News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, November 14, 2002, 7:00 pm ET


Press Release

У справі обману в галузі забезпечення слідство завершене звинуваченням
Спільне розстеження штату Нью-Джерзі і УНСоюзу

ПАРСИПАНІ. Н. Дж. - 8 листопада Відділ кримінальної юстиції штату Нью-Джерзі - Бюро прокуратури в справах обманів у ділянці забезпечення (New Jersey Division Criminal of Office Justice - of Insurance Fraud Prosecutor) отримало звинувачення на адресу Йосифа Бінчака, колишнього продавця забезпечень (страхування) для Українського Народного Союзу. Його звинуватили в крадежі, підробі підписів і фальсифікації документів семи кліентів - з наміром привласнити гроші з їхніх пенсійних фондів.

Це звинувачення було оприлюднене після майже дворічного розстеження в штаті Нью-Джерзі. Український Народний Союз почав це розстеження в 2001 році, коли виявив деякі підозрілі дії щодо двох трансакцій, до яких був причетний Й. Бінчак. Виявлені акти спонукали до тісної співпраці між штатом Нью-Джерзі і Українськом Народним Союзом, яка було завершена згаданим вище звинуваченням, датованим днем 8 листопада. Предсідник УНСоюзу Стефан Качарай заявив: „Ті факти крадежу і обману е жалюгідними, гидкими. Ми вдячні штатові, що завдяки нашій активній співпраці ми вийшли на шлях правосуддя".

Розстеження почалося після того, як один з членів УНСоюзу звернув увагу на незвичну, нетипову трансакцію, віддзеркалену у періодичному звіті щодо пенсійного конта. УНСоюз негайно повідомив про це керівників департаменту забезпечень штату Нью-Джерзі. Виходячи з підозри до тіеї нетипової трансакції, УНСоюз розпочав детальну внутрішню ревізію, в результаті якої було виявлено, що в період від листопада 1996 року до листопада 2000 року Й. Бінчак нелегально перевів понад 600,000 долярів з контів семи кліентів на інші конта, використовуючи при цьому фіктивні компанії та підроблені підписи і документи. С. Качарай підкреслив: „Важливо зауважити, що жодний член Українського Народного Саюзу не постраждав фінансово, бо УНСоюз відразу і повною мірою відшкодував тим сімом членам їхні втрати. УНСоюз зробив цей надзвичайний крок, виходячи зі своеї незмінної відданости членству, конта випливае зі самого братського характеру нашої організації. Нам дуже шкода, що цих декілька членів зазнали таких переживань, і ми зробимо все, щоб у майбутньому відданість наших членів не була захитаною". Предсідник С. Качарай також сказав, що всі семеро членів активно співпрацювали зі слідцими від штату Нью-Джерзі.

Ця справа доводить потребу всім нам знаходити час, щоб послідовно перевіряти фінансові звіти щодо усіх без вийнятку банкових чи забезпеченевих рахунків. Кліент е першою лініею оборони проти оо'манів цього типу, - підтвердив предсідник УНСоюзу.

Обман у галузі забезпечення (страхування) е надзвичайно серйозним злочином. Експерти в ділянці забезпечення доводять, що кошти, одержані у висліді обманів, становлять понад 90 мільярдів дол. щорічно в США. Як і всі інші забезпеченеві корпорації, Український Народний Союз дотримуеться традиційних стандартів, які дозволяють уникнути крадежів і обманів. Проводяться внутрішні ревізії, зовнішні перевірки незалежними експертами (СРА) і чергові перевірки службовцями наглядових агенцій штату Нью-Джерзі. Все ж таки, виходячи з висновків цього слідства, УНСоюз негайно запровадив додаткові процедури перевірок, щоб запобігти випадкам, коли гроші УНСоюзу або окремих його членів можуть бути нелегально переведені на інші рахунки.

Додатково до кримінальної справи проти Йосифа Бінчака, веденої прокуратурою штату Нью-Джерзі, Український Народний Союз почав цивільний суд проти И. Бінчака, щоб відшкодувати заподіяні ним збитки. В 2001 році Український Народний Союз вже виграв один суд проти Йосифа Бінчака і двох фірм, котрих він е власником і котрі грали ролю в крадежі грошей від семи членів УНСоюзу.

„Те, що ми виграли один суд, було важливим кроком до повернення втрачених фондів. Ми постійно працюемо зі штатом і його представницькими органами, і Український Народний Саюз послідовно здійснюватиме свій намір відшкодувати від майна Й. Бінчака всі наші втрати", - сказав С. Качарай.

Й. Бінчак працював в Українському Народному Союзі від 1992 року до 2000 року. В жовтні 2000 року він був звільнений з праці, але з причини, не пов'язаної з ціеї справою. Ліцензію Й. Бінчака на право працювати продавцем забезпечень (страхування) скасував Департамент у банкових і страхувальних справах штату Нью-Джерзі в липні цього року.

„Щоб не заважати проведенню слідства, Український Народний Союз не виступив ні з якою формальною заявою у цій справі, аж після того, як 8 листопада прокуратура надала кримінальне звинувачення проти Й. Бінчака, - сказав С. Качарай. - Ми продовжуватимемо подавати інформації для наших членів і громади на підставі порад від наших адвокатів".

Розгляд кримінальної справи проти Й. Бінчака був призначений Вищим судом повіту Морис, штату Нью-Джерзі.

УКРАІНСЬКИЙ НАРОДНИЙ СОЮЗ
11.14.2002



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.