News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, September 19, 2002, 8:00am ET


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

Ізраїль вітає конструктивний внесок України у процес близькосхідного врегулювання.

У Нью-Йорку відбулася коротка зустріч Міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з Міністром закордонних справ Ізраїлю Шимоном Пересом.

Сторони обмінялися думками щодо сучасної ситуації на Близькому Сході та обговорили основні положення Плану мирного врегулювання близькосхідного конфлікту, який був щойно схвалений “четвіркою” (ООН, США, Росія, ЄС).

Ш.Перес подякував за активну роль і зважену позицію України з питання близькосхідного врегулювання.

№ 4132/105-17-2554
від 17.09.2002р.


Міністр закордонних справ ПАР вибачилася за прикрий інцидент, пов’язаний з нападом на Посла України.

У Нью-Йорку відбулася зустріч Міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з Міністром закордонних справ Південно-Африканської Республіки Нкосазаною Д.Зумою.

Глава зовнішньополітичного відомства ПАР вибачилася за прикрий інцидент, пов’язаний з нападом на Посла України. Вона запевнила, що візьме під особистий контроль розслідування цієї справи та пообіцяла посилити охорону дипломатичного персоналу в м.Преторія.

Н.Зума висловила подяку за активну участь делегації України в роботі Самміту в Йоханнесбургу, а також високо оцінила українську позицію під час засідання високого рівня на підтримку “Нового партнерства задля розвитку Африки” (NEPAD), що відбулося 16 вересня.

Сторони обговорили шляхи активізації двостороннього політичного діалогу та диверсифікації торговельно-економічної співпраці. У цьому контексті Міністр закордонних справ ПАР повідомила про свій намір відвідати України з візитом наступного року.

Міністри також обмінялися думками щодо перспектив зміцнення договірно-правової бази двосторонніх відносин.

№ 4132/105-17-2550
від 17.09.2002р.


Глави зовнішньополітичних відомств України та Алжиру домовилися підписати низку економічних угод під час наступного візиту українського міністра в Алжир.

В рамках участі у роботі 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся з Міністром закордонних справ Алжиру Абдельазізом Белькадемом.

В ході бесіди були розглянуті питання подальшої активізації торговельно-економічної співпраці між двома країнами. У цьому зв”язку, глави зовнішньополітичних відомств обговорили також можливості експорту українського зерна в Алжир.

Керівник алжирської дипломатії підкреслив, що Алжир надає особливого значення всебічному розвитку взаємин з Україною. Він підтвердив готовність до пошуку та реалізації нових форм співробітництва, перш за все у торговельно-економічній сфері.

Під час бесіди відбувся також обмін думками щодо ситуації навколо Іраку.

№ 4132/105-17-2551
від 18.09.2002р.

Рішення липневого Ялтинського саміту остаточно утвердили ГУУАМ як організацію – Міністри закордонних справ ГУУАМ

Перебуваючи в Нью-Йорку в рамках участі в 57-й сесії Генеральної Асамблеї ООН Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко взяв участь у першому засіданні Ради міністрів закордонних справ ГУУАМ.

У ході зустрічі обговорювалися питання реалізації домовленостей, досягнутих під час Саміту ГУУАМ в Ялті у липні ц.р., ратифікації підписаних президентами документів. Рада Міністрів відзначила пріоритетність виконання Угоди про створення зони вільної торгівлі та високо оцінила ініціативу України провести у листопаді ц.р. в Києві засідання Підготовчого комітету з проекту ОБСЄ-ГУУАМ.

Міністрами підкреслювалась важливість якнайшвидшого початку практичної діяльності відповідних робочих груп, спрямованої на розробку проектів багатостороннього співробітництва в різних сферах. У цьому зв‘язку Анатолій Зленко передав для попереднього розгляду американською стороною 3 проекти співпраці в рамках ГУУАМ, які б могли бути реалізовані за участю США.

Керівники зовнішньополітичних відомств визначили три пріоритетні напрями розвитку співпраці в рамках ГУУАМ: створення зони вільної торгівлі, забезпечення функціонування енергетичних коридорів та питання безпеки.

Були також обговорені питання діяльності та фінансування Інформаційного Офісу ГУУАМ в Києві, надання зацікавленим країнам та міжнародним організаціям статусу спостерігача в ГУУАМ.

Рада міністрів закордонних справ ГУУАМ підкреслила необхідність взаємодії держав ГУУАМ в рамках міжнародних організацій.

№4132/105-17-2561
від 18.09.2002р.


Відносини між Індією та Україною увійшли в стадію “особливо теплого” розвитку – Міністр закордонних справ Індії Яштвант Сінх

В рамках перебування в Нью-Йорку Міністр закордонних справ України зустрівся з главою зовнішньополітичного відомства Індії Яштвантом Сінхом.

Були обговорені питання подальшого розвитку політичного діалогу, поглиблення співробітництва у торговельно-економічній галузі.

Яшвант Сінх відзначив останні позитивні зрушення в українсько-індійських відносинах, які, за його словами, увійшли в стадію “особливо теплого” розвитку.

Глава індійського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що індійська сторона вітає офіційний візит в Індію Президента України Леоніда Кучми, який має відбутися 2-5 жовтня ц.р. Було зазначено, що українсько-індійський самміт стане знаковою подією в історії двосторонніх відносин і надасть потужний імпульс активізації співробітництва в економічній, науково-технічній та культурній галузях.

Анатолій Зленко та Яштванх Сінх обмінялися думками щодо подальших шляхів зміцнення договірно-правової бази двостороннього співробітництва.

Важлива увага приділялась розвитку міжпарламентського виміру. У цьому зв’язку було обговорено можливість візиту в Україну Спікера Народної Палати Парламенту Індії Манохара Джоші.

Керівник зовнішньополітичного відомства Індії поінформував українського колегу про сучасний стан відносин між Індією та Пакистаном.

№ 4132/105-17-2563
від 18.09.2002р.

“Міністри ГУУАМ обговорили шляхи зміцнення взаємовигідної співпраці з Трійкою Ріо”

18 вересня в рамках роботи 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулася перша в історії зустріч між Радою міністрів закордонних справ держав-членів ГУУАМ та міністрами закордонних справ Групи Ріо, координаційним органом, що об’єднує 18 провідних країн регіону Латинської Америки.

Основним лейтмотивом зустрічі був обмін думками щодо пріоритетних напрямів розвитку співробітництва у форматі ГУУАМ – Група Ріо. Сторони підтвердили готовність до співпраці з широкого кола питань глобального розвитку, зокрема, в сфері міжнародної безпеки, боротьби з тероризмом, торгівлею наркотиками, відмиванням грошей. Учасники зустрічі констатували наявність спільних підходів до побудови нового світового економічного порядку, механізмів упередження економічних і фінансових криз та забезпечення сталого соціально-економічного розвитку.

Окрему увагу було приділено обговоренню перспектив налагодження взаємовигідної торговельно-економічної співпраці між країнами ГУУАМ та Групи Ріо, підготовки спільних проектів у цій сфері.

Головуючий на зустрічі, Глава зовнішньополітичного відомства України Анатолій Зленко, ознайомив латиноамериканських колег з результатами липневого Саміту ГУУАМ в Ялті, основними напрямами діяльності Організації.

Сторони домовились підтримувати в подальшому регулярні контакти та обмін інформацією про діяльність обох об’єднань, а також обмінялися запрошеннями направити спостерігачів на свої чергові Саміти.

Наступну зустріч в форматі ГУУАМ-Ріо на рівні глав зовнішньополітичних відомств було вирішено провести під час 58-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2003 року.

№ 4132/105-17-2565
від 18.09.2002р.



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.