News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, March 16, 2001, 11:00pm EST


Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

16 березня Рада Безпеки ООН під головуванням України провела відкрите офіційне засідання, присвячене становищу в Косово та навколо нього.

Обговорення цього вкрай важливого для стабільності на європейському континенті питання викликало великий інтерес серед країн-членів ООН. Крім членів Ради Безпеки, свою точку зору щодо розвитку подій на Балканах висловили представники Європейського Союзу, Албанії, Македонії та інших держав.

З інформацією про останні події на Балканах та діяльність Місії ООН у Косово (МООНК) перед учасниками засідання виступив Спеціальний представник Генерального секретаря ООН, глава Місії ООН у Косово Ханс Хеккеруп.

Виступаючи від імені України, Володимир Єльченко висловив занепокоєння з приводу триваючого насилля у регіоні. Він наголосив на необхідності більш активного співробітництва між урядом СРЮ та Місією ООН з метою врегулювання косівської проблеми. Як важливий крок у цьому напрямку було відзначено відкриття представництва МООНК у Бєлграді.

Україна, яка з 1992 року бере безпосередню участь у розв’язанні конфліктів на території колишньої Югославії, за словами В.Єльченка, всіляко сприятиме діяльності Місії ООН Косово з метою встановлення остаточного миру у багатостраждальному балканському регіоні.

Свідченням цьому є наша нинішня діяльність у Раді Безпеки ООН.

За підсумками засідання члени РБ погодили та ухвалили Заяву Голови Ради Безпеки з приводу ситуації у Косово та навколо нього.

У ній, зокрема, міститься заклик до всіх сторін конфлікту підтримати зусилля Місії ООН у побудові стабільного багатонаціонального демократичного суспільства в Косово та створити належні умови для проведення загальних виборів. У зв’язку з напруженою ситуацією на півдні Сербії, Рада Безпеки привітала рішення НАТО щодо контрольованого повернення югославських військових у Зону наземної безпеки. Члени РБ підтвердили свою підтримку Македонії, рішуче засудили акти насильства з боку екстремістів та підкреслили важливість збереження територіальної цілісності цієї країни та всіх інших держав регіону.

Цього ж дня у відповідь на офіційне звернення уряду Бурундії Рада Безпеки ООН розглянула на своєму закритому засіданні ситуацію у цій африканській країні.

16 березня 2001 р.
Постійне представництво
України при ООН
№ 3232/107-17- 760
 


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.