News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, November 11, 2002, 9:00 am ET


Press Release

Діяспора Австралії Прощалася з Першим Ґенеральним Консулем України Василем Корзаченком
Марічка Галабурда-Чигрин

© М.Г-Ч.

Сідней — В понеділок 4.11.ц.р. Австралію облетіла по телефонічних дзвінках вістка про те, що ґенеральний консул України – Василь КОРЗАЧЕНКО повертається в Україну й то вже 11.11.ц.р. Вістка ця несподіваною була, вона зшокувала багатьох з нас, - хоч всі ми здавали собі справу з того, що термін пана Василя добігався до кінця. Але вістка про вже скорий відїзд не радувала нікого з нас.

Приїхав перший ґенеральний консул України Василь Корзаченко до Австралії в травні 2000 року, і від тієї пори почалася в історії української діяспори нова сторінка спілкування з Україною - офіційна.

За часу урядування Василя Корзаченка відбулася Олімпіяда в Сіднеї, приїжджало в Австралію маса спортовців, урядових представників. Ґенеральне Консульство, яке складалося з 6 співпрацівників, крім самого консуля запрацьювало, як це кажеться на повну пару. Ми відчули, що Україна, як держава є заступлена гідно. Нав’язалися зв’язки з австралійськими урядовими чинниками, з консульствами інших держав…Найкращий доказ цього це їх присутність на Відзначенні Дня Незалежности в Парляменті…

А п. Василь Корзаченко уважав, що близька співпраця з діяспорою, з її Громадою й іншими Організаціями в Австралії це також належить до його діяльности, що зв’язки такі можуть і повинні лише вплинути корисно на взаємини з Україною. Що ж багатьох з нас їздило в Україну, хто розчарований, хто піднесений на дусі вертався з першої поїздки в Україну…

Перший ґенеральний консул України докладно вивчив діяльність нашої діяспори, відвідав чи не всі осередки, міста, де живуть українці, побачив надбання діяспори – приходив чи не на всі наші імпрези, концерти, спілкувався з пластунами, з сумівцями. З багатьма з нас подружив, спілкувався як друг...Справжній друг.

Він людина скромна, дуже приємна в спілкуванні. Може не все ми погоджувалися з його думками чи твердженнями...- а це нормально. Дехто забував, що ґенеральний консул на терені Австралії представник України, її уряду. Дехто не міг погодитися з тим, що ґенеральний консул представляє Україну і, що часи ті, що кожний хто хотів чи думав, що це він має право говорити в імені України, тобто наш пересічний діяспорець - нібито речник України – минулися. Часами панові Василеві приходилося звернути на це увагу і правильно.

А все ж він завжди був усміхений, відносився з повагою і шаною до старших діяспорців, цінив їх піонерську працю на цьому терені. Він палкий промовець – часами казав зі сцени, те, що може не всім подобалося – але, він же представник Уряду сучасної України.

Якщо об’єктивно оцінити працю ґенерального консуля України Василя Корзаченка в Австралії – то він зробив, що міг, як він це сам зазначував, робилося перші дипломатичні кроки в цій державі, робилися помилки, був і успіх, були невдачі й дещо навчилися.

З сумом, але гідністю в суботу 9.11. ц.р. представники української діяспори, по-одинокі особи прощалися з Василем Корзаченком у Пластовій Домівці в Лідкомбі, підчас Прощального вечора влаштованого Управою СУОА і ОУГ. Приїхали з Мельбурна голова СУОА - Стефан Романів, секретарка Управи Ліда Конюшко, голова Громади Вікторії Юрко Федишин, Лорі Фурфесон – тіньовий міністер багато культурности Федерального Уряду й понад 60 представників різних організацій краєвих, стейтових Сіднею, як і жіночий хор “Суцвіття”. Все духовенство українських церков Сіднею було присутнім, як і приподібні сестри Василіянки, був привіт від Консисторії УАПЦ. Імпрезою провадив Голова ОУГ – Ярослав Дума.

Всі промовці – аж 19, з паном Лорі Фурґесоном включно, – наголошували на заслугах пана Корзаченка, на його перші , тзв. піонерські дипломатичні кроки, на його ввічливість, і вже мною вище наведені факти. Обдарували пана Василя дарунками, австраліяною, бумеганґом, абориґенським діджіріду, тарілкою з канґурами Ірини Мадей, золотим медальончиком св. Михаїла – патрона СУМ-у , книжками, пропам’ятним альбомом й іншими подарунками...Співалося йому Многоліство.

Василь Корзаченко у свойому слові, зворушений д’якував за таку увагу до нього, за сердечність, щирість – на які він може й не заробив. Вибачався перед тими кого він може образив, казав, що везе в Україну з собою частину кожного з нас. Наголосив на тому, що його й присутніх всіх працівників ґенерального консульства на прощальному вечорі - праця була початківською, він надіється, що ми, діяспора, після його відїзду будемо тісно співпрацювати з тими, що залишається чи приїдуть...Наголосив на тому, що ми повинні Україну любити й сприймати Її такою, якою вона є.

Голова ОУГ привітав нового консуля панну Оксани (Олену?) Оснаш китицею квітів. Вечір пройшов дуже гарно, відданo Василеві Корзаченкові належну пошану і вдячність.

А в неділю 10.11.ц.р. прощання пана Василя Корзаченка відбулося в Блектавні в св. Преображенській Парафії.

А я від себе хочу Вам, пане Василю, подякувати за Ваше прихильне ставлення до мене, до мого покійного чоловіка Михайла, за цікаві розмови, за все добрі слова, за дружбу. Надіюся, що їдете з Австралії з добрими споминами і що пісня Володимира Ярцева “ ХАТИНА” не тільки буде звучати Вам у Києві з радіоприймача з касетки, а й мій образ, який я Вам подарувала також під назвою “Хатина” – нагадає про те, що про Вас в Австралії не так скоро забудуть, бо на сторінках “Вільної Думки” напевно ще не раз про Вас згадаємо.

Хай Вам щастить в Україні й надіємося, що ще зустрінемося в Києві й Австралії!



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.