News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 12:12 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, January 31, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release

    Українсько-американський комітет з питань економічного співробітництва

    28-29 січня 2003 року, м. Вашингтон

    Спільна заява
    Уряду України та Уряду Сполучених Штатів Америки

    28-29 січня 2003 року у м. Вашингтон під співголовуванням Міністра економіки та з питань європейської інтеграції України В.І.Хорошковського та в.о. Координатора допомоги Сполучених Штатів країнам Європи та Євразії Т.С.Адамса і другого заступника Міністра фінансів США Н.Лі відбулось 12-е засідання Українсько-американського комітету з питань економічного співробітництва.

    Від України у засіданні взяли участь Міністр палива та енергетики С.Ф.Єрмілов, Заступник голови Національного банку України О.В.Шлапак, офіційні представники Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції, Міністерства закордонних справ, Міністерства промислової політики, Міністерства аграрної політики, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції та Адміністрації Президента України. Сполучені Штати були представлені офіційними представниками Міністерства енергетики, Державного департаменту, Агентства міжнародного розвитку, Офісу Торговельного представника, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства торгівлі, Агентства з торгівлі та розвитку, Агентства з питань охорони навколишнього середовища та Ради національної безпеки. У засіданні також взяли участь Посол України в США К.І.Грищенко та Посол США в Україні К.Паскуаль.

    Обидві сторони підтвердили, що діяльність Комітету продовжує робити значний внесок у розвиток партнерства між Україною та Сполученими Штатами і що Комітет залишається корисним форумом для аналізу українсько-американського економічного співробітництва, спрямованого на всебічні ринкові реформи, стале економічне зростання, збільшення інвестиційних можливостей та обговорення шляхів, які можуть бути підтримані американською стороною.

    Американська сторона вітала досягнення Уряду України у поліпшенні макроекономічної ситуації. В основі минулорічного зростання в Україні був міцний внутрішній попит та підвищення реальних доходів, диверсифікація експорту і торговельних партнерів та зростання малого бізнесу. Обидві сторони погодились, що критично важливо утримувати стабільність макроекономічної ситуації, особливо у фіскальній галузі, і не допустити втрати переваг зростання, отриманих від здійснення нелегких структурних реформ.

    Комітет розглянув роль зваженої фіскальної політики для забезпечення подальшого економічного зростання в Україні. Обидві сторони відзначили важливість збалансованого та реалістичного бюджету, стабільної та послідовної монетарної і кредитної політики для підтримки сталого економічного розвитку. Сторони обговорили шляхи забезпечення рівності усіх платників податків як державної, так і приватної власності, експортерів та неекспортерів, включаючи погашення заборгованості з ПДВ. Вирішення цієї проблеми матиме позитивний вплив на збільшення інвестування та економічне зростання в Україні.

    Обидві сторони погодились, що роль малого бізнесу та дрібних підприємств є важливою для подальшого зростання економіки. Подальша увага до зниження регуляторних бар'єрів є ключовим елементом цих зусиль, так само як і розширення можливості доступу малого бізнесу до кредитів. Комітет відзначив позитивний внесок, зроблений Банком мікрофінансування у кредитування малого бізнесу та дрібних підприємств, і вітав той факт, що деякі українські комерційні банки почали слідувати прикладу Банку мікрофінансування шляхом надання позик даній групі підприємців.

    Сторони відзначили прогрес у впровадженні регуляторної реформи. Створення стабільної, справедливої та ефективної регуляторної системи є важливим для підтримки розвитку малого та середнього бізнесу. Буде продовжено обговорення питання затвердження моделі єдиних пунктів комплексного надання державних послуг з реєстрації підприємств, яка успішно проходить випробування у трьох містах, що дозволить знизити витрати та прискорити процес реєстрації малих і середніх підприємств.

    Обидві сторони приділили особливу увагу крокам, необхідним для поліпшення інвестиційного клімату в Україні, включаючи розв'язання невирішених проблем американських бізнесменів та інвесторів в Україні у відкритий та транспарентний спосіб і у відповідності до міжнародних зобов'язань України щодо незалежного та справедливого провадження справ, визнання і виконання іноземних арбітражних рішень шляхом із застосуванням відповідної юридичної процедури. Для прискорення цього процесу сторони будуть групувати проблемні випадки у три окремі категорії, щодо яких визначатиметься процедура вирішення спорів. Сторони вітали прийняття Закону про судоустрій та посилення потенціалу Державної виконавчої служби при Міністерстві юстиції, а також сподіваються на введення Цивільного кодексу та прийняття Податкового кодексу. Сполучені Штати закликали Україну продовжити подальше реформування її господарського законодавства.

    Українська сторона повідомила про заходи, яких було вжито протягом останнього місяця щодо введення нового законодавства в галузі боротьби з відмиванням грошей для забезпечення відповідності міжнародним стандартам. Сторони визначили решту заходів, які Україні необхідно здійснити для забезпечення відповідності міжнародним стандартам включаючи поточні доповнення до закону про банки та банківську діяльність. В разі, якщо це буде виконано, американська сторона заохочуватиме зняття додаткових санкцій, рекомендованих ФАТФ 20 грудня 2002 р., однак це не стосуватиметься виключення України з переліку некооперуючих країн на наступному пленарному засіданні ФАТФ у лютому 2003 р. Обидві сторони погодились, що швидка імплементація нового законодавства є надзвичайно важливою для заснування ефективної системи боротьби з відмиванням грошей, яка відповідатиме міжнародним стандартам.

    Сполучені Штати вітали підтримку Уряду України у боротьбі проти тероризму та його відданість справі виявлення та замороження активів терористів.

    Сполучені Штати висловили свою підтримку зусиллям України по вжиттю усіх необхідних кроків у напрямі вступу до СОТ та готові працювати з Урядом України у такому темпі, у якому він може рухатись уперед. З цією метою Сполучені Штати закликають Україну вважати процес вступу до СОТ невід'ємною частиною програми економічного реформування, а не окремим процесом. Сполучені Штати готові підтримати проведення засідання Робочої групи щодо вступу України до СОТ до кінця першого кварталу 2003 року ..

    У цьому контексті українська сторона вітала б швидке отримання відповіді на її тарифну пропозицію.

    Сторони також продовжили діалог з питань захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Обидві сторони також обговорили важливе значення своєчасного розв'язання питань, які стосуються експорту американської продукції птахівництва в Україну. Сполучені Штати вітатимуть візит українських ветеринарів з метою вироблення конкретних формулювань нового експортного сертифікату на продукцію птахівництва, що міститиме технічні параметри, які базуються на науковій та нормативній відповідності.

    Американська сторона повідомила про заходи, яки вона здійснює для можливого зняття Конгресом США дії поправки Джексона-Веніка по відношенню до Росії, України та семи інших країн.

    Під час обговорення американська сторона висловила занепокоєність труднощами з реєстрацією відповідними установами в Україні двох фінансованих Урядом Сполучених Штатів проектів технічної допомоги. Українська сторона відзначила необхідність забезпечення відповідності проектів українському законодавству ще до їх реєстрації та підтвердила свою відданість застосуванню конструктивного підходу  при вирішенні правових питань. Сторони домовились продовжити обговорення з метою швидкого досягнення згоди.

    Обидві сторони погодились поліпшити процес спільного перегляду проектів  АМР США.

    Американська сторона висловила задоволення прогресом у продовжені аграрних реформ в Україні, особливо в результаті прийняття у 2001 році Земельного кодексу. Крім того, з метою сприяння видачі сертифікатів на право власності на землю Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати заходи, спрямовані на надання підтримки розвитку комерційно орієнтованого аграрного ринку та кредитної системи. Обидві сторони відзначили, що це мало позитивний вплив на українську економіку. Американська сторона висловила зацікавленість у подальшому впровадженні політики Уряду України щодо більш широкого доступу до комерційних кредитів та збільшення надходжень товарів у сферу офіційної економіки.

    Обидві сторони визнали прогрес у реформуванні енергетичного сектора, включаючи поліпшення платіжної дисципліни, однак наголосили на необхідності вжиття додаткових зусиль для поліпшення готівкових розрахунків за енергоресурси. Це, разом із реструктуризацією заборгованості в енергетичному секторі, прокладе шлях до приватизації та лібералізації енергетичного сектора.

    Американська сторона підкреслила, а українська сторона визнала необхідність своєчасного вирішення питань, що є критично важливими для успішного завершення будівництва "Укриття" на Чорнобильській АЕС. Сполучені Штати вітали відданість української сторони розглянути можливість надання доступу американських експертів до радонових сховищ з метою підвищення рівня фізичного захисту. Обидві сторони погодились у найближчому майбутньому продовжити дію Угоди 1993 року щодо підвищення операційної безпеки цивільних ядерних об'єктів в Україні. Українська сторона наголосила на тому, що необхідно продовжити здійснення проекту кваліфікації ядерного палива згідно з відповідною міжурядовою угодою. Сполучені Штати зазначили, що одразу після виділення Конгресом США затвердження фінансування буде здійснено спільний перегляд та встановлено пріоритетність проектів з тим, щоб визначити, які заходи можуть бути підтримані. Обидві сторони підтвердили важливість підвищення фізичної безпеки на ядерних електростанціях і сподіваються почати її оцінку у лютому 2003 року. Обидві сторони погодились розглянути можливість участі "Енергоатому" в партнерській програмі у рамках програми безпеки ядерної енергетики Міністерства енергетики США. Українська сторона поінформувала американську сторону про підготовку до Київської міністерської конференції "Довкілля для Європи", що проводитиметься під егідою Економічної Комісії ООН для Європи у травні 2003 року. Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість станом підготовки зустрічі, відзначивши проблеми визначення порядку денного, рамкової стратегії співробітництва в галузі охорони довкілля та зосередженості на юридично обов'язкових угодах та стратегіях, до яких приєдналася лише обмежена кількість країн-членів згаданої Комісії. Сполучені Штати внесли кілька пропозицій, які Україна погодилась розглянути після одержання їх у письмовому вигляді, і обидві сторони зобов'язались співпрацювати у процесі її підготовки.

    Сторони планують провести наступне засідання Комітету з економічного співробітництва влітку 2003 року в Києві.

    СПІВГОЛОВА КОМІТЕТУ
    ВІД УКРАЇНИ
    ________________________
    Валерій Хорошковський
    СПІВГОЛОВА КОМІТЕТУ
    ВІД СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ
    __________________________
    Томас С. Адамс

    м. Вашингтон, 30 січня 2003 року



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.