на регіональному рівні.


    * * * * *

    ЄБРР РОЗГЛЯНЕ МОЖЛИВІСТЬ СПІВПРАЦІ З МІНПАЛИВЕНЕРГО У ВУГІЛЬНІЙ ГАЛУЗІ
    Київ. 26 лютого. Питання реорганізації вугільної галузі України та можливість участі Європейського банку реконструкції і розвитку у вугільних проектах обговорили державний секретар Міністерства палива та енергетики України Юрій Ященко, виконавчий директор цього банку в Україні Вільям Франке і банкір ЄБРР Ольга Єрьоміна.
    Зокрема, Юрій Ященко виклав концепцію реорганізації вугільного сектора, яку проводить міністерство, та її кінцеві цілі. Він підкреслив, що реорганізація є менеджерським рішенням, прийнятим для стабілізації ситуації у вугільній галузі та підвищення її життєздатності.
    Упорядкувавши організаційно-правову форму, міністерство зможе вирішити проблему фінансового оздоровлення шахт, збалансованості, створити умови для відтворювання виробництва. Ю. Ященко звернув увагу, що подальша корпоратизація вугільних підприємств у єдиний майновий комплекс для підвищення їх інвестиційної привабливості проводиться за принципом організації інших галузей у ПЕКу. Мінпаливенерго розглядає можливість створення у майбутньому національної компанії "Вугілля України" за принципом НАК "Нафтогаз України".
    "Це дозволить Мінпаливенерго повністю відійти від виробничих функцій, щоб залишитися чисто функціональним міністерством" , - підкреслив Ю.Ященко.


    * * * * *

    ЦЬОГО РОКУ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ НА ТРИ ВІДСОТКИ ЗБІЛЬШИТЬ КІЛЬКІСТЬ СТУДЕНТІВ, ЯКІ НАВЧАТИМУТЬСЯ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ЗА ДЕРЖЗАМОВЛЕННЯМ
    Київ. 26 лютого. Цього року Міністерство освіти і науки України на три відсотки збільшить кількість студентів, які навчатимуться у вищих навчальних закладах за держзамовленням. Особлива увага приділятиметься інженерним спеціальностям, що пов'язані з базовими галузями економіки.
    Про це поінформував міністр освіти та науки України Василь Кремень під час прес-конференції присвяченій діяльності уряду Віктора Януковича в галузі освіти за 100 днів.

    * * * * *


    СПІЛЬНА ІСТОРІЯ І ПРАГНЕННЯ ДО НЕЗАЛЕЖНОСТІ ОБ'ЄДНУЄ УКРАЇНСЬКИЙ І БОЛГАРСЬКИЙ НАРОДИ, НАГОЛОСИЛИ УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ "УКРАЇНА-БОЛГАРІЯ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІР - ІСТОРІЯ, СЬОГОДЕННЯ, МАЙБУТНЄ"
    Київ. 26 лютого.
    Засідання "круглого столу" на тему "Україна-Болгарія: європейський вимір - історія, сьогодення, майбутнє" провели у Києві товариство "Україна-світ", Федерація товариств зв'язків із зарубіжними країнами, Київське товариство болгарської культури "Родолюбіє". Зустріч відбулася з нагоди 125-ї річниці відновлення болгарської державності, яка відзначатиметься 3 березня.
    Учасники "круглого столу" зазначали, що тисячі українців загинули під час російсько-турецької війни за визволення Болгарії від османського ярма. У всесвітній історії українці і болгари символізують традиційні симпатію і солідарність, які два народи пронесли через тисячоліття. На засіданні йшлося про відновлення історичної справедливості щодо кримських болгар, яких свого часу було депортовано тоталітарним режимом.
    Довідка: На сьогоднішній день в Україні проживає близько 200 тисяч болгар, серед них майже половина - у сільській місцевості. Найбільше представників болгарської діаспори мешкають в Одеській та Запорізькій областях.


    * * * * *

    НЕВІДОМІ СТОРІНКИ НАЙБІЛЬШОЇ ТРАГЕДІЇ XX СТОЛІТТЯ ВИСВІТЛЮЄ НОВА КНИГА ОЛЕГА ГУСЄВА "НЕВИДИМИЙ ЧОРНОБИЛЬ"
    Київ. 26 лютого.
    У київському видавничому центрі "Друк" вийшла книга заслуженого журналіста України Олега Гусєва "НЕВИДИМИЙ ЧОРНОБИЛЬ". Це вже десята документально-публіцистична повість учасника ліквідації наслідків аварії ЧАЕС, у якій вперше оприлюднюється низка документів про заходи парламенту та уряду до та після закриття Чорнобильської АЕС, політичні ініціативи держави на міжнародному рівні щодо мінімізації наслідків аварії.
    Десятитомник Олега Гусєва про події навколо ЧАЕС містить понад 2500 сторінок із сотнею фотознімків та інформацією, наданою більш як 10 тисячами співрозмовників. Таким чином реалізується спроба представити багатопланову картину боротьби українського народу з чорнобильським лихом. При цьому, на думку автора, лише тепер з донедавна невідомих, а то й засекречених фактів найбільшої трагедії минулого століття все частіше починає з'являтися світові очевидне.


    * * * * *

    НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ВІДНОВЛЮЄТЬСЯ ГОЛОВНИЙ СХІДНО-КАРПАТСЬКИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ШЛЯХ
    Івано-Франківськ. 26 лютого. Івано-Франківська регіональна фундація "КАРПАТСЬКІ СТЕЖКИ" минулого року відновила близько 60 км Головного східно-карпатського туристичного шляху в Долинському та Рожнятівському районах. Крім того, повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації, проведені підготовчі роботи для реконструкції туристичного притулку в Рожнятівському районі. Шлях проходитиме гірськими масивами в Долинському, Рожнятівському, Надвірнянському, Верховинському районах та в районі Ворохти та Яремчі.
    З часу свого заснування фундація активно залучилася до відновлення старих та створення нових гірських туристичних маршрутів у Карпатах. Її діяльність підтримує Івано-Франківська облдержадміністрація, яка виділила кошти на закупівлю інструментів та матеріалів, необхідних у роботі під час відновлення маршрутів.

    27.02.03 №23




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.