News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, March 9, 2001, 1:00pm EST


Прес-реліз з нагоди річниці утворення Українського Комсомолу
"Українська комуністична спілка молоді"

12 березня 2001 року у приміщенні УНІАН о 1400 відбудеться прес-конференція за участю Першого Секретаря Українського Комсомолу, Народного депутата України Олександра Старинця, під час якої буде підведено підсумки річної діяльності УКСМ, участі Українського Комсомолу в акції “Україна без Кучми” та розкрито перспективи розвитку, як в цілому лівого руху, так і Українського Комсомолу, а також акції “Україна без Кучми”.

Рік тому, 11 березня 2000 року, відбувся установчий з’їзд Українського Комсомолу. Тоді, ми, молоді комуністи зробили свідомий крок до оновлення комуністичної ідеї та до створення саме українського комуністичного руху. Ми були принципово не згодні з позицією керівництва КПУ та перетворенням партії на зручного спаринг-партнера режиму Кучми.

Нам всього рік. Незважаючи на це, вже створено розгалужену мережу регіональних осередків, залучено тисячі нових членів, здобуто ще більше прихильників. Значна кількість членів ЛКСМУ, а також кілька обласних та міських осередків ЛКСМУ відгукнулись на заклик установчого з’їзду та перереєструвались у члени УКСМ протягом року. Український Комсомол інтегрувався в організований загальноукраїнський молодіжний рух, де зайняв провідні позиції.

За короткий проміжок часу нам вдалося реалізувати цілу низку як регіональних так і загальноукраїнських молодіжних програм. Спільно з іншими молодіжними організаціями під стінами Кабміну ми відстояли студентські пільги.

Український Комсомол став одним з ініціаторів створення Громадянського Комітету Захисту Конституції “За Україну без Кучми” та з першого дня є активним учасником акції “Україна без Кучми”. Ми посіли чільне місце у лавах справжніх борців з персоніфікованим режимом Кучми та його опричників, а не стали зручною, “кишеньковою” опозицією на зразок СВ - шоу симоненків - вітренків.

Ми прагнемо прогресивних змін до Конституції, бачимо Україну парламентською республікою, очищеною від кланово-олігархічного сміття, державою, в якій визначальним є верховенство права.

Час розставив акценти та крапки над “і”. Зі всією очевидністю стало ясно, хто і чому підсадив Кучму в крісло президента. І вже ніякі дивіденди, портфелі та привілеї, скоріш за все обіцяні за явну лояльність до режиму, не виправдають лідера КПУ та його фракцію в очах пересічних членів Компартії та її прибічників. Керівництво та фракція КПУ своїм неголосуванням продемонстрували підтримку одного з основних стовпів кучмократії - Генерального Прокурора Потебенька. Як нещодавно сказав Президент: - “… влада показала, що вона є…”. Як збочено вона розуміє такі фундаментальні поняття, як демократія, свобода думки та слова, право збиратися мирно, право проводити збори, мітинги та демонстрації.

Попереду важка дорога боротьби та перемог. Український Комсомол докладе всіх зусиль задля кращого майбутнього молоді та нашої молодої держави.

Український комсомол
тел.: (044) 253-8570


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.