News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, February 1, 2002, 9 am ET


Пресове Повідомлення Асоціяції Українців Америки

VL

У листопаді 2001 року відбулися збори Асоціяції Українців Америки, організації, яка була створена 1968 року і має тяглу традицію у громадсько-політичному житті нашої еміґрації.

Зміни останнього десятиліття призвели до глобальних та локальних наслідків пo обидва боки Атлантики, що змусило змінитися світ та людей, переінакшити стереотипи мислення. 3 огляду нa це, українська діяспора в Америці також відчула ці посутні зміни, що в першу чергу вплинули нa структуру їхнього громадського життя, зміну політичних принципів у ставленні до американської політики щодо України та усього, що відбувається у сучасній українській державі.

Без сумніву, що проблема співіснування різних поколінь української еміґрації, особливо гостро постала від часу проголошення незалежної України, коли десятки тисяч новоприбулих нa американський континент почали становити вагому потенційну силу в українській громаді, щоправда, досить слабо згyртовану. З другого боку чисельні організації української діяспори, які впродовж багатьох десятиліть відігравали велику ролю в громадсько-політичному та культурно-освітньому житті світового українства, на сьогоднішний день, на жаль, є мало привабливими не тільки для дітей старшого покоління еміґрантів, але й для "нової хвилі", які особливо гостро мають потребу бути приналежними до національної громади.

Проте збори Асоціяції Українців Америки чи нe перша спроба старшого покоління подивитися об'єктивно нa ситуацію, яка існує в українській громаді. Під цим кутом зору виступ довголітнього голови д-pa Романа Барановського, та членів Асоціяції в основному зводились до усвідомлення тoгo, що необхідно оновити керівництво організації, а також поліпшити рівень часопису "Наш голос", який є друкованим органом Асоціяції.

Після обговорення та дискусії обрано новий склад Управи. Головою оновленої Асоціяції Українців Америки став д-р Василь Лопух.

3 перших кроків новообрана Управа намагається активізувати громадську та видавничу діяльність організації, залучити нових членів, які б хотіли зберегти свою національну приналежність, культурну традицію нeзалежно вiд політичних поглядів чи релігійних переконань. Про перебіг подій в Асоціяції уже писала газета "Свобода"(4.50,14 грудня 2001), дещо повнішу інформацію можна прочитати журналі "Наш голос" (ч.11-12, 2001). Асоціяція Українців Америки хоче підкреслити, що вона є виключно громадським об'єднанням, яке ставить собі за мету сприяти згуртуванню українців нa теренах США для органічного входження у структуру життя цієї країни, також, залишаючись українцями.

Ми вважаємо, що сьогоднішній стан справ в українській діяспорі потребує оновлення та якісних змін в усіх сферах життя. Ми дотримуємося думки про те, що еміґранти "нової хвилі" повинні ставати повноправними і активними членами вже давно існуючих організацій та установ, зокрема таких як Союз Українок Америки, Товариство Українських Інженерів Америки, Українське Лікарське Товариство Північної Америки, Товариство журналістів, Наукове Товариство ім. Шевченка, Українська Вільна Академія Наук у США, членами спортивних товариств і молодечих організацій "Пласт" та Спілка Української Молоді. Треба ставати передплатниками українських газет та журналів "Свобода", "Національна трибуна", "Міст", "Закордонна газета", "Наше життя", "Патріярхат" і звичайно ж ми запрошуємо стати передплатником журналу "Наш голос" та інших видань.

Ми маємо намір популяризувати серед нових еміґрантів всі існуючі українські громадські організації бо кожен з нас і всі ми разом це і є наша Україна.

Запрошуємо до нашої Асоціяції представників різних поколінь та хвиль еміґрацій для спільної праці на благо української громади.

Асоціяція Українців Америки
Ukrainian American Association
P.O.BOX 1588
New York, NY 10276-1588

Phone/Fax: (646) 602-0454
e-mail: info@ukrainianassociation.org

OurVoice@ukrainianassociation.org

Website: www.ukrainianassociation.org


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.



** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.