<<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>>


Помер Богдан Ясінський.
Вічна йому пам'ять.

Сумними звістками з України вже мало кого здивуєш. І ось на минулому тижні прийшла ще одна.

У Києві помер громадський діяч, педагог, активний учасник Українського Народного Союзу, автор монографій та книжок Богдан Ясінський. Пан Ясінський прожив повне і активне життя. Народжений в Станіславі тепер Івано-Франківськ, він навчався у Українському Вільному Університеті в Мюнхені та здобув ступінь бакалавра в Джорджтунівському Університеті. Все своє життя він віддав Україні, в молодості воюючи у Першій Дивізії Української Національної Армі, а в зрілості, працюючи відповідальним за україністику у Європейському відділенні Бібліотеки Конгресу. Він очолював авторські колективи чисельних видань присвячених Україні, та був справжнім лідером української громади у Вашингтоні.

Богдан Ясінський разом з дружиною Тетяною виховали в дусі любові до Бога та України трьох дітей Ірину, Марту та Романа, які є його достойною зміною.

Богдан Ясінський заповів поховати себе в Україні на рідній землі. Панахиди по ньому пройдуть у Києві, Львові та Івано-Франківську. Похоронні відправи відбудуться в суботу, 3-го серпня на цвинтарі в Княгинині, Івано-Франківськ.

Складаємо щирі співчуття рідним та близьким покійного.

Мирослава Ґонґадзе


* * *

<<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>>

Return to UkraiNewstand Community Press page