BRAMA, September 28, 2002, 1:00аm ET

27 вересня ц.р. розпочався візит в США делегації України на чолі із Віце-прем'єр-міністром В.В.Роговим для участі у Щорічних зборах МВФ та Світового банку. У ході першого дня візиту відбулися переговори у Державному департаменті США та Світовому банку, делегація взяла участь у роботі засідання керуючих Голландської групи країн у МВФ та Світовому банку.

На зустрічі з Другим заступником Державного секретаря США послом С.Пайфером та з Координатором допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США послом У.Тейлором були розглянуті питання поточного стану двосторонніх відносин. Українською стороною підкреслювалася необхідність запровадження виваженого, основаного на реальних фактах підходу до вирішення проблемних питань наших відносин. Було погоджено, що сторони продовжуватимуть подальший діалог, який має на меті максимально швидке розв'язання існуючих проблем двосторонньої співпраці.

У ході зустрічі української делегації з Віце-президентом Світового банку Й.Лінном обговорювалося широке коло питань спвіробітництва нашої держави з Банком. Й.Лінн відзначив продовження позитивних тенденцій в українській економіці у поточному році та наголосив на бажання Банку сприяти подальшому успішному просуванню нашої країни по шляху реформ.

У ході конструктивної розмови керівництво Банку поінформувало про підготовку нової стратегії Світового банку для України на 2003-2008 рр., яка буде орієнтована на підвищення результативності нашої співпраці. Було погоджено, що у другий половині жовтня - перший половині грудня у м. Києві розпочнуться переговори стосовно основних напрямків цієї стратегії. Значну увагу сторони приділили обговоренню проблемних питань підготовки ключового проекту співробітництва зі Світовим банком - Другої програмної системної позики. Й.Лінн також повідомив про те, що у першій половині наступного року очікується візит в Україну Президента Світового банку Дж.Вульфенсона.

У ході візиту відбулися також зустрічі Міністра економіки та з питань європейської інтеграції України О.В.Шлапака з Виконуючим обов'язки заступника адміністратора Агентства з міжнародного розвитку США Глорією Стіл, Голови Національного банку України В.С.Стельмаха з Членом правління Федеральної резервної системи США Д.Коном, а також Голови правління Укрексімбанку О.М.Сорокіна з Віце-президентом Ексімбанку США Дж.Міллером.