News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, February 3, 2001, 5:00pm EST


Orest Kyzyk, master of ceremony and Olha Hnateyko, President, Board of Trustees
From left: Andrew Ilnytsky, Olha Ilnytsky, Maria Bacynsky, Julian Baczynsky, Tamara Vitkovytsky, Ihor Vitkovytsky, Walter Nazarewicz and Frances Nazarewicz.
Members of the Special Events Committee. From left: Lydia Hajduczok, Orest Glut, Tatiana Tershakovec and Katria Czerwoniak.
From left: Maria Slupchynsky, Sophia Zaininger, Dr. Ilarion Cholhan, Maria Tershakovec Hawrylak, Roman Hawrylak, Svitlana Cholhan and Orest (Gogo) Slupchynsky.
From center to left: Dr. Renata Holod Tretiak, Dr. Oleh Tretiak, Maria Shust, Ihor Hayda, Roma Hayda, Lydia Krushelnytsky, Sophia Hewryk, Titus Hewryk, Oksana Isajiw, Ireneus Isajiw.
From center to left: Anna Hnateyko, Alexandra Lopatynsky, Susan Rowe, Daria Temnycky, Andrew Temnycky, Ihor Terleckyj
From left: Dr. Oleh Slupchynskyj, Zenon Chernyk, Dr. Areta Podhorodecki, Katia Billan.
From left: Natalka Bilan, Aleksandra Lopatynsky, Anna Hnateyko, Olenka Terleckyj
Guests at the Museum's Malanka
From left: Andrea Tomko, Slava Saluk, Alexandra Zawadiswsky, Michael Zawadiwsky and Tamara Tershakovec


Маланка 2001 р. Українського Музею

Управа Українського Музею в Нью-Йорку влаштовує хоч дві імпрези в році для ширшого громадяндства. Ціль цих імпрез переважно подвійна - зацікавити нові кола нашої спільноти працею музею та придбати необхідні фонди для тієї праці. Не менш важливим є також бажання віддячитися нашим приятелям та добродіям за їхню підтримку уможливлюючи якісні, цікаві, часами небувалі імпрези.

В рамцях цієї діяльноси, Український Музей започаткував відзначення свойого 25-літнього ювілею традиційною Маланкою 13-го січня у залях добре знаного ресторану Tavern on the Green в Центральному Парку в Нью-Йорку. Приміщення дійсно привабливе, особливо у вечірні години, коли світла далеких хмародерів та освітлені малесенькими ліхтариками довколішні дерева, нагадували якусь давно призабуту зимову казку. Осклені стіни заль надавали почуття простору, а вид на засніжений парк, розкішні декорації, вибагливе накриття столів та вечірний одяг гостей посилювало святочний настрій.

В 8-ій годині вечора швидко заповнилася заля-шатро де по середині пишалася до стелі висока ялинка; тут всі зібралися на коктейл. Молодь, подружжя, молоді професіоналісти та нові для музейних імпрез гості становили велику частину присутніх. Веселий, забавний настрій охоплював усіх. Виталися приятелі і знайомі, інші запізнавалися, в гаморі розмов відчувалося піднесення і радість. По коктейлі гості перейшли до головної залі на добірну вечерю.

Орест Кизик, енергійний ведучий Маланки, привітав гостей та подякував спонсорам імпрези, які своєю щедрістю у великій мірі причинилися до її успіху. Спонсори - добродії це: д-р Роман й Анна Алиськевичі, Орест і Лідія Білоуси, д-р Арета Подгородецька і Зенон Черник, Богдан і Лідія Гайдучки, Роман Гавриляк і Марія Тершаковець Гавриляк, Тиміш і Аня Гнатейки, д-р Артур й Ірена Григоровичі, д-р Ярослав й Алла Лешки, Орест і Дарія Темницькі, д-р Андрій і Татяна Тершаківці, Лідія Зайнінґер і Western Union Money Transfer. Відтак О. Кизик представив орхестру "Монтаж" яка зі запалом пригравала до танців. Додатковою приємністю вечора була розвагова програма - виступ співака, Нестора Кизимишина, якому акомпаніювала Галина Мазорок Рег.

Голова Українського Музею, Ольга Гнатейко, зложила побажання з Новим Роком та ще раз поділилася з присутніми вісткою, що Евген і Деймел Шклярі з Каліфорнії передали Музеєві надзвичайно цінний дарунок, а саме 2.5 мільйонів дол. до Будівельного Фонду, та дотацію, т.зв. Challenge Grant на 1 мільйон дол., який подвоїть кожний новий даток що прийде на Музей підчас 2001-го року. О. Гнатейко підкреслила, що цей надзвичайний дар та щедрі пожертви нашої громади уможливлять вже весною розпочати будову нового музейного приміщення за оригінальними плянами. Надхнені цим прикладом жертвенности і зі свідомістю, що їхній дар подвоїться, численні присутні передали того вечора на цілі Українського Музею поверх 50,000 дол. Вістка про це викликала буйні оплески признання.

Ще довго танцювали, забавлялися гсті та близько першої години світла примеркли. Пролинув останний танець і шкода було прощатися, знаючи, що не скоро буде нагода так зустрітися, що за дверима льокалю, у зимному парку може ровзіятися цей веселий, гарний настрій. У вестибюлі, в гаморі прощань, повторно гомоніли слова "На другий рік… конечно.. знову"..

Наявний успіх Маланки можна завдячувати відданості імпрезового комітету, який очолює Татяна Тершаковець. Лідія Гайдучок координувала працю комітету з музейною адміністрацією. Приятель музею Орест (Ґоґо) Слупчинський виготовив запрошення на імпрезу. Але душею і незаперечним надхненням забави були її гості, особливо молодь. Дотепом, гумором, своєю присутністю і щедрою підтримкою, вони створили настрій, який дійсно був гідним зустрічі двотисячо-першого року і започаткування святкувань 25-ліття Українського Музею.

Український Музей є знана та шанована культурна установа, яка має особиве завдання в Українській громаді як і в ширшому обємі культурного життя великого міста Нью-Йорку. Музей збирає і зберігає мистецькі та устіричні здібутки українського життя і культури, щоб затримати нашу індентичність для дітей та внуків. В професійно виготовлених виставкахч в двомовних науково-випрацьованих каталогах, в освітних програмах та курсах народного мистецтва Музей ознайомлює нью-йоркчан та відвідувачів міста з різних країн світу з українською історією та культурою.

Підтримайте важливу роботу музею. Пам'ятайте, що Ваш безподатковий даток на музей подвоїться через дотацію (Challenge Grant).

Катія Червоняк


The Ukrainian Museum
203 Second Avenue (bet. 12th & 13th Sts.) New York, NY 10003
Wed. thru Sun. 1-5PM (212) 228-0110
e-mail: info@UkrainianMuseum.org * www.ukrainianmuseum.org


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.