News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, November 13, 2002, 9:00 am ET


Press Release

Уряд США та місцеві громади України підпишуть меморандуми про взаєморозуміння, які Дозволять розробляти і запроваджувати плани місцевих екологічних дій

Київ — У п’ятницю, 15 листопада ц.р., будуть підписані Меморандуми про взаєморозуміння, які закріплять участь семи місцевих громад України у трирічній Програмі місцевих екологічних дій (Local Environmental Action Program – LEAP). З української сторони, свої підписи під цими документами поставлять міські голови чи голови районних рад, а з боку Уряду США – Директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) Крістофер Краулі. Програма місцевих екологічних дій має продемонструвати підхід до вирішення екологічних питань на місцевому рівні, який передбачає участь всіх зацікавлених сторін. Кошти на запровадження цього проекту надає АМР США, а його виконавцями є Інститут сталих спільнот (США) та ІСАР „Єднання” (Україна). У підписанні Меморандумів також мають взяти участь представники Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції і Міністерства екології та природних ресурсів України.

Участь у програмі візьмуть наступні міста та райони: м. Павлоград (Дніпропетровська обл.), м. Євпаторія (Автономна Республіка Крим), Балаклавський район (м. Севастополь), Косівський район (Івано-Франківська обл.), Сватівський район (Луганська обл.), селище Чечельник (Вінницька обл.) та м. Коростишів (Житомирська обл.). Це право вони отримали в результаті конкурсного відбору, який завершився на початку літа цього року. Заявки на участь у конкурсі подали 115 місцевих громад України. Критеріями відбору стали попередній досвід у вирішенні питань охорони довкілля, налаштованість місцевої влади до участі у програмі та досвід співпраці між місцевою владою і недержавними (громадськими) організаціями.

У Меморандумах викладені відповідні зобов’язання АМР США та місцевих громад, що візьмуть участь у програмі. Через організацію-виконавця програми – Інститут сталих спільнот – АМР США надасть містам і районам допомогу у проведенні місцевих порівняльних аналізів екологічного ризику, у підготовці відповідних фахівців, розробці планів місцевих екологічних дій, що включають визначення першочергових питань охорони довкілля, та розгляді можливостей для інвестицій, які б вирішували ці питання. З метою розробки екологічної стратегії для кожної з громад, у них вже сформовані Групи зацікавлених сторін за участю представників місцевої влади, екологічних організацій, міських чи районних служб охорони довкілля та громадськості. Згодом плани місцевих екологічних дій мають стати складовою частиною заходів по плануванню розвитку місцевостей і розробки міських чи районних бюджетів.

Програма місцевих екологічних дій також пропонує всім місцевим громадам України долучитися до своєї мережі громад, які впроваджуватимуть місцеві екологічні плани. Учасники мережі отримуватимуть бюлетень Програми (раз на два місяці), матеріали по вирішенню питань охорони довкілля на місцях, матимуть доступ до баз даних та право на участь у регіональних семінарах і навчальних програмах.

Починаючи з 1992 р., з метою сприяння демократичним, економічним та суспільним перетворенням, АМР США надало технічну і гуманітарну допомогу Україні на загальну суму понад 1,6 млрд. доларів. Додаткові відомості про Програму місцевих екологічних дій Ви можете отримати у пана Олександра Черкаса за за тел. (044) 462-56-78 чи електронною поштою (ocherkas@usaid.gov), або у пана Олександра Микитюка - тел. (044) 531-98-57, адреса електронної пошти: alex@leap.kiev.ua.

АГЕНТСТВО США З МІЖНАРОДНОГО РОЗВИТКУ
РЕГІОНАЛЬНА МІСІЯ В УКРАЇНІ, БІЛОРУСІ ТА МОЛДОВІ
Нижній Вал 19, Київ, Україна
Факс:+380-44-462-5834; Тел.: +380-44-462-5678



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.