News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, September 14, 2002, 10:00am ET


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

13 вересня Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко взяв участь у спільному українсько-угорському культурному вечорі, організованому Постійними представництвами при ООН та Генеральними консульствами України та Угорщини в Нью-Йорку.

Концерт, в якому гармонійно поєдналися твори Ліста, Кальмана, Бартока, Гулака-Артемовського, Кропивницького та Скорика, пісні та фольклорні мелодії українців і угорців, викликав захоплення численних гостей, серед яких були Голова Генеральної Асамблеї ООН Ян Каван, Голова Ради Безпеки, Міністр закордонних справ Болгарії Соломон Пассі, глави зовнішньополітичних відомств Швейцарії, Польщі, Росії, Словенії, Югославії, Азербайджану, інших країн-членів ООН, високі посадові особи Організації Об‘єднаних Націй, представники української та угорської діаспор, політичних та громадських кіл США.

Відкриваючи вечір, Анатолій Зленко та його угорський колега Міністр закордонних справ Ласло Ковач у своїх промовах підкреслили традиційно добрі стосунки, які існують між нашими державами і народами з глибокої давнини і знаходять підтвердження і розвиток далеко поза межами обох країн, в тому числі в Нью-Йорку, у плідній співпраці дипломатичних місій України та Угорщини.

Спільні прийняття вже стали доброю традицією, яку започаткувало в Нью-Йорку Постійне представництво України при ООН. Впродовж року такі культурно-мистецькі вечори були проведені разом з місіями Польщі та Франції. Ця практика обміну духовними цінностями і взаємозбагачення різних культур цілком відповідає філософії багатоманітності, яку сповідує Організація Об‘єднаних Націй.

№ 4132/105-17-2472
від 13.09.2002


Прем‘єр-міністр Японії відзначає економічне зростання в Україні

Питання зміцнення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва були в центрі уваги під час бесіди Анатолія Зленка з Прем‘єр-міністром Японії Юнічіро Койзумі, з яким глава зовнішньополітичного відомства України зустрівся в Нью-Йорку в рамках участі у загальних дебатах 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Анатолій Зленко розповів співрозмовнику про політичне та соціально-економічне становище в Україні, заходи, що вживаються Президентом та Урядом України для створення привабливого інвестиційного клімату в нашій державі. Прем‘єр-міністр Японії із задоволенням відзначив економічне зростання в Україні, що також має сприяти активізації іноземних, в тому числі японських інвесторів.

Були обговорені питання співпраці в галузі мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи як на двосторонньому рівні, так і в рамках реалізації нової стратегії ООН щодо Чорнобиля. Міністр закордонних справ України подякував за підтримку, яку надає японська сторона у цій сфері вже протягом багатьох років, і висловив сподівання, що Японія й далі займатиме активну позицію в реалізації чорнобильських проектів.

№ 4132/105-17-2461
від 13.09.2002


“Президент Словенії високо оцінює рівень співробітництва з Україною”

Перебуваючи в Нью-Йорку в рамках 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, 13 вересня Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко мав бесіду з Президентом Республіки Словенія Міланом Кучаном.

Президент Словенії високо оцінив підсумки свого нещодавнього візиту в Україну та особливо відзначив активний характер діалогу підтримки і взаємного розуміння між двома державами, насамперед – на найвищому рівні.

Користуючись нагодою, Президент Словенії передав слова вдячності Президенту України Леоніду Кучмі за плідну співпрацю і висловив запевнення у своєму важливому інтересі до подальшого розширення українсько-словенських контактів.

№ 4132/105-17-2457
від 13.09.2002

Президент Афганістану Хамід Карзай висловлює зацікавленість у налагодженні плідних контактів з Україною

На цьому Глава Ісламської Держави Афганістан наголосив у ході зустрічі з Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком, що відбулася в Нью-Йорку в рамках участі нашої делегації у роботі 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Було обговорено широке коло питань, що стосуються розвитку двосторонніх відносин та забезпечення регіональної безпеки.

Хамід Карзай високо оцінив участь України у антитерористичній коаліції, її внесок у процес стабілізації політичної ситуації в його країні.

Анатолій Зленко поінформував співрозмовника про призначення Посла України в Афганістані за сумісництвом.

Сторони погодилися з необхідністю активного залучення української сторони до постконфліктної відбудови Афганістану. Главу зовнішньополітичного відомства України було запрошено найближчим часом відвідати Афганістан з метою обговорення напрямів співпраці між обома державами.

№ 4132/105-17-2462
від 13.09.2002


“Україна вітає Швейцарську Конфедерацію з набуттям членства в Організації Об”єднаних Націй”

13 вересня, у ході зустрічі з Міністром закордонних справ Швейцарської Конфедерації Йозефом Дейссом Глава делегації України на 57-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, Міністр закордонних справ Анатолій Зленко від імені нашої держави привітав Швейцарію з набуттям членства в Організації Об”єднаних Націй.

“Ми високо оцінюємо історичне рішення Швейцарської Конфедерації стати членом ООН. Цю непересічну подію ми розцінюємо як промовисте свідчення єдності і життєздатності нашої великої міжнародної сім”ї”, заявив глава зовнішньополітичного відомства нашої держави.

У ході зустрічі Анатолій Зленко і Йозеф Дейсс також обговорили ряд актуальних питань двосторонньої взаємодії і міжнародної співпраці.

№ 4132/105-17-2458
від 13.09.2002


“Українсько-югославські контакти на вищому рівні набувають регулярного характеру”

Перебуваючи в Нью-Йорку для участі в загальних дебатах 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН сьогодні Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся із своїм югославським колегою Гораном Свілановичем.

Анатолій Зленко з приємністю відзначив, що українсько-югославські контакти на вищому рівні набувають регулярного характеру. Свідченням цього є нещодавня зустріч президентів обох країн у Йоханесбургу, а також домовленість про проведення офіційного візиту Президента В.Коштуниці в Україну після виборів в СРЮ.

За згодою співрозмовників, подальшій розбудові двосторонніх відносин, особливо у сфері економіки, покликаний сприяти запланований офіційний візит до Югославії Прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха. У цьому зв'язку Міністр закордонних справ України наголосив на необхідності активізувати роботу обох країн з метою підготовки для підписання під час візиту низки двосторонніх угод, а також продовжувати працювати над проектом Угоди про вільну торгівлю для її укладення у близькій перспективі.

Особлива увага під час зустрічі приділялася внутрішньополітичній ситуації в Югославії у контексті підготовки до виборів у цій країні, обговоренню прогресу на шляху інтеграції обох країн до ЄС та НАТО.

№4132/105-17-2460
від 13.09.2002

Про необхідність взаємодії міжнародного співтовариства для успішної реалізації стратегії ООН з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи йшлося під час бесіди Міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з главою зовнішньополітичного відомства Канади Біллом Грехемом.

Значна увага була приділена темі співробітництва у торговельній та інвестиційній галузях. У цьому контексті були обговорені конкретні кроки, реалізація яких сприятиме зростанню товарообігу та залученню канадських інвестицій в економіку України. Міністр закордонних справ України висловив вдячність за консультативну допомогу, яку надає Канада у процесі вступу нашої держави до Світової організації торгівлі.

Було порушено низку інших питань двосторонньої співпраці та взаємодії двох держав в міжнародних організаціях, таких, як ООН.

Анатолій Зленко розповів співрозмовнику про заходи, які вживаються керівництвом нашої держави в напрямку реалізації євроатлантичного курсу України, зокрема, в рамках підготовки до Празького саміту НАТО, що відбудеться у листопаді ц.р.

Увагу Білла Грехема було також привернуто до українських ініціатив на 57-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об‘єднаних Націй, зокрема, щодо відзначення Міжнародного дня миротворців ООН.

Керівник зовнішньополітичного відомства Канади підкреслив, що розвиток відносин з Україною традиційно залишається одним з пріоритетів зовнішньої політики його держави в регіоні Центральної та Східної Європи.

№ 4132/105-17-2459
від 13.09.2002


“Хорватія очікує на візит Президента України Леоніда Кучми”

13 вересня, у ході зустрічі Глави делегації України на 57-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, Міністра закордонних справ України Анатолія Зленка з Міністром закордонних справ Хорватії Тоніно Піцулою було досягнуто принципової домовленості про проведення у жовтні ц.р. офіційного візиту Президента України Леоніда Кучми до цієї країни.

Було погоджено, що основним підсумком запланованого візиту стане укладення базового українсько-хорватського Договору про дружбу і співробітництво. Цей документ надасть важливого поштовху подальшому поглибленню і активізації відносин між двома країнами - наголошувалось співрозмовниками.

Міністри закордонних справ України і Хорватії також обмінялися думками з широкого кола актуальних питань двосторонньої взаємодії, в першу чергу – торговельно-економічної співпраці. Обидві сторони відзначили принципову важливість прискорення роботи над угодою про вільну торгівлю, а також над пошуком практичних механізмів лібералізації візового режиму між Києвом і Загребом.

Окремий наголос було зроблено на співробітництві обох країн в контексті європейської і євроатлантичної інтеграції.

№ 4132/105-17-2456
від 13.09.2002



* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.