News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, September 17, 2002, 8:00pm ET


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

“Український міністр представив керівникам зовнішньополітичних відомств країн Групи Ріо ряд конкретних економічних проектів”

16 вересня в рамках участі у роботі 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся з главою зовнішньополітичного відомства Коста-Ріки Роберто Товар Фаха та представниками інших країн-членів Групи Ріо, яка об’єднує 18 провідних держав Латинської Америки.

Міністр закордонних справ України запропонував представникам країн Групи Ріо розглянути можливість реалізації низки спільних економічних проектів. Особливу зацікавленість було виявлено до перспектив співпраці в галузі транспорту, енергетики, сільського господарства, літако- та суднобудування.

Окрему увагу було приділено питанню вступу України в Світову організацію торгівлі. У цьому контексті глава зовнішньополітичного відомства Коста-Ріки заявив про тверду підтримку країнами Групи кандидатури України в процесі набуття членства в СОТ.

Співрозмовників було поінформовано про зовнішньополітичні пріоритети України, підтверджена незмінність курсу на інтеграцію до європейських та євроатлантичних структур.

Анатолій Зленко виступив з ініціативою про створення механізму постійних консультацій між Україною та Групою Ріо і запропонував підписати відповідний рамковий документ вже в ході наступної зустрічі у такому форматі.

№ 4132/105-17-2532
від 16.09.2002

Керівництво Американського єврейського комітету виступає за зміцнення відносин з Україною.

В рамках свого перебування в Нью-Йорку Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся з керівництвом Американського єврейського комітету (АЄК).

Виконавчий директор АЄК Д.Харріс позитивно оцінив діяльність українських органів державної влади по забезпеченню національної злагоди в державі та висловив задоволення станом єврейської громади в Україні. Він особливо відзначив відкриття в Україні єврейських недільних шкіл, випуск періодичних видань та заходи, які вживаються з метою впорядкування єврейських кладовищ.

Члени АЄК привітали рішення українського уряду щодо започаткування на території меморіального комплексу Бабин Яр культурного центру “Спадщина” та підтвердили свій намір сприяти його облаштуванню.

Було також досягнуто домовленість щодо проведення спільних заходів по відзначенню 70-ої річниці голодомору в міжнародному масштабі. Сторони обговорили окремі проблемні питання, пов’язані зі становищем єврейської громади в Україні. У цьому контексті було відзначено дії української влади по розслідуванню нападу на приміщення Центральної синагоги в Києві 13 квітня ц.р.

В ході бесіди А.Зленко поінформував керівництво АЄК про сучасну політичну ситуацію вУкраїні, хід економічних реформ, а також виклав пріоритети зовнішньої політики України.

Відбувся обмін думками щодо сучасного стану українсько-американських та українсько-ізраїльських відносин.

Голова АЄК пообіцяв і надалі всіляко сприяти розбудові дружніх відносин України з Ізраїлем та США.

№ 4132/105-17-2535
від 17.09.2002

Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко висловив глибоку вдячність Голові Корейської асоціації соціального та медичного захисту ветеранів пану Чо Ман Джіну за надання медикаментів для допомоги постраждалим в авіакатастрофі у Львові.

В своєму листі Чо Ман Джіну Анатолій Зленко відзначив також, що розцінює цей жест доброї волі як ще одне свідчення прагнення Республіки Корея поглиблювати та зміцнювати стосунки партнерства і співробітництва з Україною.

№ 4132/105-17-2543
від 17.09.2002


Міністри закордонних справ України та Гондурасу підписали Протокол про встановлення дипломатичних відносин.

Урочиста церемонія підписання відбулася у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Після церемонії Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, зокрема, відзначив, що ця подія сприятиме активному розвитку політичного діалогу і торговельно-економічного співробітництва між двома країнами.

Глава зовнішньополітичного відомства Гондурасу Августо П-К. Аріас наголосив на підвищеному інтересі країн Латинської Америки до співпраці з Україною, до якої в цьому регіоні ставляться з особливою повагою і симпатією. Він підтвердив готовність його країни до розбудови взаємовигідного співробітництва з Україною у сфері сільського господарства, машинобудування, розвитку транспортної інфраструктури.

Окрему увагу було приділено питанням створення договірно-правової бази двосторонніх відносин. У цьому зв’язку міністри двох країн домовилися підписати ближчим часом ряд базових документів економічного характеру, серед яких - Угода про торговельно-економічне співробітництво та про взаємний захист інвестицій.

№ 4132/105-17-2536
від 17.09.2002



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.