News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, August 1, 2002, 9 am ET


Press Release

"Відкриваємо планету Україна"
Ювілейна Міжкрайова Пластова Зустріч
з нагоди відзначення 90 – ліття заснування Пласту – українського скаутінгу

Львів — 12 квітня 2002 року пройшло 90 років з дня заприсяження першого пластового гуртка в українській гімназії у Львові. 90 років тому в Україні була створена молодіжна організація - Пласт. За цей проміжок часу Пласт зі стін гімназії переріс в потужну організацію з великими осередками в Україні, Великобританії, США, Канаді, Аргентині, Австралії, Німеччині, Словаччині, Франції, Польщі. Багатотисячна організація з чіткою оргінізаційною структурою, з ідеальною ідейною основою, з продуманою до дрібниць, випробуваною, доцільною і легкою до застосування виховною методою, ефективними виховними засобами. Мета Пласту - сприяти всебічному патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі; спираючись на ідейні засади Пласту виховувати молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства. Пластуни і пластунки прагнуть рости і ставати щораз кращими не лише заради власного успіху і щастя, але також заради добра суспільства, народу, держави. Пластова ідея, пластова виховна метода підтвердила свою ефективність. В лавах Пласту виросли і виховались такі видатні постаті як Степан Бандера, Роман Шухевич, Любомир Гузар, Олекса Гасин, Орест Субтельний, Володимир Робітницький, Іван Чмола , Микола Колесса та сотні інших діячів. І сьогодні Пласт, святкуючи своє 90 –ліття, не стоїть на місці, він розвивається, поширюється, набуваючи популярності не тільки в молоді, але й у людей старшого покоління. Святкування ювілею буде не тільки відпочинком для пластунів але й й демонстрацією тих досягнень, які організація здобула за всі роки існування. Україна побачить, що є таке Пласт, побачить нашу патріотичність, згуртованість, дисципліну, життєрадісність, енергійність. Ми, українські пластуни, доведемо, що є гідними синами і доньками України, прикладом для наслідування іншим молодіжним організаціям України.

З 11 по 24 серпня 2002 року Пласт - Національна Скаутська Організація України - проводить Ювілейну Міжкрайову Пластову Зустріч з нагоди відзначення 90 – ліття заснування Пласту – українського скаутінгу. До Ювілейної Зустрічі запрошені пластуни і пластунки з усієї України, Австралії, Аргентини, Австрії, Великобританії, Канади, Німеччини, Польщі, Словаччини, Франції, Іспанії та Сполучених Штатів Америки. Запрошені представники усіх діючих скаутських організацій України, представники скаутського руху зі Східної та Західної Європи, інших частин світу. Зустріч відбудеться у чарівному куточку Львівщини, недалеко від старовинного замку Свірж, що за 30 км на схід від Львова. Село Свірж розкинулось над однойменною рікою, лівою притокою Дністра. Мальовнича природа, такі собі Карпати в мініатюрі, оточені озерами, здавна приваблювала романтиків відвідати ці місцевості.

До програми зустрічі включено пішохідні мандрівки та туристичні екскурсії по історичних замках Львівщини, здача юнацьких вмілостей, проведення спортивних та теренових змагів, мистецькі заняття, різноманітні занятття пластової спеціалізації, розважальні та відпочинкові акції, ознайомлення з культурною спадщиною України. Програма Ювілейної Зустрічі складається з двох етапів. Перший етап проходитиме в різних спеціалізованих таборах, які відбуватимуться на теренах Західної України. Для тих, хто хоче випробувати свої сили на гірських стежках, кому цікаво пізнати рідну природу, відбудеться виховно–спеціалізований табір “Рекреації”. Для молоді, яка прагне дінатися про мистецтво розпису писанки, навчитися виготовляти вироби зі шкіри, глини, соломи, бісеру, а також отримати велику насолоду від таких сучасних мистецьких проявів як батік, пляшк-арт, фейс-арт, відбудеться мистецько – краєзнавчий табір “Метаморфози”. Для тих, хто прагне пізнати історію України періоду визвольних змагань, пройти шляхами боїв УПА на Волині, відкриється спеціалізований табір “Заграва”. Кому до вподоби досконалий впоряд, ночівля без наметів, самостійне приготування їжі, стрільба з табельної зброї, основи розвідки, основи військового провідництва, курінь старших пластунів та сеньйорів “Орден Залізної Остроги” у співпраці їз Збройними Силами України організував спеціалізований табір військового пластування ”Звитяга”. Також організовано мандрівні природничо-етнографічні табори. Отож, всі юнаки та дівчата, які мають велике щастя бути пластунами, не тільки добре відпочинуть в колі справжніх друзів, але й здобудуть корисні знання та практичні навики в різних галузях пластування. Для батьків та гостей існує програма під час другого етапу Ювілейної Зустрічі , вона включатиме участь у екскурсіях по Львівщині та Івано-Франківщині, відпочинкову програму.

Другий етап відбуватиметься стаціонарно біля замку в Свіржі, де зберуться всі мандрівні табори, а також всі гості та батьки пластунів. Кожний день Ювілейної зустрічі обіцяє бути цікавим, веселим та корисним, оскільки відбудуться різноманітні презентації, виставки, вогники, представлення, дискотека, концерт. Кульмінацією святкування буде участь всіх пластунів у міських святкових заходах з нагоди святкування Дня Незалежності України у Львові.

Кожний день святкування пронизаний тематикою легенди про символи-обереги української землі: Шолома пам`яті, Щита перемоги, Пояса істини, Меча духовності. За легендою, якщо відібрати у злого Змія, який хоче знищити українство і стати повновладним господарем нашої землі, обереги, то з`явиться лицар, що вб’є Змія і поверне українцям віру, історію, мову, пісню, культуру. І кожен відкриє для себе цей край через пізнання її історії, пісенного мелосу та різноманітних народних ремесел, які барвисто прикрашають віночок української спадщини. Нехай лихий Змій, який потайки і досі робить людям шкоду, знає, що є лицарі на білому світі, які вміють бути вірними Богові та Україні, і що немає більше вороття у жахливе минуле. Відкриваймо планету Україна. Гостинну землю наших дідів та прадідів, щасливий і закоханий у пісню і красу край. Нехай легенда стане дійсністю і підніметься лицарський дух.

Крайова Пластова Старшина в Україні
Прес-центр ЮМПЗ
ст. пл. Крицун Михайло, ХМ


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.