News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, March 11, 2001, 9:00am EST


ЗВЕРНЕННЯ
Всеукраїнського громадського комітету опору “За правду !”
у зв`язку з розправою над мирними демонстрантами
та різким загостренням політичної кризи.

9 березня 2001 року в Києві створено Всеукраїнський громадський комітет опору “За правду !”. До новоутвореного Комітету увійшла низка впливових громадських організації, зокрема Молодий Рух, Студентське Братство, Українська Студентська Спілка, МУР та частина організацій-учасників Коаліції ”Свобода вибору” а також активісти Форуму національного порятунку і ГК “Україна без Кучми”. Членами Президії організації є керівники студентських акцій протесту кінця 80-х – початку 90-х років та лідери громадських і політичних організацій, зокрема Тарас Чорновіл, Тарас Стецьків, Вячеслав Кириленко, Маркіян Іващишин, Олесь Доній, Олександр Кривенко, Владислав Каськів, Андрій Гусак, Володимир Чемерис, Юрій Зубко, Михайло Свистович, Євген Гудзь. Головною метою діяльності Комітету є “докорінна зміна структури влади та повернення українському суспільству його законних прав і свобод. Комітет “За правду!” виступив з вимогою відкритого розслідування злочинів кримінального режиму та запровадження в Україні демократії європейського зразка. Першочерговими завданнями комітету є відставка Леоніда Кучми та його сподвижників, обвинувачених в важких злочинах проти народу.

Побратими!

Влада злякалася п’ятисот молодих засновників Комітету “За правду!” більше, ніж багатотисячної демонстрації. Очевидно, колишні комуністичні бюрократи а тепер керівники Держави згадали жовтень 1990-го року, коли сотні студентських наметів на майдані Незалежності та багатотисячні демонстрації на вулицях Києва забезпечили перемогу великої ідеї Української Незалежності. Ввечері 9 березня було брутально заарештовано понад 200 студентів – учасників установчих зборів Комітету “За правду !”. Співробітники СБУ в цивільному та “беркутівці” в шоломах хапали їх на виході з метро, на вході у вокзал, грубо витягували з поїздів, били кийками, тягли за волосся по землі. Того ж вечора міліціонери без ордеру на обшук увірвалися в приміщення секретаріату Комітету “За правду!”, а також влаштували десятки незаконних обшуків у гуртожитках київських вузів.

Звертаємося до всіх студентів України з пропозицією розпочати створення студентських комітетів “За правду !” та підготовку до всеукраїнського студентського страйку. Кров наших побратимів — студентів Києва, Львова, Тернополя, Харкова, — пролита 9 березня, кличе до дії. На нас, як і в жовтні 90-го, лежить відповідальність за долю України. Вдруге ми не маємо права схибити — інакше правди не дізнаються навіть наші діти !

Друзі!

Молодь, особливо студентство, завжди було рушієм позитивних змін в Україні. Перемога “оксамитової революції” 90-го року стала можливою лише завдяки спільним зусиллям всього ПОКОЛІННЯ — мільйонів людей віком від 16 до 25 років. Сьогодні нас не менше, ми не менш сміливі, ми озброєні знаннями та новітніми технологіями, Європа і демократія для нас — природні цінності. Не дамо кримінальній владі загнати нас в азійську відсталість і деспотію, як вона це зробила з нашими батьками і дідами ! Вимагайте разом з нами зміни та очищення системи влади в Україні, ставайте до лав учасників акцій “За правду !”

Громадяни!

Влада роками привчала нас до життя за принципом “лише б не гірше". В результаті цього наше життя поступово перетворилося на існування. В Україні побудовано систему влади, де порядних людей змушують ставати хабарниками і злодіями — або помирати з голоду. Нам брешуть і змушують брехати. Сьогодні мирні студентські збори називають “шабашем екстремістів”, завтра людей садитимуть до тюрми за “політичні” анекдоти і вимоги підняття платні. Репресивна машина розчавить кожного поодинці — якщо сьогодні ми не знищимо її разом. У нас є зброя, якої давно немає у влади — правда !

10 березня 2001 року, м. Київ
Всеукраїнський громадський комітет опору “За правду !”

Звертайтеся:
телефон: (044) 461-90-22.
e-mail:
nl@vybory.org.ua


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.