News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 03:20 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, November 20, 2002, 1:00 am ET

    Press Release

    Text of Press conference held in Kiev with U.A.O.C.S.P. Vladyka Moisei

    On November 15, in Uzhorod, Ukraine, His Eminence, Metropolitan Moisei, Metropolitan-Archbishop of Kyiv of the Ukrainian Autocephalous Orthodox Church - Sobornopravna offered remarks about his vision for the church in Ukraine and the role of the UAOC - Sobornopravna in the religious life of the country in the twenty-first century. The text of Metropolitan Moisei's address follows below.

    Слава Ісусу Христу !

    Я є ново назначений Митрополит Київський і Всієї Руси-України Владика Моісей. Представляю Українську в статусі автокефальної Православну Соборну Церкву, яка не є новоутворена, а канонічна Українська Православна Церква, правонаступниця 1000л. Хрещення Руси -України, яка була визнана Вселенським Патріархом в 1924 році, на землях які знаходились під тим часовою окупацією Польщі. В зв'язку з гонінням Нашої Церкви в часи тоталітарного режиму ієрархія змушена була емігрувати за кордон, а сьогодні відбувається повернення ієрархії додому до України. З ціллю відродити канонічність і чистоту архієрейських висвят для Української Церкви і поєднати всі Церкви в Україні в одну Соборну Церкву.

    Сьогодні в Україні ми всі споглядаємо велике розділення між Церквами Православної основи. І ці розділення не зменшуються, а зростають Лідери цих церков виконують роль удільних князів, які не дбають чим це розділення закінчиться в майбутньому для України. Розділена Церква розділює народ. Народ до відкриття Церков жив дружніше як сьогодні. Це том, що в Україні немає однієї сильної Української Церкви, а 80 % церкви іноземних юрисдикцій, які є чужими для інтересів України, тому і розділяють Український нарід, від чого рівень життя в Україні іде до низу.

    Чому ми такі бідні на такій багатій землі, на якій кожний місіонером міг би стати ? Тому що духовна бідність і роз'єднання ідей забирає у нас силу, а в єдності з Богом і один з одним є сила і щастя народу, щоб жити однією родиною в любові і повазі один до одного. Люди в томились від штучного роз'єднання якого можна і не мати. Якщо Бог один то, чому роз'єднуємось ? Якщо Бог любов то, чому ненавидимо один одного?

    Місія Нашої Української Православної Соборної Церкви, поєднати всі Церкви в Україні в одну Христову родину, на основі Соборності, як рівних з рівними з повагою до сущіх санів і позицій. Для поєднання потрібно робити реальні кроки не на словах, а на ділах. Не тільки зазивати до об'єднання але і реально діяти. Не хотять Церковні верхи, то почнуть Верховні низи і все суспільство України, коли усвідомить ідею Соборності.

    З цією ціллю поєднання всіх церков для блага України з ласки Божої канонічні українські єпископи діаспори як патріоти, що дбають про благополуччя України висвятили мене в єпископа і возвели в сан митрополита Київського і всієї Руси-України, з ціллю послужити загальному об'єднанню всіх українських Церков в Україні і в діаспорі, щоб бути однією церковною родиною, не тільки в Україні але всюди в світі де проживають Наші вихідці з України. Це дасть змогу об'єднаній українській церкві, достойно представляти інтереси України не тільки в Євросоюзі але і всьому світі, де знаходяться Українські Митрополії. Про канонічність Наших українських єпископів в США і західній Європі, від яких я отримав канонічну висвяту, свідчить сам Вселенський Патріарх в книзі "Православие пост тоталитарной Украине", запечатаній і випущеній церквою московського Патріарху, в якій підтверджується цей факт на ст.128-129 ... "11 марта 1995 г Вселенский Патриарх Варфоломей и священный синод приняли в юрисдикцию Константинопольского Патриархата Украинскую Автокефальною Православную Церковь в США и в диаспоре Епископат." Письмо святейшего Патриарха Константинопольского Варфоломея Патриарху Московскому и Всея Руси Алексию №337 от 13 марта 1995 г.) "Свой шаг Константинополь аргументировал тем, что принятые Украинские епископы в США и Западной Европе не являются раскольниками поскольку ведут преемство от Польской Православной Церкви, получившей Автокефалию от Константинополя в 1924 г."

    Як бачите, що цю заяву про канонічність українських єпископів в США і Європі засвідчив сам Вселенський Патріарх тим, що прийняв українських Єпископів під своє керування без перевисвят, а листа до Московської Патріархії підтвердив канонічність всіх єпископів, що мають апостольську приємственість від митрополита Діонісія Валединського, який бу4в митрополитом Української Православної Церкви, а не польської, тому що церква була визнання на теренах українських земель, які були захвалені Польщею після першої світової війни і звільнені від польської окупації червоною армією в 1924 р. Це були землі Волині, Полісся, Холмщини і Підляшшя, які входили до складу Митрополії Київської і Всієї Руси. Які мали на своїй території понад 2,5 млн. Українців і півтори тисячі церков.

    В цій же книзі читаємо далі "вторим аргументом стало мнение Вселенской патриархии выведенное нею 28 правило IV Вселенского Собора, что канонически вся православная диаспора подчиняется Константинопольському Патриарху". З цієї заяви зрозуміло, що вселенський Патріарх, хоче мати під собою всіх українських єпископів з українськими Церквами, але Українські Владики Діаспори не хотять входити під юридичну залежність Константинопольського Патріарха, який тут же ізолює їх від України, як зробив з попередніми українським Владиками. Тому Владики будучи Патріотами України люблять її і хотять зберегти свій статус автокефальності, щоб мати змогу допомагати Українській Церкві і українському народу в поєднання всіх в одну Соборну Церву во благо України і в Славу Божу. Ці з ж достойні і канонічні Владики, що мають приємственість єпископської лінії від апостола Петра, яка йде до них через Владику Діонісія Валединського Митрополита УПЦ під окупацією Польщі порадившись з собором Українських Канонічних Архієреїв США і Європи рішили висвятити мне в єпископа і возвести в сан Митрополита Київського і всієї Руи-України.

    У висвяті прийняв участь Блаженніший Владика Стефан Бабій Петрович Першоієрарх УАПЦ-Соборноправної, Архієпископ Торотнтський Митрополит Південної і Північної Америки, Намісник Київського Патріаршого Престолу у співсужінні з Високоприосвящейннішим Митрополитом Мисаїл Явчак Чампіон Архієпископом Клівлендським і Митрополитом США, якого рід до речі з Закарпаття м. Мукачево, який був головним хіротонізуючим єпископ мене, як архімандрита Мойсея Кулика Архієпископа Київського і Митрополита всієї Руси-України Української Автокефальної Православної Соборної Церкви з ціллю послужити єднанню всіх Церков в Україні і діаспорі в одну Соборну Церкву з духовним центром в Україні.

    Для цього Собором канонічних єпископів на мене покладена місія по відродженню Митрополії Київської Руси-України, як канонічної і визнаної Вселенським Патріархом, що веде свою право наступність Митрополії київської Руси-України від тисячолітнього хрещення Руси-України князем Володимиром Великим. Повторне визнання канонічності і наданні автокефалії, тобто самостійності від Вселенського Патріарха відбулося в 1924 році, коли Українська Православна Церква була під тим часовою окупацією Польщі. Його Святість Григорій VII Вселенський Патріарх видав томус на відтворення і визнання Церкви яка входила до Митрополії Київської-Руси, як автокефальної Церкви і покладено цим томусом відповідальність за встановлення висвяти нового Собору єпископів в той час на його Блаженство Митрополита церкви Діонісія Валединського, який розвивав українську Церкву але не міг виконати цю місію до кінця із-зі комуністичного режиму. А в сьогоднішній час побудови демократичного суспільства яке гарантує конституційну свободу совісті, тим більше в період входження України в Євросоюз, так що люба дискримінація до Нашої Церкви може визвати негативну оцінку світового суспільства до України та її уряду. Тому і за цих умов стає сьогодні можливим виконати цю канонічну місію. Собор Канонічних єпископів Діаспори поклав на мене цю відповідальність, як на канонічного Митрополита Київського і всієї Руси-України про відтворення канонічної Митрополії Київської Руси-України для Української в статусі автокефальної Православної Соборної Церкви. Висвяти Собору нових єпископів для України і для діаспори, де Наші громади потребують Архієреїв, щоб життя наших українських Церков і громад могло розвиватися і надалі, тим більше, що зараз продовжують відбуватися еміграції наших українців за кордон на заробітки, або ж проживання, які особливо потребують на чужині духовної опіки, також потребуємо для діаспори і священиків. Наша Українська Православна Церква, як рідна мати, що повертається з далеких гонінь, щоб приголубити і примирити в єдності своїх рідних дітей, щоб жили

    Якщо взяти для кращого розуміння, що для України означає рідна або чужа церква то візьмемо для порівняння антропологію людини з антропологією держави, тобто внутрішньою будовою.

    Людина має душу, яка вміщає в себе розум, бажання, звички, почуття, знання і дякувати розумній душі людина керує і піклується про своє фізичне тіло. Так само і держава, яка має свою Церкву, яка теж духовно керує, навчає і веде людей цієї держави до пізнання життя ва гармонії з Богом і тоді економічне благополуччя стає наслідком росту духовної свідомості суспільства. Якщо людина має розумну душу то і тіло буде здорове, якщо вона грішить: п'є, курить, то і тіло буде хворе. Якщо держава має духовно здорову Церкву, де священики живуть праведно з Богом, то люди будуть жити по Божому, а якщо духовенство розпусне і наповнене пороками суспільства, то і люди будуть грішити ще більше. Якщо душа людини наповнена чужими страстями, чужими духами, такими як звичка курити, пити, прелюбодіяти то душа такої людини є підневільна цим духам, які роздирають її почуття і збуджують погані бажання, виконуючі які людина відпадає від Божої благодаті і страждає в проклятті гріха. Держава, яка має свою церкву слабо розвинуто., а чужі церкви як сильні чужі духи, які заглушають голос рідної церкви і навчають людей ненависті один до одного, хто іншої конфесії, навчають маловартісності і анти патріотизму, то така держава завжди ослаблена і постійно б'ється в судорогах духовно-екіномічного біснування під впливом чужих церков, як чужих духів.

    Чужі церкви в нашій державі представляють інтереси чужих держав, а не нашої, і це природно, так, як мачуха любить своїх дітей більше ніж прийомних, тому дітям треба звертатись не до мачухи, а до матері яка їх любить. Доки людина буде одержима чужими духами, доти буде грішити і біснуватися. Доки держава буде одержима чужими Церквами, доти буде духовно і матеріально подавлена виглядатиме як не повноцінна, що не спроможна бути щасливою без чужоземної допомоги. Церков з іноземними юрисдикціями повинно бути в Україні 5-10%, а Українська церква повинна бути об'єднана і морально здорова, що могти вилікувати хворе тіло держави, як в духовно соціальному так і в економічно-екологіному аспектах.

    Чужі церкви в Україні - це чисто політичні Церкви, бо мусять об'єднувати людей, що вони рідні. Рідна церква в Україні є правдива і Патріотична, яка служить для добра свого народу. Церкви з іноземним підпорядкуванням є церковно-політичними, так як працюючи в чужій державі мусять вдавати себе за рідних прикриваючись назвою українська, щоб представляти корисні інтереси чужої держави.

    Такі церкви для України є деструктивні, так як настроюють людей один проти одного. Наприклад: "Не йдіть туди молитись бо там уніати", або ж пропаганда на оборот. Так народ і ділиться брат проти брата, син проти батька. Бо іноземна Російська Православна Церква тільки таким чином може утримати біля себе вірних, але від цього страждає не тільки держава але і занепадає авторитет православ'я, тому що молодь в церкві ненависть звертається до чужих вір. І не буде дивно коли в скорому майбутньому, мусульманство і інші нетрадиційні віри в Україні наберуть потужної сил, що християни будуть шукати один одного днем з вогнем. Тай практичним, правдивим християнином можна сформуватися тільки в рідній церкві, яка як рідна мати каже дітям правду, і зацікавлена, щоб її діти любили один одного не залежно хто якого національного походження, бо всі ми діти України, живемо тут для того щоб жити щасливо в гармонії з Богом, а для цього державні керівники повинні створити всі умови, щоб Українська Церква в Україні стала високо духовною і сильною, яка на сонові соборності поєднає всіх християн в одну щасливу родини з духовним центром в Києві.

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.