News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, August 16, 2002, 9 am ET












Українці Гантеру відзначили 40-річчя побудови української церкви
О. Кузьмович

В неділю 4-го серпня колишні та сьогоднішні українські мешканці Гантеру багатолюдно та урочисто відзначили 40-ліття свого храму, церкви св. Івана Хрестителя. Маленька але так усіми люблена церковця побудована українськими майстрами у гуцульському стилі не могла помістити усіх вірних, що приїхали з усіх усюдів на цей ювілей.


St. John the Baptist Ukrainian Catholic Church
St. John the Baptist Ukrainian Catholic Church
Hunter, New York, USA
www.brama.com/stjohn

Архиєрейську Службу Божу відслужив Владика Василь Лостен у сослуженні пароха церкви о. Юрія Стеця при співі усіх вірних. Після Богослужби понад 200 осіб із давних і сьогоднішних звеличників Гантеру зібралося на святковій трапезі, яку успішно підготовив окремий комітет із постійних та вакаційних мешканців Гантеру.

Бенкетом провадив інж. Любомир 3єлик, який в першу чергу попросив до молитви та слова Владику Василя. Ведучий представив також гостей почесного стола та стола американських представників місцевої влади. У програмі виступила з добгим словом про ювілейну книгу українського Гантеру її редаторка та упорядниця Любов Волинець, а у мистецькій програмі співаки Т. Куліш та А. Бачинська і скрипаль, акомпаніював В. Винницький. Наталія Соневицька що провадила мистецькою програмою відчитала декілька віршів присвячених Гантерові пера ЕКА та народніх коломийок. Відчитано ряд привітів, що наспіли на цей ювілей, як також вигогосили привіти присутні представники кредитівок, які при цій нагоді зложили щедрі датки на церкву у Гантері. Ведічі вітали тих, що найбільше причинилися до повстання та краси церкви св. Івана Хрестителя а відомий довголітний громадянин Гантеру і М. Коць отримав від єпископа В. Лостена "папську" медалю за свою віддатність церкві в Гантері але і в україні. У заключному слові ведучий свята.подякував всім, що причинилися до цього виїмкового свята.




* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.