News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, December 12, 2000, 8:00pm EST


Княжий дар для Українського Музею

БРАМА
Голова Управи УМ Ольга Гнатейко

В понеділок 11 грудня Український Музей в Нью Йорку гостив пресу та вибраних членів громади з приводу радісної та рідкісної події, а це княжого дару на будову музею при 222 Схід Шоста вулиця у висоті 3.5 млн. долярів, що його зложило подружжя Евгена і Деймел Шкляр.

У вщерть виповненій залі УМузею радісну новину подала до відома гостей голова Управи УМ Ольга Гнатейко, представляючи донорів та вияснюючи, що один мільон із дару Е. і Д. Шкляр призначений на т.зв. "челлендж ґрент" який подвоює кожну додаткову суму зложену на будову музею. Вона теж висловила подружжю Шкляр особливу подяку, яку присутні посилили рясними оплесками.

БРАМА
Проф. Любомир Гайда, Гарвардський університет

Е. Шкляр виголосив коротке слово пояснюючи, що його дар зложений в пам'ять його батька Володимира і Стефаніж Шкляр які переїхали до Канади в 1948 році. Проф. Любомир Гайда в гумором згадав Е. Шкляра як студента Гарвардського універстету а архітект і проєктодавець нової музейної будівлі Юрій Савицький представив свої пляни, пояснюючи їх прозірками. Директор УМ Марія Шуст дякувала подружжу Шкляр за їхній дар, який уможливить розпочати перебудову споруди на шостій вулиці, та представила важливість музею як культурного українського репрезентативного осередка не лише для Нью Йорку але для цілих США.

Підкреслено також що подружжя Шкляр є засновниками Фундації Евгена і Деймел Шкляр - добродійної організації якої завданням підтримувати і пропагувати українську культуру і науку та підтримувати неприбуткові освітні, культурні та медичні програми в Україні та інших частинах світу.


БРАМА
Квіти для подружжя Шкляр

А надією, що тепер розпічнется скоро праця над новим приміщенням яке має бути готове до 2002 року, присутні провели ще декілька годин на розмовах як гості Управи Українського Музею. Грімке "Многая літа" на честь подружжя жертводавців закінчено цей виїмковий вечір.

О. Кузьмович


The Ukrainian Museum
203 Second Avenue (bet. 12th & 13th Sts.) New York, NY 10003
Wed. thru Sun. 1-5PM (212) 228-0110
e-mail: UkrMus@aol.com * www.ukrainianmuseum.org


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the News and Politics Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.