News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, March 1, 2002, 10 am ET


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

У Нью-Йорку розпочалося будівництво Українського музею

На переконання українських дипломатів в Нью-Йорку, будівництво, а фактично - нове народження Українського музею в цьому місті - це справа загальноукраїнської національної ваги. Завдяки новому музею, який незабаром стане одним з найважливіших центрів української присутності в Сполучених Штатах, Україна зможе не лише ознайомити широку міжнародну громадськість з власною культурою, але й по-новому утвердити свій сучасний образ в одній найвпливовіших столиць світового життя", заявив Постійний представник України, Посол Валерій Кучинський під час зустрічі 21 лютого ц.р. з керівництвом Українського музею, який нещодавно розпочав будівництво нового, багатоповерхового приміщення в центральній частині Нью-Йорка.

п. А. Кучинська, Посол В. Кучинський, О.Гнатейко (През. УМ),
Ген. консул С. Погорельцев, М. Шуст (Директор УМ)
стоять: Л.Крушельницьа (УМ), Д.Лубківський (секретар місії Укр. при ООН), Т.Тершаковець (УМ), О.Ґлют (УМ), І.Юрчук (УМ), І.Куровицька (УМ), В.Сосяк (УМ), Яр Моцюк (УМ), К.Червоняк (УМ), Ю.Савицький (архитект), А.Ганкевич (УМ)

У ході робочої зустрічі, участь в якій взяв Генеральний консул України в Нью-Йорку Сергій Погорельцев, обговорювалися практичні питання, пов"язані із оснащенням нового музею, розширенням його колекційних можливостей, забезпеченням співпраці з українськими державними інституціями, музеями, картинними галереями.

"Вельми важливо, що останнім часом в Нью-Йорку активізувалося українське життя. На сьогодні завдяки співпраці між українськими дипломатами і представниками української громади в США суттєво зросла кількість спільних проектів і завдань, реалізація яких піде на користь популяризації іміджу України у світі. Ми маємо практичні плани і чітку налаштованість на досягнення реальних результатів у цій сфері", наголосив Посол Валерій Кучинський.

Український музей в Нью-Йорку був заснований у 1976 році і вважається одним з найцікавіших і найдинамічніших малих музеїв США. На сьогодні на Манхеттені - центральному острові Нью-Йорка - розпочалося будівництво нового приміщення музею, що буде розрахований на значну кількість експозицій, художніх виставок і музейних колекцій. У планах музею проведення виставок одного з найвідоміших світових скульптурів Олександра Архипенка, а також багатьох інших відомих у світі українських митців. Планується, що у музеї буде відкрито для публічного огляду архів української дипломатичної присутності в США, розпочинаючи з часу Української Народної Республіки 1917 року.

20.02.2002 р.
Постійне представництво
України при ООН
№ 4132/105-17-420

 
 
 
 

Коментар
Постійного представника України при ООН,
Посла Валерія Кучинського
на зустрічі з керівництвом
Українського Музею в Нью-Йорку
(21 лютого 2002 року)

Сьогодні ми провели вельми важливу і потрібну зустріч з керівництвом Українського музею в Нью-Йорку.

Для мене і для Генерального консула України Сергія Погорельцева це була корисна нагода обговорити практичні робочі питання будівництва нового приміщення музею.

Український музей в Нью-Йорку - це надбання загальноукраїнське.

Ми глибоко вдячні керівництву Музею за їхню вагому і необхідну працю.

Підтримка і допомога у діяльності Музею, особливо, коли будується його нове приміщення - це особливо відповідальне завдання українських дипломатів, які працюють в цьому місті. Хочу підкреслити, що ми сприймаємо це завдання як державну справу. Саме на цьому наголошував Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, виступаючи перед українською громадою в листопаді минулого року.

Наша сьогоднішня зустріч - це не лише прояв нашої уваги. Це - свідчення нашої готовності всіляко сприяти сподвижникам Музею. Для будь-якого українського серця не може бути дилеми - підтримувати чи не підтримувати Музей. Саме через цей Храм української присутності в США ми доносимо світові голос нашої нації.

Попереду - чимало роботи. І ми готові до цієї роботи. Сьогодні ми обговорили можливі плани і кроки нашої подальшої співпраці. Серед них - і допомога в організації виставок, експозицій, і підтримка в організаційних питаннях.

Основне - наш діалог має активний робочий характер. Ми налаштовані на практичну співпрацю і покладаємося на її результати.


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.