News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, September 15, 2002, 9:00am ET


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

В рамках перебування в Нью-Йорку Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся з главою зовнішньополітичного відомства Пакистану Інам уль Хаком.

Пакистанський міністр наголосив, що його країна зацікавлена у розвитку повномасштабної співпраці з Україною в усіх сферах і розглядає її як надійного партнера. У цьому контексті він запросив главу українського зовнішньополітичного відомства відвідати Пакистан з офіційним візитом.

В ході зустрічі було обговорено низку актуальних питань двосторонніх відносин. Йшлося про поглиблення політичних контактів, подальшу розбудову договірно-правової бази співробітництва, нарощування торговельно-економічної взаємодії.

Відбувся обмін думками щодо ситуації в Афганістані.

Міністр закордонних справ Пакистану поінформував А.Зленка про сучасний стан відносин між Індією та Пакистаном. Окрему увагу було приділено ситуації, яка склалася останнім часом навколо Кашміру.

№ 4132/105-17-2484
від 14.09.2002


14 вересня ц.р. в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відбулася зустріч у форматі ГУУАМ-США на рівні міністрів закордонних справ.

Україна, Грузія, Азербайджан, Молдова та Узбекистан обговорили із заступником Державного секретаря США Е.Джоунс сучасний стан та перспективи співробітництва між ГУУАМ та США, а також питання боротьби з тероризмом.

На зустрічі відбувся обмін думками щодо конкретних проектів держав-членів ГУУАМ у сферах боротьби з тероризмом, безпеки та ефективності функціонування транспортних коридорів, митного контролю, безпеки кордонів та пожвавлення торгівлі. Американська сторона запевнила у своїй рішучій налаштованості брати активну участь у розробці таких проектів та надавати їм фінансову підтримку.

Заступник Державного секретаря США особливо відзначила проекти, запропоновані до реалізації Міністром закордонних справ України А.Зленком, та високо оцінила результати Ялтинського Саміту ГУУАМ, що відбувся у липні ц.р.

За підсумками зустрічі було ухвалено комюніке, в якому, зокрема, підтверджується готовність ГУУАМ та США продовжувати співробітництво з метою розробки та виконання членами ГУУАМ конкретних проектів у близькому майбутньому. Така думка була повністю підтримана у виступі Узбекистану.

№4132/105-17-2480
від 14.09.2002

“Кофі Аннан високо оцінює підсумки нещодавнього офіційного візиту в Україну”

“Я глибоко вдячний керівництву України, особисто Президенту Леоніду Кучмі, за можливість відвідати Вашу державу. Це був успішний і незабутній візит”, -заявив 14 вересня ц.р. Генеральний секретар ООН Кофі Аннан під час зустрічі з Главою делегації України, Міністром закордонних справ Анатолієм Зленком. Генеральний секретар з вдячністю прийняв послання підтримки і дружби, передане главою зовнішньополітичного відомства нашої країни від імені Президента України Л.Кучми.

К.Аннан підтвердив свою високу оцінку внеску України в діяльність ООН, особливо відзначивши активність нашої держави в Раді Безпеки ООН, Економічній і Соціальній Раді, Комісії з прав людини, а також у сфері миротворчості. Генеральний секретар привітав зусилля Президента і Уряду України, націлені на консолідацію регіонального співробітництва в Центральній і Східній Європі у боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД.

Повну підтримку було висловлено проведенню в листопаді ц.р. в Києві міжнародної конференції країн ЦСЄ щодо облаштування кордонів.

“Україна словом і ділом підтверджує свою відданість цілям і принципам ООН. Ми налаштовані на подальшу продуктивну співпрацю в рамках Організації”, - наголосив під час бесіди Анатолій Зленко.

У ході зустрічі співрозмовники обговорили також широкий комплекс питань міжнародного співробітництва. Особливу увагу було приділено врегулюванню грузино-абхазького конфлікту, ситуації на Близькому Сході, в Іраку та Афганістані.

Генеральний секретар звернувся до української сторони з проханням надати можливу допомогу для реалізації продовольчих програм в рамках проектів Світової організації з продовольства для країн африканського континенту.

№ 4132/105-17- 2482
від 14.09.2002


Перебуваючи в Нью-Йорку в рамках участі у роботі 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко мав бесіду з главою зовнішньополітичного відомства Угорщини Ласло Ковачем.

Міністр закордонних справ Угорщини заявив про тверду підтримку курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

В ході зустрічі сторони також обговорили низку питань, пов’язаних з впливом розширення ЄС на подальший розвиток відносин України з Угорщиною.

Міністри обмінялись думками щодо поглиблення прикордонного співробітництва між двома країнами.

Увагу Ласло Ковача було також привернуто до ініціативи Президента України Л.Д.Кучми щодо проведення у 2003 році в Києві за участю Європейського Союзу зустрічі міністрів закордонних справ країн-кандидатів на вступ до ЄС та України.

№ 4132/105-17-2481
від 14.09.2002

Польща підтримує євроінтеграційний курс України

В рамках участі у роботі 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко 13 вересня ц.р. мав зустріч з Міністром закордонних справ Польщі Влодзіміжем Цімошевичем.

В ході бесіди було порушено широкий спектр питань українсько-польського співробітництва.

Міністр закордонних справ Польщі підкреслив, що одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики Польщі залишається поглиблення стратегічного партнерства з Україною.

Глава польської дипломатії заявив про тверду підтримку курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, висловив готовність сприяти вступу України до Світової організації торгівлі.

В ході зустрічі сторони також обговорили низку питань, пов’язаних з лібералізацією візового режиму між двома країнами.

Глава зовнішньополітичного відомства України запросив свого польського колегу відвідати нашу державу з офіційним візитом.

№ 4132/105-17-2483
від 14.09.2002


“10 вересня члени екіпажу українського літака Ан-74 були звільнені з майже піврічного полону”.

Про це заявив Міністр закордонних справ Мадагаскару Марсел Ранджева в ході зустрічі з Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. А.Зленко подякував своєму мадагаскарському колезі за особисте сприяння у звільненні українських льотчиків, які з травня ц.р. незаконно утримувалися в м. Антананаріву. Сторони обговорили питання налагодження взаємовигідної торговельно-економічної співпраці, а також шляхи зміцнення договірно-правової бази двосторонніх відносин. Окрему увагу було приділено можливості розширення експортних поставок до Мадагаскару українського зерна. Відбувся також обмін думками щодо ситуації на африканському континенті. Як відомо, особисте звернення Міністра закордонних справ України до властей Мадагаскару з проханням дати пояснення утриманню українського літака було передано мадагаскарській стороні під час Саміту Землі. Зазначене питання також порушувалося А.Зленком в ході його зустрічі з Міністром закордонних справ Мадагаскару в м. Йоханнесбург.

№ 4132/105-17-2479
від 13.09.2002



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.