News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, December 26, 2000, 11:00am EST


"ВИКЛИК" УКРАЇНСЬКОМУ МУЗЕЄВІ ДЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ МРІЇ.

Директор УМ, Марія Шуст, добродійники Євген та Деймел Шкляр.
Ukrainian Museum Director Maria Shust, benefactors Eugene and Daymel Shklar.


Подружжя Шкляр, Проф. Л.Гайда (Гарвардський університет)
The Shlars, prof. L.Hajda (Harvard)
Голова Управи УМ Ольга Гнатейко, Є. Шкляр
UM President Olha Hnateyko, Eugene Shklar.

Андрей Ганкевич (Управа УМ), Галина Шміндяк (Український Тижневик), архитектор Юрій Савицький.
Andrej Hankevych (UM Board of Trustees), Helen Smindak (The Ukrainian Weekly), Architect George Sawicki.
Д.Шкляр, Рома Шуган (Управа УМ), Марта Бачинська (Преса і зв'язки, УМ).
D. Shklar, Roma Shuhan (UM Board of Trustees), Marta Baczynsky (Public Relations, UM).
Є.Шкляр, Любов Волинець ( УМ), Уляна /Ільницька/ Стоблбайн (Associated Press), Г.Кріль (Брама).
E. Shklar, Lubow Wolynetz, Ulana /Ilnytsky/ Stubblebine (AP), H. Krill (Brama).

CLICK to enlarge and find out "Who's Who" ...

Недавно Український Музей поділився з нашогю громадою радісною новиною, про отримання надзвичайно цінного дарунку, який у великий мірі допоможе фінасуванню будови нового музейного приміщення.

Дарунок розділено на дві частини. Перша частина - це одноразовий даток в сумі 2.5 мільйонів дол., на Будівельний Фонд Українського Музею. Ця поважна сума дозволить Музеєві ПОЧАТИ будову нової споруди на Іст 6-ій вулиці (між 2 і 3 авенями) в Мангатені!

Друга частина, так званий "Challenge Grant" - даток в сумі 1-го мільйона дол. Це дотація, суть якої полягає в тому, що Музей може оримати суму грошей до вартости 1-го мільйона дол., якщо ЗБЕРЕ також таку суму грошей. Кожна пожертва для Музею буде подвоєна в сумі. Наприклад - пожертва на 1,000 дол. буде, через дотацію, подвоєна другими 1,000 дол. Дотація є активна в рамках даного часу, саме - від листопада 2000-го року до грудня 2001 року.

Якщо підчас наступного року інтенсивна збірка виявиться успішною, Музей одержить 1 міл. дол. із дотації. І власне, ця подвоєна сума грошей ЗАВЕРШИТЬ проєкт нового будинку !

Цей щедрий дар надійшов від Панства Евгена і Деймел Шклярів. Після пресової конференції 11-го грудня 2000 р. відбулася урочиста імпреза, на якій Музей привітав наших добродіїв. В присутності гостей, членів Управи Музею та представників преси Пан Шкляр виголосив бажання подарувати Музеєві цінний дарунок в честь своїх батьків - матері Стефанії (з дому Багрій), і бл. п. батька Володимира Шклярів.

Хочеться підкреслити важливість для Музею цієї другої частини дарунку. Це наче б "виклик" Музеєві дати можливість доказати доцільність 25-літьної праці в очах нашої громади. Та "виклик" цей і для громади також - щоб своєю щедрістю і підтримкою показала необхідність існування Музею в своєому житті, як в минулому так і на майбутнє.

Дотації, такі як "challenge grants" є широко прийняті і їхнім способом незаробіткові організації та інституції збирають гроші. Цей спосіб є особливо пожиточний для жертводавців, які мають вилику сатисфакцію бачити як їхні датки - більші чи менші - подвоюються на користь вибраних ними інституцій.

Український Музей є знана та шанована культурна установа, яка має особливе завдання в Українській громаді як і в ширшому обємі культурного життя великого міста Нью-Йорку. Музей збирає і зберігає мистецькі та історичні здобутки українського життя і культури, щоб затримати нашу індентичність для дітей та внуків. В професійно виготовлених виставках, в двомовних науково-випрацьованих каталогах, в освітних програмах та курсах народного мистецтва Музей ознайомлює нью-йоркчан (особливо школярів та студентів) та відвідувачів міста з різних країн світу з українського історією та культурою. Невжеж в місті Нью-Йорку, в цьому величавому і різноманітному центрі мистецтва, культуру та політики, є важливо, щоб були гідна репрезентація нашої культури, нашого, більше як 100-літнього внеску в культуру Америки.

Архітектурні пляни нового музейного будинку, спроєктовані фірмою SawickiTarella Architecture+Design P.C. готові! Вони вказують на три-поверховий будинок (25,000 кв. стіп), де будуть сучасні спорядження, місце для зберігання колекцій народного та образотворчого мистецтв, як і великий архів знімок та документів, модерні ґалерії для виставок, бібліотека і майстерні.

Кошт конструкції виносить приблизно 6.9 мільйонів дол. Щедрість Української громади дозволила на сьогоднішній день зібрати понад 3.5 мільйона дол. Одноразовий дарунок Панства Шклярів доповнить цю суму, a гроші з дотації, якщо збірка буде успішно зреалізована, завершать її.

Сьогоднішні музеї - це не старі, затишні, затемнені будівлі, а життєрадісні модерні установи які притягають тисячі відвідувачів - дорослих та молодь. Тут вони зустрічаються з історією та культурою минулого та сучасного і при допомозі модерної технології, ближче пізнають суть людського розвитку. Сьогоднішні музеї, а між ними і Український Музей, це "академії науки і дослідів." Це місця візуальних перебігів подій, це приміщення для спеціяльних програм та курсів. Сучасні музеї привертають увагу не лише поодиноких людей, але й цілих родин, які можуть тут задовольнити свої зацікавлення - від науки до практичних зайнять.

Підтримаєте своєю пожертвою Український Музей! Вона подвоється а це на користь Музею, який існує і працює для нас усіх!

Марта Бачинська
УМ


The Ukrainian Museum
203 Second Avenue (bet. 12th & 13th Sts.) New York, NY 10003
Wed. thru Sun. 1-5PM (212) 228-0110
e-mail: UkrMus@aol.com * www.ukrainianmuseum.org


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.