News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, March 28, 2001, 11pm EST


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine
Україна разом з іншими європейськими країнами
пропонує новий варіант вирішення близькосхідної проблеми

Досягненню консенсусного рішення щодо тексту резолюції Ради Безпеки ООН з питання врегулювання конфлікту на Близькому Сході, включаючи Палестину, була присвячена останніми днями робота цього важливого органу.

Проте, незважаючи на зусилля всіх країн-членів РБ і зокрема головуючої в ній України, у ході безперервних інтенсивних консультацій, що тривали більше чотирьох діб, представникам у Раді Безпеки європейських країн та США - з одного боку, та Руху Неприєднання - з іншого, так і не вдалося дійти згоди щодо всіх принципових положень єдиного документа.

На розгляд відкритого офіційного засідання РБ під головуванням Заступника міністра закордонних справ України Володимира Єльченка, що відбулося в ніч з 27 на 28 березня, країни Руху Неприєднання винесли власний проект зазначеної резолюції, на який у ході голосування було накладено вето делегацією США.

Делегація України відмовилася від участі у цьому голосуванні, оскільки за відсутності консенсусу серед членів РБ будь-який його результат жодною мірою не міг сприяти вирішенню близькосхідної проблеми.

Виступаючи на засіданні у якості представника нашої держави, Володимир Єльченко висловив жаль з приводу неможливості прийняття Радою Безпеки на даному етапі консенсусного рішення з цього актуального і чутливого питання.

Україна була серед тих, хто намагався зупинити розвиток кризової ситуації на Близькому Сході з самого початку її виникнення, нагадав український дипломат. Він ще раз наголосив на нашій принциповій позиції, яка полягає в тому, що успіху у вирішенні проблеми шляхом започаткування місії ООН на палестинських територіях неможливо досягти без конструктивного співробітництва усіх зацікавлених сторін. На жаль, цього положення не було відображено у пропонованому для розгляду тексті.

Враховуючи ситуацію, що склалася, Рада Безпеки ООН найближчим часом продовжуватиме спрямовувати зусилля на вироблення єдиного підходу до шляхів розв”язання вузла близькосхідних проблем. Тепер делегації працюватимуть над проектом тектсу, запропонованим “європейською п”ятіркою” (Ірландія, Франція, Велика Британія, Норвегія та Україна).

27 березня 2001 р.
Постійне представництво
України при ООН
№ 3232/107-17-886
 


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.