News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, July 30, 2002, 3 pm ET


Press Release
УКРАЇНСЬКА АМЕРИКАНСЬКА КООРДИНАЦІЙНА РАДА
UKRAINIAN AMERICAN COORDINATING COUNCIL
MAIN OFFICE:
142 Second Avenue
New York, NY 10003
Tel.: (212) 505-1765
Fax: (212) 475-6181
WASHINGTON OFFICE:
733 15th St., NW, Suite 1027
Washington, DC 20005
Tel.: (202) 737-6090
Fax: (202) 737-8091

18-го липня 2002

Президентові України Леонідові Кучмі
Голові Верховної Ради України Володимориві Литвину
Премєр Міністрові України Анатолієві Кінаху

Українська Американська Координаційна Рада яка, представляє демократичне крило української спільноти у США, сильно стурбована найновішим указом Президента України про відзначення у 2005 році ювілею 85 ліття Володимира Щербицького.

Щербицький відомий як запеклий русифікатор та переслідувач українських десидентів. Також пригадуємо що, за його прямим наказом у Києві було проведено першотравневу параду зразу після вибуху на Чорнобильскій АЕС. Святкування його ювілею чи вшановування його діяльности є не тільки сміхотворним, але заперечує новітню державність України. Це просто знушання над усіми горожанами України. Ми рішучо засуджуємо і протестуємо проти цього указу і вимагємо в ім'я збереження гідности та самоповаги його скасувати.

Те саме стосується раніше виданого указу простворення організаційного комітету для відзначення Переяславського договору. Цей договір був початком жорстокого 350 літнього поневолення українського народу. Жоден народ в світі не спроможний на щось подібне. Всі народи відзначають річниці своєї незалежности а не свого поневолення. Закликаємо Вас зрозуміти символічну важливість подібних святкувань і запобігти національній ганьбі та принеженні.

І врешті таким же нерозважним є указ про видання підручників історії Українич узгідниними спільною українською-російською комісєю. Це б означало погодитися на те, що історія України і надалі буде писатися з Москви як це робилося на протязі століть.

Всі ці укази принижують Українську Державу і всіх тих, хто боровся і віддав своє життя за неї. Ми не зможемо дивитися в очі своїм нащадкам, якщо ці укази залишаться в силі. Тому закликаємо Вас в ім'я правди і добра українського народу негайно відкликати ці укази.

З повагою
За Президію УАКР

Ігор Ґавдяк
Голова

Др. Роман Барановський
Секретар


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.