News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>


 
Submit press releases here

BRAMA, September 6, 2000, 8:00am EDT

ПОСТІЙНЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО УКРАЇНИ
ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ'ЄДНАНИХ НАЦІЙ
PERMANENT MISSION OF UKRAINE
TO THE UNITED NATIONS
Phone : (212) 759 70 03 ·  220 East 51st Street ·  New York, N.Y., 10022 ·  Fax: (212) 355 94 55 ·  www.un.int/ukraine

№ 3.2.2/5.2-2176/17*ін
від 30.08.2000 р.
МЗС України

Напередодні Асамблеї тисячоліття - 30 серпня 2000 р. в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку розпочалися Конференція Голів національних парламентів країн-членів Міжпарламентського Союзу. В роботі Конференції брала участь делегація України на чолі з Головою Верховної Ради України Іваном Плющем.

Спікери та голови парламентів країн світу зібралися на форумі, з тим, щоб заявити про свою відданість міжнародному співробітництву, ідеалам проголошеним Статутом ООН, обговорити роль та місце національних парламентів та Міжпарламентського союзу у вирішенні головних завдань, які сьогодні стоять перед людством: досягнення міжнародного миру та безпеки, демократії, поваги до прав людини, стійкого розвитку та соціального прогресу.

При відкритті Конференції з промовою до її учасників звернулися Генеральний секретар ООН Кофі Аннан та Президент Ради Міжпарламентського Союзу Наджма Хептулла. Вони закликали законотворчі органи надати міжнародному співробітництву, яке уособлює ООН, міжпарламентського виміру. Саме парламенти втілюють собою суверенітет народу і з повним правом можуть сприяти волевиявленню держав на міжнародному рівні, підкреслювали промовці. В рамках Конференції 30 серпня виступили також більше 20 голів парламентарів, які наголошували на тому, що парламенти та їх члени мають брати на себе більшу відповідальність в сфері міжнародних відносин та зміцнювати парламентську дипломатію.

Насичена програма перебування в Нью-Йорку Голови Верховної Ради України передбачає його виступ у загальній дискусії Конференції, численні робочі зустрічі з главами Парламентів ряду країн-членів Міжпарламентського Союзу, зустрічі з керівниками української громади США, інтерв’ю деяким засобам масової інформації США тощо. В перший день роботи Конференції Іван Плющ, окрім участі в засіданнях Конференції мав двосторонню зустріч зі Спікером Національної Асамблеї Республіки Корея Лі Ман Соп, Першим заступником Голови Парламенту Чеської Республіки П.Бузковою та Головою Великого народного Хураму Лкхамсгреном Енебіш. Під час зустрічей сторони обмінялися думками з актуальних питань двостороннього співробітництва, баченням розвитку національного законодавства, його наближення до міжнародних стандартів та висловилися за зміцнення міжпарламентського співробітництва, як на двосторонньому, так і багатосторонньому рівнях.

31 серпня Голова Верховної Ради України виступив з промовою перед учасниками Конференції та продовжував двосторонні робочі зустрічі з низкою Глав парламентів.

Конференція працювала до 1 вересня. Планується, що за результатами Конференції парламентарі приймуть Декларацію "Парламентське бачення міжнародного співробітництва на світанку третього тисячоліття".

30.08.2000 р.
Постійне представництво України при ООН


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More Community Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the Press Comment Board

DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages. Anyone wishing to comment on the press releases is welcome to post notices to the Press Comment Board.


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.